Imūnreakcijas uzlabošanas veidi dzīvniekiem

Imūnreakcijas uzlabošanas veidi dzīvniekiem

30. Sep 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Imūnreakcijas uzlabošanas veidi – higiēnas ievērošana, stresa novēršana, kā arī labu dzīves apstākļu un veselīgu īpašas iedarbības barības nodrošināšana

Lai imūnsistēma spētu darboties pilnvērtīgi, tās attīstībai ir vajadzīgs laiks. Pirms 6–18 mēnešu vecuma kucēna imūnsistēma vēl nav pilnībā nobriedusi. Tās attīstība ir atkarīga arī no dzīvnieka auguma lieluma un šķirnes. Lai gan nav iespējams mainīt imūnsistēmas ģenētiski noteiktās īpatnības, veselīgu imunitāti nosaka daudzi faktori, tāpēc ir svarīgi nodrošināt lielāko daļu no tiem. Kā mēdz teikt, “mazs cinītis gāž lielu vezumu”. Imūnsistēmas uzdevums ir aizsargāt kucēnu pret slimībām. Iespējams, jums ir gadījies dzirdēt par higiēnas hipotēzi. Tiek uzskatīts, ka pēdējās desmitgadēs novērojamā nozīmīgā alerģisko un autoimūno slimību sastopamības palielināšanās ir saistīta ar pārmērīgi “sterilo” dzīvesveidu. Proti, imūnsistēmai ir “maz darba”, jo visi apdraudējumi, ko rada vide vai pārtika, ar dažādām metodēm ir novērsti. Tādēļ imūnsistēma sāk “garlaikoties” un reaģēt uz faktoriem, kas tai parasti būtu pieņemami, piemēram, uzturvielām, vidē esošajiem alergēniem vai pat paša suņa šūnām. Daudzos ar cilvēkiem veiktos pētījumos ir novērots, ka lauku saimniecībā dzīvojošiem bērniem vai bērniem, kam ir saskare ar mājdzīvniekiem, ir mazāka alerģiju rašanās iespējamība, un tas liek uzskatīt, ka līdzīgi varētu būt arī ar kucēniem.

Praktiski tas nozīmē, ka jums nevajadzētu vest vēl nevakcinēto suni uz vietām, kurās pastāv iespējami letālu slimību risks (proti, to slimību risks, pret kurām vakcinēs veterinārārsts), tomēr ir svarīgi ļaut kucēnam atklāt un izzināt pasauli, piemēram, jūsu dārzu. Kucēni visam pieskaras, kā arī osta, grauž un ēd pilnīgi visu. Šāda pilnībā normāla uzvedība dzīvnieku pakļauj parastajiem vides riska faktoriem, un pēc šādas saskares kucēnam pret tiem attīstās imūnreakcija. Protams, tā kā jūs esat īpašnieks, kas ir atbildīgs par savu dzīvnieku, jums pārgalvīgais pētnieks ir jāuzmana, lai būtu droši, ka viņš nenorīs neko bīstamu.

Imūnsistēmu ietekmē arī citi faktori, un viens no tiem ir stress. Gādājiet par to, lai kucēns augtu vidē, kas nerada stresu. Augšanas periodā kucēniem intensīvas aktivitātes brīži mijas ar atpūtu – tieši tāpat kā cilvēkiem! Lai spēku atgūšanas pauzes sniegtu labumu, kucēns ir jāatstāj vienatnē un viņu nedrīkst traucēt. Neapšaubāmi, ka pēc īsas nosnaušanās viņš būs enerģijas pārpilns un gatavs atkal izzināt apkārtējo pasauli. Ja kucēns pastāvīgi ir novārdzis, papildus iespējamiem uzvedības traucējumiem nepareizi attīstīsies viņa imūnsistēma. Imūnsistēmas veidošanai ir vajadzīgas olbaltumvielas, taukskābes, vitamīni un minerālvielas. Obligāti nepieciešama ir enerģija un ūdens, un imūnsistēmas attīstība ir viens no iemesliem, kādēļ kucēnam jāsaņem pietiekams, pilnvērtīgs un sabalansēts uzturs. Ir konstatēta dažu barības vielu labvēlīgā ietekme uz imūnsistēmu. Zinātnieki ir pierādījuši, ka šīs vielas noteiktā daudzumā un proporcijā palīdz nodrošināt ātrāku un spēcīgāku imūnreakciju kucēniem pēc vakcinācijas. Tas ir vēl viens labs iemesls rūpīgai sava jaunā četrkājainā drauga barības izvēlei.

Vislabākais sākumam un vēl vairāk nākotnē ...

Royal Canin ir etalons zinātniskajam darbam kucēnu gremošanas sistēmas veselības jomā. Royal Canin Pētījumu centrs ne tikai piedāvā kucēniem visvairāk piemēroto barību, bet arī turpina pētījumus saistībā ar kucēnu gremošanas sistēmas veselību, padziļinot vispārējās zināšanas šajā jomā.

20160928110214-57649.jpg