Inovatīva tehnoloģija jaunības atgūšanai – Thermage

Inovatīva tehnoloģija jaunības atgūšanai – Thermage

16. Sep 2015, 14:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Thermage ir pirmais estētiskās medicīnas, neinvazīvās bezoperāciju ādas nostiepšanas aprīkojums, kas iecienīts visā pasaulē tādēļ, ka spēj nostiept ādu un padarīt to tvirtu bez ķirurģiskas iejaukšanās. Metodika guvusi milzu popularitāti un atzinību visā pasaulē, un no 2015. gada tā beidzot pieejama arī Latvijā.

Šī revolucionārā ādas atjaunošanas metode ļauj panākt ādas nostiepšanas (liftinga) efektu, izmantojot radiofrekvences enerģiju, vienlaikus nesagraujot ādas viengabalainību. Thermage tehnoloģija veicina kolagēna izstrādi visdziļākajos dermas slāņos, padarot to redzami tvirtāku, blīvāku un izlīdzinot tās virsmu. Par metodiku un tās iedarbību uz ādu stāsta Latvijas lāzerdermatoloģijas klīnikas ERA ESTHETIC ārste dermatoloģe Natālija Gerula.

20150915200626-14344.jpg 

– Kāds ir Thermage noslēpums – kādēļ šī tehnoloģija ir tik populāra pasaulē?

– Thermage guvusi atzinību, jo tā ir mūsdienīga alternatīva plastiskajām operācijām. Daudzas sievietes un arī vīrieši vēlas atjaunot savu izskatu, tomēr ķirurga skalpeli uzskata par pārāk agresīvu iejaukšanos savā organismā. Un Thermage nodrošina šo iespēju – bez rētām, pēcoperācijas perioda, neparedzētām mīmikas un sejas vaibstu izmaiņām panākt redzamu ādas liftingu.

– Ar ko tiek panākts šāds efekts?

– Procedūras laikā uz ādu iedarbojas radiofrekvences enerģija, kas ietekmē visus ādas slāņus. RF viļņu ietekmē kolagēna šķiedras atjaunojas, izraisot ādas savilkšanos. Pirmais efekts ir redzams uzreiz pēc procedūras, un nākamo 6 mēnešu laikā tas arvien uzlabojas. Āda kļūst tvirtāka, gludāka un jaunāka. Jāatzīmē, ka efekta sasniegšanai vajadzīga tikai viena Thermage procedūra.

– Inovācijas bieži rada arī jautājumus par jauno metožu drošību un efekta noturību.

– Thermage ir jaunums Latvijā, toties pasaulē šī aparātprocedūra tiek plaši izmantota labāko klīniku praksē gadiem ilgi. Klīniskie pētījumi un daudzu pacientu rezultāti visā pasaulē apliecināja tā efektivitāti un drošību. Pirms Thermage sāka piemērot ārstu praksē, to piecus gadus testēja ASV autoritatīvākā medicīniskās drošības organizācija – Pārtikas un zāļu pārvalde (Food and Drug Administration), un rezultātā tika pierādīts, ka procedūra ir droša un iedarbīga, par ko arī piešķirts FDA sertifikāts. Starptautiskie eksperti to dēvē par zelta standartu ādas nostiepšanā bez ķirurģiskas iejaukšanās. Arī daudzas pasaules slavenības, Holivudas zvaigznes ir šīs procedūras piekritēji 

20150915200659-70110.jpg

– Kādas tieši problēmas iespējams atrisināt ar Thermage procedūru?

– Tās ir grumbas, sejas ovāla noslīdēšana, noslīdējusi plakstiņu āda, „maisiņi” zem acīm, izplūdusi lūpu kontūra, pārmērīgi izteikta deguna un lupas rieva, dubultzods, nelīdzena, nogurusi, tvirtumu un veselīgu toni zaudējusi āda.

Termāžu izmanto ne tikai sejai, kaklam, dekoltē zonai, bet arī citām ķermeņa daļām. Piemēram, ar šo procedūru ir iespējams padarīt tvirtu ādu uz vēdera, sēžas, ceļu zonā, augšstilbu un augšdelmu iekšpusē.

– Cik ilgi saglabājas procedūras efekts?

– Parasti ādas nostiepšanas efekts saglabājas līdz 3–5 gadiem. Taču, ņemot vērā, ka procesi ādā, kurus ierosina procedūra, ir pilnīgi dabiski (tā nav ķīmijas iedarbība, bet paša organisma darbs pie jaunības atgūšanas), tad pēc šā perioda procedūru var atkārtot, neuztraucoties par to, ka tiks nodarīts kaitējums veselībai.

– Kā Latvijas pacienti novērtē šo procedūru?

– Daudzi mūsu pacienti atzinīgi novērtē jau to, ka Thermage beidzot pieejama Latvijā – viņi saka, ka gaidīja un meklēja šo procedūru jau kādu laiku. Uzreiz pēc procedūras mūsu klienti izjūt ādā būtiskas izmaiņas – tvirtums atgriežas, notiek sejas konturēšana. Tās sniedz mūsu klientēm patīkamas emocijas uzreiz pēc procedūras, bet nākamo 6 mēnešu laikā ādas nostiepšana turpinās. Starp mūsu pacientiem ir arī vīrieši, kuri vēlas tikt vaļā no „maisiņiem” zem acīm vai cita estētiski nepievilcīga ādas atslābuma. Ir prieks, ka procedūra palīdz tik daudziem un dažādiem pacientiem!

– Ir zināms, ka pasaulē šī procedūra izmaksā visai dārgi.

– Jā, šī ir dārga tehnoloģija, kurai nepieciešama dārga tehniskā apkope. Taču, ja tās cenu salīdzina ar plastiskās operācijas vai injekciju kursa cenu, turklāt vairāku gadu garumā, kamēr saglabājas termāžas efekts, tad kļūst skaidrs, ka te noteikti nenākas pārmaksāt. Savukārt tūlītēja un ilgstoša termāžas iedarbība, kas panākta dabiski, priecē vairāk nekā ķirurga skalpeļa darba rezultāts.

Tomēr, ņemot vērā, ka Latvijā šī metode ir jaunums, lai gan zinātājiem to prezentēt nenākas, mūsu klīnika iesākumā ir ieviesusi šai procedūrai iepazīšanās cenas. Jo viens ir par brīnumjaunumiem skaistumkopšanas jomā dzirdēt no citiem, bet pavisam kas cits ir to izmēģināt pašiem. Gribētos, lai iespējami lielākam Latvijas sieviešu un vīriešu skaitam būtu iespēja iepazīties ar šo tehnoloģiju un uz savas ādas novērtēt tās priekšrocības!

 

Ārstu konsultācijām par Thermage un citām procedūrām ādas skaistumam un veselībai var pieteikties lāzerdermatoloģijas klīnikā ERA ESTHETIC, tālr. +371 25711117, www.eraesthetic.lv

Šeit var saņemt arī sīkāku informāciju par Thermage CPT procedūru->>

www.eraesthetic.lv

20150915200744-18500.jpg