Vai Jūs jau iedziedājāt savu dziesmu Latvijai?

Vai Jūs jau iedziedājāt savu dziesmu Latvijai?

18. Nov 2017, 16:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs
Foto: izdziedam100.lv

Par godu Latvijas simtgadei arī Tu savās mājās kopā ar bērniem varat iedziedāt savu apsveikumu lielajā jubilejā, projekta Izdziedam 100 ietvaros. 

Te atradīsi dziesmas no kurām izvēlēties.  Vēl šobrīd vari paspēt iedziedāt savu dziesmu Latvijas simgadei, lai tā iekļūtu pirmo 500 sarakstā, no kurām tiks izveidota garākā simtgades kopdziesma! 

Izdziedam 100 ir interaktīva mūzikas platforma, kurā gada gaitā pievienosim vairāk nekā 200 latviešu dziesmas, kas simt gadu garumā izturējušas laika pārbaudi un kļuvušas par nozīmīgākajiem valsts pastāvēšanas laikā radītajiem mūzikas paraugiem. Šī platforma veidota kā kultūrvēsturiski nozīmīga un paliekoša vērtība mūsu nākamajām paaudzēm, liecība par Latvijas pirmo simtgadi.

Platforma sastāv no Latvijā zināmu muzikologu, mūziķu un vēsturnieku atlasītām dažāda gadagājuma un žanra dziesmām, kam klāt apkopots to muzikālais pavadījums, nošu raksti, vārdi, kā arī saistīti vēsturiski fakti un fotogrāfijas. Dziesmu klāts ik mēnesi tiek papildināts ar 20 jaunām iedziedamām un klausāmām dziesmām no kādas desmitgades, tā atspoguļojot  Latvijas vēstures simt gadus kopš Latvijas Republikas proklamēšanas

Aicinām ikvienu izdziedāt savas iemīļotākās dziesmas un saglabāt savu dziedājumu kā vēstures liecību, kā daļu no, iespējams, garākās kopā dziedāšanas Latvijas un pasaules vēsturē. Tā  ir mūsu katra iespēja parādīt – Es esmu Latvija!

Garākā kopā dziedāšana tika aizsākta 2017. gada 15. novembrī un turpinās gada garumā līdz 2018. gada novembrim, veidojot visas tautas veltījumu – dāvanu Latvijai simtgadē. Projekta noslēgumā platforma ar tās saturu un izveidojušos kopdziesmu tiks dāvāta Latvijas Nacionālajai bibliotēkai.