Intīmā higiēna

28. Dec 2012, 10:14 lauvinja lauvinja

Sievietes dzīvē intīmajai higiēnai ir īpaša loma. Es pat teiktu, ka liels uzsvars ir liekams uz higiēnu mazām meitenēm!

Pati pamatā intīmās zonas kopšanai izmantoju tīru ūdeni - divreiz dienā nomazgājoties. Neko neberžu un no iekšpuses necenšos izmazgāt. Neskaloju maksti. Pa laikam, bet ne katru dienu, lietoju speciālās šķidrās ziepes, kurām ir atbilstošs PH līmenis. Šajā jomā turos pie principa – kas par daudz, tas par skādi, nav vajadzīga ne jūtīga gļotāda, nedz izjaukta dabīgā mikroflora. To pašu mācu arī meitai.

Biksīšu ieliktnīši lietojami tikai ļoti īpašos gadījumos! Ne ikdienā parastā! Tie neļauj elpot! Ja godīgi, tad man šķiet, pa lielam ražotāji un reklamētāji ir labi pastrādājuši, jo ikdienas ieliktnīši tiek pārdoti kaudzēm un steriem, lai gan faktiski pēc tiem ir ļoti neliela vajadzība!

Cenšos vismaz ikdienā valkāt dabīgu apakšveļu – kokvilna. Šobrīd ir iegādājama smuka, krāsaina kokvilnas veļa un es to novērtēju! Tas gan netraucē īpašās reizēs tērpties sintētiskās rišās. Stringi arī noteikti nepiederas pie ikdienas, jo ir viens no tiem faktoriem, kas veicina mikrofloras bojāšanos. Naktī iztieku ar naktskreklu vai guļu kaila, izvairos no pidžamas, lai viss labāk vēdinās. Mācu arī meitai uz nakti nevilkt apakšbiksītes.

Zinu, zinu, izklausos mazliet pēc ķertas dabīgo lietu piekritējas, bet šī nu reiz ir tā joma, kur pārlieku centība mazgājamo, skalojamo līdzekļu lietošanā un beršanā, nāk tikai par sliktu pašas sievietes veselībai. Pēc tam, kad būs sabojāts, tikt pie veselības būs dārgi un laikietilpīgi, bez tam kurai gan patīk diskomforts?

Visām novēlu veselību, ne tikai šajā jomā, bet visās!

Blogu konkurss Trīs lietas, ko iesaku ikvienai sievietei

20121219121156-64406.jpg