Izmest, pārdot vai ziedot labdarībai?

Izmest, pārdot vai ziedot labdarībai?

25. Jan 2017, 14:39 FejuFeja FejuFeja

Es esmu no tiem cilvēkiem, kuri nebeidz brīnīties. Es vienmēr ar interesi raugos pasaulē un dažbrīd nevaru saprast un izskaidrot, citu rīcību. Kas šoreiz?

Ar vienu aci sekoju līdzi dažādām grupiņām, kurās mamma tirgojas ar drēbēm un citām mazuļu, bērnu precēm. Un ir dažas lietas, kurām es nespēju saprast jēgu. Tā, piemēram, vai mammai nav nekādas sirdsapziņas, kad viņa ievieto tirgošanai jau kārtīgi nonēsātas bērnu lietas, piedevām uzliekot tām gana pieklājīgas cenas? Protams, katra paša izvēle ir lemt, ko iegādāties un par ko un cik maksāt, bet sirdsapziņa. Vai tiešām mums vairs nav sirdsapziņas? Un cenšanās par katrām varītēm notirgot visus bērnu krekliņus un biksītes? Diez vai, pārdodot tās, kļūsim īpaši turīgākas, taču apzinos, ka citiem tas ir kā sava veida sports. Varbūt esmu skeptiķe, jo man nepatīk lielā noņemšanās, kad kāds pircējs piesakās, rezervē, atsakās, neatbrauc vai neatdod naudiņu par preci. Tāpēc es bērnu drēbes labāk izmazgāju un salieku maisos, nogādājot tās labdarības iestādē, par kuru varu būt droša, ka šīs lietas tiešām nonāks to cilvēku rokās, kuriem tās tiešām nepieciešamas, nevis tiks tirgotas tālāk. Šādās reizēs sajūtos kā kādu labu darbiņu izdarījusi un zinu, ka esmu pielikusi arī savu roku, lai pasaule kļūtu mazliet labāka.

Labprāt uzklausīšu citu mammu pieredzes – kā jums veicies ar savu bērnu preču tirgošanu? Vai vienmēr pārdodat visu, kas mazulim vairs neder, vai arī kādas mantas ziedojat labdarībai? Kurām labdarības iestādēm ziedojat?

Manu pārsteigumu izraisīja arī kāda tēta vakar ievietots sludinājums, kurā viņš piedāvā par lētām naudiņām (pārdesmit eiro) iegādāties stūra dīvānu. Dīvāns esot izsēdēts, ar traipiņiem, taču vasarnīcai būšot labu labais. Un kad atvēru klāt pievienotās bildes biju, es atvainojos, uz pakaļas. Ko tik ļoti nolietotu un netīru es pa taisno nogādātu uz atkritumiem, nevis vēl atļautos kādam piedāvāt iegādāties kā nez kādu dārgumu. Protams, mājās kalpojis noteikti neskaitāmus gadus (pēc traipiem šķita, ka tā mūžs varētu būt vismaz pāris gadsimtus sens), tāpēc arī šķiet tik dārgs un vērtīgs, taču reizi pa reizei uz lietām vajag paraudzīties arī ar kritiku.

Lai laba andelēšanās un nepazūd veselais saprāts!

mamma88 mamma88 25. Jan 2017, 22:04

Ai, visādi cilvēki ir,ko tur brīnīties.
Es nolietotās drēbes nododu otrreizējai pārstrādei, labās atstāju priekš kāda radu bērna. Tirgoties netirgojos.

zacc zacc 25. Jan 2017, 21:53

pilnīgi nerūp, ko un par cik kāds tirgo. nav mana problēma. nepērku to, kas liekas slikts vai neatbilstoši dārgs.
feisbukā grupās lietoju meklētāju. 1x nopirku bērnam kombinezonu - zināmu firmu un modeli, lielākajam tāds bija, bet mazajam nederēja. pērkot rēķinājos, ka riskēju - ja gribu bez riska, pērku tur, kur var aptaustīt.

ziemelbriedis ziemelbriedis 25. Jan 2017, 20:59

mums atkal princips drēbes ceļo pa radu bērniem, šādas tādas lietas, kas nonesajas izmetu, ko piepērku klāt. ja labām lietojamām drebēm uzkrājas kāda izmēra kaudze izlasu drēbes un pārējās noziedoju, vai andelē mainu pet gardumiem...
pati reiz pa reizei iepērkos andelēs, bet skatos cenas negribas pirkt pa veikala cenām lietotas, tas nekas ka labi izskatās. citreiz gribas iekomentet, ka veikalā ir divreiz lētāk.
pati esmu tirgojusi tik manuprāt dārgās lietas, ratus un riteņus, bet parasti piesakās rinda un jautā kamdēļ tik lēti atdodu

lauvinja lauvinja 25. Jan 2017, 15:52

Manī nav pārdevējas talanta un man tas process ne pārāk iet pie sirds, tāpēc vēl labās drēbes un lietas atdodu kādam, kam tās vajag. Visas drēbes, kuras manuprāt neder atdošanai, stiepju uz H& M un apmainu pret 15% atlaižu kuponu!

Bet sen jau kā vairs pārdošanas sludinājumus neuztveru kā kaut ko personīgu un nešausminos - katras var pārdot ko vēlas un katram ir tiesības izlemt pirkt vai nē. Nekad neko nepērku kārtīgi nepaskatot - izpētu un izlemju.

FB piereģistrējos grupā, kur atdod lietas, lai šo un to no mājlietām atdotu, kad roka necēlās pārdot vai izmest, un tur brīžiem šķiet paņem it visu, kur to pēc tam liek - man nav ne jausmas.

25. Jan 2017, 15:39

Pārdodu (vai arī plānoju pārdot) lietas, kuras pati būtu gatava pirkt. Jaunas vai varbūt dažas reizes lietotas. Citas atdodu tāpat (tādas, kas ir lietotas, bet mums nav vajadzīgas). Nesen mums caur paziņām atdeva drēbītes. Uzreiz pusi izmetu (pleķainas un caurumainas).
Gribu aicināt visus uz "zaļu" rīcību un drēbes, audumus, kuri plānoti izmest, aiznest/aizvest uz H&M veikaliem. Viņi tos pārstrādā. Par drēbju maisu H&M iedod atlaižu kuponu -15% vienai precei jebkurā H&M veikalā. Lai "zaļāka" planēta arī mūsu bērniem un mazbērniem!