Iedod brīvdienas sev un savam ķermenim! Iesaka fizioterapeite

Iedod brīvdienas sev un savam ķermenim! Iesaka fizioterapeite

17. May 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Galvenais, kas jānodrošina, lai jauki pavadītu brīvdienas, ir laba pašsajūta. To savukārt var gūt tad, kad mūsu ķermenis ir kopts, tad, kad esam paēdušas, bet ne pārēdušās, un kad esam kustīgas. Vairāk par to, kā nedēļas nogalē atpūsties gan garīgi, gan fiziski,  stāsta fizioterapeite Kristīne Stalīdzāne. 

1. Labi jāizguļas

Ļoti svarīgi ir izplānot, līdz cikiem brīvdienās gulēsi. „Ir jāizguļas labi, tomēr nav ieteicams nogulēt arī pārāk ilgi.

Tad, ja gultā pavadīsim visu dienu un piecelsimies tikai pēcpusdienā, tad savu ķermeni vairs nevarēsim savākt, tas būs kā izplūdis, un mēs nejutīsimies īpaši labi,” skaidro Kristīne Stalīdzāne.

2. Izstaipies

Uzreiz pēc pamošanās, gultā kārtīgi izstaipies! Tas dos pozitīvās enerģijas lādiņu jaunajai dienai.

3. Izbaudi ūdens lāses

Tad izvelies no gultas un veic rīta vannošanās vai dušošanās procedūras. To laikā centies sajust, ka ar katru ūdens pilienu piepildies ar patīkamu svaigumu, enerģiju un siltumu!

Kā atpgalvo fizioterapeite – „tas ļoti iedvesmo!”

4. Sakop sevi

„Arī brīvdienās sievietei sevi obligāti ir jāsakopj - tā, lai viņa pati sev patiktu!

Ir jāizmazgā mati un jāsapošas ar domu, ka tad, ja pēkšņi radīsies vajadzība, es varēšu izskriet ārā, un man būs prieks par to, kā es izskatos,” stāsta Kristīne.

5. Nepārēdies

Vēl brīvdienās noteikti nevajadzētu pārēsties, jo brīdī, kad esam apēdušas par daudz, neko vairs negribas darīt.

6. Jādodas ārā

Tāpat brīvdienās vajag rast laiku, lai izietu ārā! „Vismaz uz pusstundu ir jāiziet nelielā pastaigā un jāieelpo svaigs gaiss. Tas patiešām mūsu ķermenim ir ļoti nepieciešams," uzsver fizioterapeite. 

7. Palutini sevi

„Ļoti labi, ja brīvdienās ir iespēja aiziet uz masāžu vai pie kosmetologa un pēc nogurdinošās darba nedēļas sevi palutināt! Tāpat jaukas ir arī pirts procedūras, kuras var veikt reizi nedēļā, brīvdienās – tās vienlaikus gan relaksēs, gan uzlabos noskaņojumu!  

Pats galvenais ir jau no paša rīta pārvarēt savu slinkumu un ievērot rīta rituālus: lai tu būtu skaista, svaiga, sapucējusies un paēdusi, un pēc tam jau vari pasākt vienalga ko!

Tad, ja tavas brīvdienas būs labi saplānotas, sajutīsi, cik garas tās ir, un cik daudz patiesībā tajās var paspēt izdarīt,” tā Kristīne Stalīdzāne.

Kā tu brīvdienās atpūrini savu ķermeni? Vai tu nedēļas nogalēs ievēro iepriekšminētos, galvenos rīta rituālus?