Izkustini savas smadzeņu šūnas!

Izkustini savas smadzeņu šūnas!

18. Nov 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tas izrādās palīdzēs aizkavēt šo svarīgo šūnu bojāeju, uztrenēt atmiņu un arī koncentrēšanās spējas.

Izaicini savas smadzenes ar jaunu svešvalodu! Apgūsti arī kādu mūzikas instrumentu un ej izglītojošos kursos. Labs smadzeņu treniņa kritērijs – mēnesī jāizlasa vismaz divas grāmatas, kurās ir 200 lapaspuses. No tālāk sekojošā saraksta izvēlies vismaz divas nodarbes, kuras veiksi katru nedēļu.

Lūk, arī saraksts: krustvārdu mīklu risināšana, šaha spēle, dambrete, kārtis, izstādes vai muzeja apmeklējums, puzles likšana, dzejolis no galvas.

Braucot ar mašīnu, maini ierastos ceļus. Ja katru dienu brauc pa vienu ielu, tagad brauc pa apkārtceļu.

Pārmaiņas pēc ierastās darbības veic ar roku, kas parasti tev nav dominējošā. Piemēram, ja mazgā zobus ar labo roku, nu patrenējies to pašu darīt ar kreiso.

Apgriez grāmatu ar kājām gaisā un lasi tekstu skaļā balsī.

Bieži ēd ogas, spinātus, brokoļus, zaļos lapu dārzeņus. To sastāvā ir daudz antioksidantu, kas palīdz organismam izvadīt toksīnus un uzlabot smadzeņu darbību.

Tikpat labi uz smadzeņu darbību iedarbojas arī omegas-3 taukskābes. Tās uzņemsi, ja uzturā lietosi treknās jūras zivis, riekstus, rapšu un linsēklu eļļu

Veselīgai smadzeņu darbībai vajadzīgs arī skābeklis, tādēļ atvēli laiku pastaigām svaigā gaisā.

Šie visi uzdevumi palīdz attīstīt smadzeņu darbību un pamaina smadzeņu pusložu dominanti. Jo vairāk neierastu darbību, jo vairāk nodarbināta tiek ikdienā nedaudz slinkojošā smadzeņu puslode. Tas savukārt paver plašāku skatījumu, aktivizē koncentrēšanās un darba spējas.

Sieviešu Kluba diskusijai:

Kā tu nodarbini savas smadzenes? Atceries, kad pēdējoreiz mācījies no galvas dzejoli?