Izmaiņas sievietes ķermenī pēc dzemdībām. Vai arī tu ar to esi saskārusies?

Izmaiņas sievietes ķermenī pēc dzemdībām. Vai arī tu ar to esi saskārusies?

14. Oct 2017, 08:07 UlrikaP UlrikaP

Otrā grūtniecība manā ķermenī atstājusi zināmas izmaiņas. Vai tā bija arī Tev?

Padalīšos ar savu stāstu.

Kad piedzima otrais bērniņš, arī aptuveni 4 mēnešus pēc dzemdībām lielākas slodzes gadījumā saskāros ar urīna nesaturēšanu. Ar ko tādu saskāros pirmo reizi mūžā un sajutos pat nedaudz apmulsusi. Tieši tajā brīdī atrados vingrošanas nodarbībā un vienkārši jutu, ka kaut kas sāk tecēt, lai gan uz tualeti nemaz negribās. Pēc tam līdzīgas situācijas piedzīvoju vēl pāris reizes, bet tagad, kad riņķī jau gandrīz gads, ar neko tamlīdzīgu vairs neesmu saskārusies.

Taču ir aktualizējusies cita problēma. Vēdera pūšanās. Uz vienas rokas pirkstiem ir saskaitāmas tās dienas, kad man nebūtu sapūties vēders. Praktiski katras dienas otro pusi pavadu ar sapūtušos vēderu. Tas rada spēcīgu diskomfortu. Iesākumā domāju, ka pie vainas ir āboli, taču pat tad, kad tos vairs neēdu, vēders turpināja pūsties. Es nepārtieku no baltmaizes, bulciņām un saldumiem, tāpēc vairs nespēju izdomāt iemeslu, kāpēc vēders pūšas. Atceroties laiku pēc pirmā bērna piedzimšanas, arī tad bieži vienu staigāju kā balons, taču nu šī problēma kļuvusi izteiktāka.

Kad reiz par to ieminējos ārstei, viņa izteica minējumu, ka grūtniecības laikā orgāni bijuši saspiesti, vēl tie nav paguvuši nostāties vietās, tāpēc arī šāds diskomforts.

Dažkārt, kad jau tuvojas pēcpusdiena un jūtu, kā mans vēders pamazām sāk uzpūsties, sāku niknoties uz sevi. Jo jau atkal. Un šādās reizēs par mīlēšanos ar partneri vispār gribas aizmirst, jo kāds gan prieks, ja esi uzpūtusies kā apaļa bumba. Cik ilgi ar to vēl būs jāsadzīvo?

Būšu patiesi priecīga, ja vēl kāda padalīsies savā pieredzē un pastāstīs, vai arī viņa savā ķermenī pēc dzemdībām novērojusi kādas izmaiņas.

zacc zacc 15. Oct 2017, 09:33

Konkrētā problēma ar vēdera pūšanos var arī nebūt saistīta ar neseno grūtniecību un dzemdībām. Pie gastroenterologa vajag aiziet.

mamma88 mamma88 14. Oct 2017, 21:54

Pec labas maltites veders kluva apals. Agrak ta nebija.