Jaunas plīts izvēle.Dalieties pieredzē!

Jaunas plīts izvēle.Dalieties pieredzē!

25. Nov 2014, 08:33 mamma27 mamma27

Plīts ,tā ir lieta,bez kuras kārtīga saimniece nevar. Arī man beidzot ir tā laime sev uz svētkiem uzdāvināt jaunu plīti- gan virsmu ,gan cepeškrāsni gardajām kūkām.

Bet esmu pilnīgi neizpratnē. Tā kā manās jaunajās mājās nebūs pieejama gāze,tad atliek vien pirkt elektrisko. Šobrīd tik aktuālās indukcijas plītis ir it kā izdevīgākas,ekonomiskākas-bet kā izvēlēties?! 

Man nekad dzīvē man bijusi elektriskā plīts,kur nu vēl indukcijas. Esmu pilnīga blondīne šajos jautājumos. Tāpēc lūdzu jūsu palīdzību.

Dalieties pieredzē,iespaidos.Padalieties ar konkrētiem modeļiem ,ko ieteiktu jūs,vai kādi ir jums?! 


Ļoti ceru uz jūsu palīdzību!:)

mamma27 mamma27 25. Nov 2014, 20:12 cecii

Cik sapratu ,tev ir keramiskā? Jā, par to veselību ,ir ko padomāt. Bet arī es domāju,cik tad daudz mēs stāvam pie tās plīts... bet nu viela pārdomām ir protams.

mamma27 mamma27 25. Nov 2014, 20:05 minniite

mēs atkal domājām,ka vajag,vieglāk iebūvēt.Bet nu jāuzklausa dažādi viedokļi.

LaimīgāPriede LaimīgāPriede 25. Nov 2014, 19:56 caray

par to apmaliti mums tiesi teica,ka nevajagot, bet neatceros pamatojumu tam

mamma27 mamma27 25. Nov 2014, 19:53

Liels paldies,ka izsakat viedokli.😀 es beidzot no darba un cītīgi lasu! Paldies par konkrētiem modeļiem,vismaz sapratīšu uz kuru pusi skatīties un ko ņemt vērā. Jo piedāvājus ir ļoti liels,bet ja neko nesaproti,tad pārdevēji jau prot piestāstīt pilnu galvu-tas viņu darbs.😀
Ja vēl kādai ir kas sakāms-dorši ,gaidu ieteikumus.
Cik labi ,ka ir tās MK,kur ir tik jaukas māmiņas ,kas palīdz 😀

cecii cecii 25. Nov 2014, 12:29 caray

Nenoturējos, tādas aplamības. Pajautā jebkuram augstas klases restorāna šefpavāram uz kā viņš gatavo ēst. Atbilde būs - uz uguns. Tieši dzīvā uguns (parasti tā ir gāzes plīts) piedod ēdienam īsto garšu. Ar elektrisko NEKAD nesanāks tik garšīgi. Ja ir visu dzīvi bjsi elektriskā, tad ir noteikti jau pierasts. Es arī laika gaitā esmu apradusi, bet vienalga elektriskā ir kas pakāpi zemāks kā gāzes.

cecii cecii 25. Nov 2014, 12:22

Es jau negribu nevienu atrunāt, tikai informēju, jo esmu ļoti rakusies šajos jautājumos. Televizora starojums ir tīrais sīkums, tas ir nekaitīgs (līdz 50 mikro teslām). Vnk tā plīts ir daudz daudz daudz x ļaunāka. Es novēlu visiem veselību. Bet, ja jūs sāk mocīt galvassāpes, nogurums, slika pašsajūta, varbūt ir vērts aizdomāties.

cecii cecii 25. Nov 2014, 11:37 caray

"no plīts nāk kaut kāds starojums" Iesaku painteresēties un rezultāti jūs pārsteigs. Indukcijas plītī ir aptuveni 500 x lielāks elektromagnētiskais starojums kā parastajās plītīs. Neesmu lasījusi lietošanas instrukciju, bet tīri teorētiski tur vajadzētu būt brīdinājumam gatavošanas laikā stāvēt no plīts nedaudz atstatus. Bet tas jau katra paša ziņā.

LaimīgāPriede LaimīgāPriede 25. Nov 2014, 10:29

mums ir šāda
WHIRLPOOL indukcijas plīts virsma- sudrabaina
skaties lai idukcijas plītīm ir iestrādāts [ ari ne tikai indukcijas, bet vsp virsmām ] schott ceran pārklājums. tās ir izturīgākas pret triecieniem 😀

LaimīgāPriede LaimīgāPriede 25. Nov 2014, 09:44

mums ir indukcijas plits. modeli varu pateikt kad busu majas. varu vien pateikt to,ka ōti gudra plits 😀,ja ir,kas mitrs, nesledzas iekša un janotīra. Mēs jau smejamies, plīts,kas uztur svei kārtibā 😃
otrais, nav gāzes tvaiki, nav jaķēpārās ar noķepušu nosūcēju, balonu mainu,ja kadam tie ir.
ekonomiska, 3,2litrus ūdeni uzvāra nepilnās 4 minutes.
plits strādā tikai ar tiem traukiem,kuriem līp, turas klāt magnēts. bet,trauki nav dizi dargāki,ka parastie.
Vēl iesaku iegādāties spiediena katlu un tad vsp ir liela ekonomija 😀
esam ļoti apmierināti par izvēli.

cecii cecii 25. Nov 2014, 09:32

Nekad neizskatītu variantu par indukcijas virsmas iegādi. Ārsti šīs plīts tuvumā neiesaka atrasties cilvēkiem, kam ievietoti sirds stimulatori. Indukcijas plīts izdala spēcīgu elektromagnētisko lauku un rada piesārņojumu. Manuprāt, ja mājās ir mazi bērni, arī tad labāk izvēlēties citu variantu.
Mums ir parasta elektriskā virsma AEG, ar 4 riņķiem. Kalpo jau kādus 6 gadus un joprojām strādā un izskatās labi. Svarīgi, lai būtu pogu bloķētājs, lai bērni nevarētu ieslēgt.
Cepeškrāsns mums ir atsavišķi no virsmas, arī elektriskā AEG. Būtiskākais, lai durtiņām būtu vismaz 2kāršais stikls. Mums ir 3kāršais un pat cepot 200 grādos bērni var pieskarties no ārpuses, krāsns nav karsta. Un svarīgs atkal ir bloķētājs, lai nevar sīči atraut durtiņas. Tie visi taimeri...nu es ļoooti reti izmantoju, var bez tiem. Ir arī tāda funkcija pirolīze - tas nozīmē krāsns pašattīrīšanos augstā temperatūrā, netīrumi nebūs jāberž rokām. To šad tad uzlieku.
Veiksmi izvēlē.