Jaundzimušā fotosesija mājās un studijā: plusi un mīnusi

Jaundzimušā fotosesija mājās un studijā: plusi un mīnusi

26. Jul 2020, 00:15 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Esi nolēmusi iemūžināt sava bērniņa pirmās dzīves dienas? Un gribas tikt pie skaistām, mākslinieciskām bildēm, bet šaubies - braukt uz fotosesiju studijā vai aicināt fotogrāfu uz mājām? Izvēle tiešām nav viegla, tāpēc esam nolēmuši atvieglot jums šo uzdevumu un piedāvāt jums ieskatīties šajā kopsavilkumā, kurā ir visi "par" un "pret"!

Jaundzimušā fotosesija mājās:
Nu, acīmredzami: Jums nekur nav jābrauc, fotogrāfs aizbrauc ar visu aprīkojumu un rekvizītiem uz mājām pie Jums
Aktuāli ziemas mēnešos, kad ir auksti un vēl baidāties ar jaundzimušo doties gaitās ārpus mājām, jo ir vēlme izvairīties no vīrusiem ceļā uz studiju (lai gan arī tas ir strīdīgs jautājums, jo braucot ar personīgo auto no mājām līdz studijai diez vai vīrusus varēs sastapt);
Mājas atmosfēru fotogrāfs varēs noķert arī fotogrāfijās. Tāpēc ieskatieties ģimenes albumos, kuros slēpjas desmitiem gadu sena vēsture. Jūsu dēls vai meita redzēs ne tikai to, cik mazi viņi bija un cik jauni bija vecāki, bet arī to, kur viņi auguši, kā izskatījusies Jūsu māja

Par fotogrāfa došanos pie Jums uz mājām, nāksies maksāt papildus. Šo summu varētu ieguldīt, piemēram, skaistā, premium klases fotogrāmatā
Fotogrāfs jebkurā gadījumā nevar atgādāt pie Jums uz mājām visus savus esošos rekvizītus, kas būtu noderīgi jaundzimušā fotosesijai. Mēs aprobežojamies ar pašu minimumu variāciju ziņā.
Kopā ar fotogrāfu Jūs tērējat papildus laiku, lai iekārtotu vietu fotosesijai. Iespējams, nāksies pat pārbīdīt kādu mēbeli, lai tiktu pie optimālā rezultāta.
Iespējams, Jums mājās vienkārši nemaz nav piemērotas istabas fotosesijas organizācijai (nav piemērota apgaismojuma, telpas izmēri ir mazi, vienkārši nav, kur skaisti ģimenei kopā nofotografēties).
Nu un visbeidzot, Jūs tā vai citādi tērējat laiku uzkopšanai (pirms un pēc fotosesijas). Es labi zinu mūsu māmiņu mentalitāti, pat tad, kad piesaku - speciāli manai atbraukšanai uzkopšana nav nepieciešama un putekļi var palikt savās vietās, tik un tā visas visu tīra, neskatoties uz to, ka dārga katra minūte, kad blakus ir mazais cilvēciņš, kas nesen ienācis māmiņas dzīvē. Īpaši svarīga ir katra minūte miega :) ).

Jaundzimušā fotosesija studijā:
Jūs atbraucat uz speciāli iekārtotu studiju, kur viss fotosesijai ir jau gatavs, izlikti ir visi rekvizīti, un fotogrāfs gaida Jūs ar apskāvienā izplestām rokām. Te ir gaišs, mājīgi, ērti :)
Pat apmākusies diena netraucēs, fotogrāfs var garantēt, ka gaisma būs pietiekoša, jo studijā tiek izmantots gan dabīgais apgaismojums, gan arī impulsīvie gaismas avoti.
Studijā ir pietiekoši daudz vietas, ir iespēja izvēlēties piemērotu fonu, uz kura ķert ģimenes kadrus, piemēram, Jūsu interjeram līdzīgs fons, kas svarīgi tiem, kas vēlāk vēlas fotogrāfijas likt rāmītī vai kā kanvu izvietot pie sienas. Tādi kadri, kas uzņemti uz vienmērīga fona (viens tonis vai koks) vienmēr izskatās stilīgi un viegli iekļaujas interjerā.
Varat vienkārši atpūsties dīvāniņā, nedomājot par sīkumiem un ļauties vienkārši procesa baudīšanai, kamēr fotogrāfs būs aizņemts ar Jūsu bērniņu

Jums jādodas uz fotostudiju, ir vajadzīgs autokrēsliņš jaundzimušā drošībai, un ziemā arī visiem silti jāsaģērbjas. Jāuzzina, kā tikt līdz fotosesijai, jo Jums priekšā ne tikai turpceļš, bet arī mājupceļš!
Jāatvadās no saviem aizspriedumiem, lai dotos kopā ar jaundzimušo ārpus mājas ( Lai gan tas ir visai strīdīgs moments, atcerieties slimīcu un to, cik tur vispār bija cilvēku ap Jums).
Jāņem līdzi mazulim nepieciešamās lietas (autiņbiksītes, mitrās salvetes, autiņš) un apģērbs, kurā fotografēsieties jūs paši un vecākie brāļi, māsas.

Šķiet, šie ir tādi pamatplusi un pamatmīnusi, ja runājam par jaundzimušo fotosesiju mājās un studijā. Izvēle ir Jūsu pašu ziņā. Un neaizmirstiet, tikai pieredzējis un profesionāls fotogrāfs var garantēt, ka būsiet ar rezultātu apmierināti, neatkarīgi no fotosesijas vietas. Mājās vai studijā, manuprāt, svarīgs ir stabils rezultāts.

©️Тeksts un foto: Jaundzimušo fotogrāfe: Jeļena Čuikova
www.feelingsphotography.info

zile zile 02. May 2017, 14:12 LA.Photographie

Vai varat ielikt savus kontaktus?