IEDVESMOJIES: Adventes kalendāri radošām mammām

IEDVESMOJIES: Adventes kalendāri radošām mammām

28. Nov 2017, 18:51 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ik gadu, sākoties decembrim, bērnu sirdis pārņem prieks, jo ir sācies Ziemassvētku gaidīšanas laiks. Šajā laikā ne tikai gatavojam dāvanu sarakstu tuvajiem un mīļajiem un rakstām apsvieikuma kartītes, bet ik rītu pamostoties, mazie skrien pie saviem Adventes kalendāriem, lai uzzinātu, ko katra jauna diena tiem nesīs, jeb kādu dāvaniņu mamma sarūpējusi. 

Ik gadu simtiem mammu ir nomainījušas veikalā nopērkamu Adventes kalendāru iegādi pret kalendāriem, kas gatavoti pašu rokām vai jau gatavotie personalizēti.Nenoliedzami, ka kalendāru pašgatavošana sagādā ne mazums patīkamu un priecīgu mirkļu kā mammai, tā bērniem. 

ADVENTES EGLĪTE

20171127164107-42399.jpg

Mamma Endija šajā gadā izvēlējās veikalā nopirktu Adventes kalendāra virteni, nedaudz pārveidoja un pielāgoja to savām vēlmēm. 

Maisiņu virtene, kura sastāveja no maisiņiem, kur katram atbilstošs cipariņš, sagrieza pa gabaliņiem un izveidoja egles formas dekoru. 

Ko Endijas meitiņa atradīs maisiņos?

  • Pavisam nedaudz saldumi, vien 4 dienām
  • Meitenīgus sīkumus - gredzentiņus, matu sprādzes, matu gumijas, higiēnisko lūpu balzāmu, vannas bumbu, līmējamos tetovējumus, uzlīmes
  • Laminētas lapiņas ar kopīgiem uzdevumiem - izrotāt eglīti, uzcept cepumus, sagatavot apsveikuma kartiņas, izstaidzināt patversmes suņus, apgleznot ģipša figūriņas.  

NOSLĒPUMAINĀ MĀJA

20171128181158-41102.jpg

Mamma Laura Adventes kalendāru izmanto jau vairākkārt. Šis skaistā koka mājiņa saņemta mantojumā, vien kopā ar dēliņu izdekorēta un izrotāta. Mājiņas būtība pavisam vienkārša - katrai mēneša dienai ir sava atvilktnīte, kurā paslepts kāds pārsteigums. 

Ko Lauras piecgadīgais dēliņš atradīs paslēptu Noslēpumu mājas atvilktnēs?

  • Laura jau laicīgi ir saūpējusi saldumus, ko ievietot atvkltnēs.  Mazas saldumu paciņas. Tos draudzenes atsūtījušas no ārzemēm, lai dēliņam būtu ikdienā neredzēti saldumi
  • Mazas rotaļu mašīnītes
  • Īsta medaļa par čaklu zobiņu tīrīšanu, kas nereti ikdienā piemirstoties
  • Tētis adventes kalendāram ir sarūpējis tuneļšalli
  • Tāpat ir sarūpēta arī zobiņiem draudzīga košļājamā gumija

KONFEKTES AR PĀRSTEIGUMU

20171128182037-50888.jpg

Mamma Megija savās mājās Ziemassvētku laika gaidīšanai ir sarūpejusi īstu konfekšu pārsteigumu. No krāsainiem aplikācijas papīriem izveidotas konfekšu tūtas, ar aizsietiem galiem. Šāda Adventes kalendāra pagatavošana, protams, prasa pacietību, tomēt, ja mammai ļoti gribas savus mazos iepriecināt - laiks ķerties pie darba. 

Šāds kalendāra risinājums, noteikti dod iespēju improvizēt gan ar krāsām, gan izmantotajiem materiāliem. Bantītes, diedziņi, aplikācijas papīru krāsa un galu galā - stiprinājums - kā tad to visu pielikt pie sienas. 

Megijas meitiņa šogad konfektēs atradīs dažādus noderīgus, meitenīgus sīkumus:

  • Konfektes - tās ir sadalītas pa vairākam dienām
  • Matu sprādzītes
  • Matu gumijas
  • Cimdiņus
  • u.c. lietas
Vēl, iedvesmai - pirms gada meitiņai Megija bija sagatavojusi pie sienas stiprināmu Adventes kalendāru, kur katrai dienai tika izveidota atbilstoša kabatiņa. 
20171128183128-90375.jpg
Šāda Adventes kalendāra pagatavošanai būs nepieciešama stingra, cieta pamatne un materiāls kabatiņu izveidošanai. To gatavošanai var izmantot dažādus krāsainus auduma gabaliņus, filcu. Tāpat kā dekorāciju var izmantot dažādus tematiskus elementus - eglītes, piparkūku vīriņus, sniegavīrus, pārsliņas u.c

KAS PASLĒPIES MAISIŅĀ?

20171128183224-64963.jpg
Mammas Santas mājās šogad sienu rotās Adventes kalendārs, kurš arī pagatavojams pavisam vienkārsi, tikai prasa nedaudz pacietības un vēlmes to izdarīt. Santa ir kārtīgi un čakli pastrādājusi un sagatavojusi auduma maisiņus, kuri ar krāsainām bantītēm  piestiprināti pie apģērba pakaramā. kā dekori izmantoti arī krāsaini knaģīši. 
 
Kamēr Ziemassvetku vecītis vēl tikai kārto dāvanas savā lielajā, sarkanajā maisā, mēs varam ielūkoties, kas atrodams Santas sarūpētajos Adventes kalendāra maisiņos. 
20171128183629-46660.jpg

 

 MAZIE DARBI, LIELOS SVĒTKUS GAIDOT

20171128183857-59579.jpg
Mamma Santa dalās ar savu gatavoto Adventes kalendārum kurā iesaka, neveidot kalendāru kā ierasts, ar dāvanām vai dažādiem bērniem tīkamiem sīkumiem, bet gan pārvērst svētku gaidīšanu jautrā un atraktīvā uzdevumu izpildīšanas spēlē. 
 
Kalendāra būtība - katrai dienai viena lapiņa, kuru izvēloties bērniņam ir pašam vai kopā ar vecākiem jāizpilda kāds uzdevums.  Kā pagatavot? - sagatavojam nepieciešamos skaitu lapiņu, izdekorējam atbilstoši pašu vēlmēm un tad apvienojot fantāziju ar reālajām iespējām - pierakstām darbiņus ko katru dienu būtu iespējams realizēt. 
 
Kādas aktivitātes šogad gaidot Ziemassvētkus realizēs Santas mājās?
  • Gardumu gatavošana
  • Eglītes rotāšana
  • piena dzeršana
  • Sniegpārsliņu gatavošana
  • Apsveikumu vēstuļu nosūtīšana pa pastu tuvajiem un mīļajiem

Noteikti mums katram būtu milzum daudz ideju, kādus darbiņus un uzdevumus iekļaut Adventes kalendārā. 

Pēdējais laiks ķerties pie darba!

Lai izdodas!