Izvēlies sezonai atbilstošus ādas kopšanas līdzekļus!

27. Oct 2021, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mainoties gadalaikiem, ir svarīgi padomāt arī par savas sejas ādas kopšanas rituālu, pielāgojot to ne tikai ādas tipam, bet arī sezonai.

Ikdienā rūpējoties par savu sejas ādu, pirmais solis, par kuru nedrīkst aizmirst, ir tās attīrīšana.

Ādas attīrīšana

“Veselības centrs 4” dermatoloģe Diana Plise stāsta, ka ādas kopšanu vienmēr jāsāk ar attīrīšanu. “Ja sieviete izmanto dekoratīvo kosmētiku, attīrīšanas process jāsāk ar micerālo ūdeni, jo tas notīrīs lielākās dekoratīvās kosmētikas daļiņas,” skaidro dermatoloģe, sakot, ka tad āda būs sagatavota mazgāšanai, piemēram, ar putām vai gēlu.

Sagatavošana kopšanai

Lai sagatavotu ādu kopšanai, izmanto toniku vai ziedūdeni jeb hidrolātu. “Ja izvēlies toniku, tas nedrīkst būt uz spirta bāzes, jo savādāk āda tiks sausināta,” atgādina ārste. Kad veikts šis solis, āda ir sagatavota gan barošanai, gan aizsardzībai.

Aukstajā gada periodā ir ļoti daudz faktoru, kas ietekmē ādas stāvokli – apkure, vējš, aukstais gaiss –, tāpēc ir ļoti svarīgi rūpīgi izvēlēties piemērotus ādas kopšanas līdzekļus.

Seruma uzklāšana

Serumam ir aktīva iedarbība un tas palīdz lieliski risināt konkrētas ādas problēmas. Tiesa, jāatceras, ka arī lietojot serumu nedrīkst aizmirst par sejas krēma lietošanu. Tas tāpēc, ka serumam ir aktīvas sastāvdaļas, taču tas nav spējīgs ādu pasargāt no izteikta ūdens zuduma, tāpēc āda var izteiktāk atūdeņoties.

Ādas aizsardzības līdzeklis

Dermatoloģe Diana Plise norāda, ka gada aukstajā periodā mums ir svarīgi savu ādu aktīvāk pasargāt, tāpēc rudenī un ziemā ieteicams vasaras periodā izmantotos gēlveidīgos vai fluīdveidīgos līdzekļus aizstāt ar krēmveidīgiem ādas kopšanas līdzekļiem.

 

Rūpējoties par savu sejas ādu, izmēģini:

Mixa micelārais ūdens

Ar cinku bagātināts micelārais ūdens saudzīgai kosmētikas noņemšanai, piemērots arī jutīgai ādai.
Cena: 7.79 eur

Pieejams: Drogas un www.drogas.lv

 

 

Frudia Blueberry serums sejai

Nodrošina dziļu mitrinošu efektu un palīdz uzturēt optimālu ādas hidrolipīdu līdzsvaru. Piemērots blāvai, sausai, dehidrētai ādai un ādai ar lobīšanās pazīmēm.

Cena: 20.29 eur

Pieejams: Drogas un www.drogas.lv

 

 

Isana dienas krēms ar SPF 15

Satur aktīvu kolagēna pastiprinātāju sejas ādas tvirtumam. Neitralizē novecošanās pazīmes, piešķirot ādai mirdzumu un elastību.

Cena: 6.99 eur

Pieejams: Drogas un www.drogas.lv