Sveiciens visiem! Mana māsa no Itālijas atvedusi recepti, kas ir itāļu svētdienas pusdienu recepte. Kā zināms, itāļiem ļoti garšo pašiem savi makaroni, no šejienes arī nākuši ļoti daudz makaronu pagatavošanas variantu. Šodien mums ir kaneloni, makaroni - trubiņas. Ja godīgi, pats pildīšanas process mani samulsināja, jo tas ir ilgāks. BET, cik gards rezultāts!
Pusdienām vajadzēs:
250g kaneloni
2 iepakojumi rikotta
saldēti spināti-2 paciņas(200-250g)
dažas ķiploku daiviņas
olīveļļa
Paramezāna siers
Mērcei - "Beshamel"
milti - 15 g (1 ēdamkarote),
saldais krējums - 30 g + 20 g,
piens - 200 ml,
saldais krējums 10-20% - 150-200 ml,
sāls
Pannā jāuzsilda mazliet olīveļļas un augu eļļas, apcepam ķiploku aptuveni 1-2 minūtes. Noņemam to no pannas. Liekam tagad spinātus un apcepam uz nelielas uguns, maisot kādas 5-7 minūtes. Viss šķidrums no saldētajiem spinātiem iztvaikos. Spinātiem pievienojam sāli, piparus, samaisam un ņemam no uguns nost.
Nokāšam.
Kad spināti atdzisuši, pievienojam rikottu un sajaucam visu.
Lielā, verdošā, sālītā ūdens daudzumā vāram kaneloni 2-3 minūtes. Uzmanīgi pārliekam kaneloni katlā ar aukstu ūdeni. Novārītos kaneloni ņemam pēc tam no ūdens ārā, nosusinām. Pildam ar spinātiem un rikotu.
Gatavojam klasisko mērci. Pannā uz nelielas uguns sildām olīveļļu. Pievienojam miltus, samaisam, līdz veidojas veidojas vienmērīga masa. Ielajam pienu, saldo krējumu, intensīvi maisam ar koka karoti vai lāpstiņu, lai neveidotos kunkuļi. Tādā veidā pakāpeniski pievienojot vēl šķidrumu. Uzvāram mērci un samaisam. Lai neveidotos plēvīte, varam mērcē ielikt sviesta gabaliņu.
Formas apakšā ielejam mazliet mērci. Liekam pa virsu makaronus, tad aplejam ar mērci un sieru.
Cepam ~25-30 minūtes - 180°C.
BUON APPETITO draugi!