Jaunā māmiņa - kā atgūt spēkus

Jaunā māmiņa - kā atgūt spēkus

10. May 2017, 08:47 muzikantu_mamma muzikantu_mamma

Bērniņa ienākšana ģimenē ir ne tikai skaists notikums, bet arī liela atbildība. Un mēs ļoti labi zinām - kamēr bērniņam nav izveidojies savs režīms, tad ar miegu arī ir tā pašvakāk, reizēm arī spēki izsīkst, bet kaut kā taču enerģijai ir jāatjaunos, ne?

Šeit nedaudz pastāstīšu kā tas izdodas man -

1. Pozitīva domāšana - Ir bērniņi, kuri jau no paša sākuma noguļ 7-9 stundas un mamma ir izgulējusies, bet ir bērniņi, kuri ceļas ik pa divām vai trim stundām, un ko tad? Man bērniņš pirmajā dzīves mēnesī cēlās ik pa trim stundām. Šķita, ka nekad neesmu izgulējusies, jutos nogurusi, kas, protams, ir normāli, jo tas ir 24/7 darbs, bet tad es sapratu, kas par vainu. Kad gāju ar bērniņu gulēt uz nakti, es sevi noskaņoju uzreiz uz to, ka bērns pamodīsies pēc trim stundām, man taču nāks ļoti miegs, utt., bet tas taču nav pareizi. Es mainīju domāšanu uz pozitīvo. Cēlos ar patiesu prieku, noskaņoju sevi uz pozitīvo, jo pamostos tak es tikai uz 15minūtēm, lai pabarotu savu pašu dārgāko. Man jābūt lepnai, ka varu pabarot savu mazuli un pateicīgai, ka man ir dota tāda iespēja būt mammai un sniegt savu mīlestību un rūpes 24/7! Un tā nu es vienmēr biju izgulējusies, jo domāju pozitīvi!

2. Laiks sev - Kad es biju gaidībās, tad teicu :"Nē, nevienam savu bērniņu nelikšu pieskatīt, nezuticēšu!" Bet kad pienāca diena, kad biju patiesi nogurusi, tad sapratu, ka tā nevar. Ir taču mana mamma, kura ir pieredzējusi. Man vajag nedaudz atpūtu, pabūt vienai. Tas nenozīmē, ka tu esi slikta mamma, tieši otrādi - tu esi laba mamma, kurai vajag arī labi izskatīties un atjaunot savus spēkus - kaut uz stundiņu nosnausties. Ja jums ir mamma, vecmāmiņa vai labākā draudzene, tad vajag izmantot to, ka viņa var iziet uz trim stundām pastaigā, kamēr tu vari izgulēties, aiziet pie friziera vai vienkārši sakopt māju. Vajag arī atpūsties un veltīt laiku sev, nevis sagaidīt, kad tu "izdziesti" un tev nav spēka nekam, pat lai paņemtu savu bērniņu rokās. Atceries - ja tu uzticēsi savai mammai pieskatīt savu mazuli, tas tevi nu nekādīgi nepadarīs par sliktu mammu!

3. Pastaigas, fiziskas aktivitātes - Katru dienu ir jāiziet pastaigā, lai arī kāds būtu laiks aiz loga. Bērnam saldāks miegs, mammai sava veida sports. Jo teikšu kā ir - visu dienu nosēžot mājās, tu jūties daudz nogurušāks, nekā tas patiesībā ir. Man pēc pastaigām ir tā saucamais "patīkamais nogurums", bet tā ir sava veida atpūta un relaksācija. Pēc pastaigas ne tikai prāts ir atpūties, bet arī ķermenis. Es, personīgi, pēc pastaigām jūtos kā no jauna piedzimusi. Katru otro dienu man ir treniņi mājas apstākļos. Šķiet, ka vajadzētu justies nogurušai, bet tieši otrādi - jūtu kā atjaunojas spēki.

Katra mamma zin, ka ir labās un ne tik labās dienas, bet visa kopumā, tā tomēr ir neizsakāma laime, ka tu vari dāvāt kādam dzīvību, ka tikai tu viņu vari pabarot, sniegt savas rūpes un mīlestību, tādēļ esi pateicīga, ka tevi var saukt par "Mammu"! 

Šīs ir manas trīs lietas, kuras man palīdz atgūt spēkus, jo neesam jau roboti, kuri nekad nenogurst, bet tā kā mēs katrs esam citādāks, tad labprāt uzklausītu arī to, kā jūs atgūstat spēkus un atjaunojat savu enerģiju, lai kāda mamma, kas šo lasa var iedvesmoties vai ņemt piemēru!

mamma88 mamma88 10. May 2017, 14:54

Un majas sakopsana ir sliktakais ko mamma var darit sava brivaja laika kamer mazo kads no malas pieskata. Lai so komentaru man piedod pedantiskas mammas😃

mamma88 mamma88 10. May 2017, 14:52

Pateiksu ka ir. Spekus var atgut tikai un vienigi pagulot. Nekada pozituva domasana,krosins vai pasedesana kafejnica neizmainis faktu,ka pa nakti ir jacelas vairakas reizes,un tu esi tada stavokli del miega bada. Viss parejais nosauktais ir dekoraciju maina,lai mammai nebutu rutina un besis.