Hub Dot tīkls: Stāsts. Saprašanās. Punktu alķīmija.

Hub Dot tīkls: Stāsts. Saprašanās. Punktu alķīmija.

27. Feb 2015, 16:09 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

2015. gada 11. martā plkst. 19.00 Pop Up mākslas galerijā
(t/c Galleria Riga, Dzirnavu ielā 67)

 

Hub Dot: šī Londonā radusies kustība vieno sievietes, kas novērtē satikšanos un saprašanos reālā laikā. Šī strāva izlaužas ārpus virtuālu kopienu rāmjiem un robežām, paverot sievietēm iespējas satikties vaigu vaigā un iepazīt citai citu tiešas cilvēciskas sastapšanās veidā – īpašos saietos, kas notiek dažādās pilsētās.

Hub Dot saieti piedāvā sievietēm “placi” dzīvīgai apmaiņai ar radošām idejām, iedvesmu un pieredzi, baudot kopā būšanas un klātbūtnes prieku. Hub Dot ir iespēja smelties spēku no citu sieviešu personiski izdzīvotiem stāstiem, kas paver apvāršņus, iedvesmo un stiprina. No sirds izstāstīta stāsta spēks!

Katrā saietā dažas dalībnieces īsos vārdos publiski izstāsta pašas savu dzīves ceļojumu, iededzot klausītāju sirdīs cerību, drosmi un optimismu. Hub Dot pasākumos tieši patiesie stāsti no dzīves – nevis sabiedriskais vai akadēmiskais statuss - palīdz atrast domubiedrus un veidoties jaunām saprašanās saiknēm.

Šī kustība izauga no Simonas Barbieri trakās rīta kafijošanas Londonā kādā skaistā 2012. gada jūnija dienā. Energiskā itāliešu izcelsmes četrdesmitgadniece vēlējās, kaut viņas draudzenes, kolēģes un klientes varētu iepazīties patiesajā dzīvē.

Hub Dot nevienu nesijā un nešķiro. Nav no svara, vai sievietes ir jaunākas vai vecāka gada gājuma, mājās audzina bērnus vai vada milzu biznesa uzņēmumus. Te nenotiek atrādīšanās, virspusēja biznesa kontaktu veidošana un jaunu peļņas avotu meklēšana.

Mēs sanākam, lai nesteidzīgi baudītu glāzi vīna, aprunātos ar blakus sēdošajām sievietēm, noklausītos iedvesmojošus stāstus un dotu izdevībai iespēju mūs atrast.

Šajos saietos sievietēm nepiekar birkas. Vārda un firmas zīmes vietā mēs lietojam krāsainus punktus kā nekļūdīgu pazīšanās zīmi, kur katra sievietes izraudzītā krāsa nozīmē atšķirīgu noskaņojumu vai intereses.

Katra dalībniece pati izvēlas vienu vai vairākus krāsainus punktus – Dots – kas visprecīzāk atspoguļo viņas iekšējo noskaņojumu un ievirzi šim pasākumam:

SARKANS - "Esmu piepildījusi sevi ... (karjerā/biznesā/mātes lomā); droši jautā man par to vairāk"

DZELTENS - "Man ir ideja, vai kāds var man palīdzēt?"

ZAĻŠ - "Esmu šet, lai iedvesmotos!"

ZILS - "Esmu šeit, jo man patīk burziņš un šopings!"

VIOLETS - "Vēlos tev pastāstīt par ... (savu dzīvi/ darbu/ labdarības projektu)"

Hub Dot Rīga

Hub Dot Rīgas grupa pulcējusi sievietes, kam ir patiesi tuva Hub Dot būtība – darīt iespējamu cilvēcisku un nozīmīgu satikšanos, kas var mainīt sieviešu dzīvi. Vadības grupas dalībnieces brīvprātīgi ziedo savu laiku un pūliņus, lai veicinātu šo misiju.   

Hub Dot Rīgas grupa  rīko atklāšanas saietu Rīgā, 2015. gada 11. martā plkst. 19:00 Pop Up makslas galerijā tirdzniecības centrā Galleria Riga (Dzirnavu ielā 67).

Būs divas galvenās runātājas un desmit vienu minūti garas uzrunas, kurās runātājas izstāstīs katra savu stāstu, iedvesmojot mūs pozitīvām pārmaiņām un veidojot gaisotni, kur uzplaukt personiskiem kontaktiem un jaunai draudzībai.

Katrs stāsts būs par kādu visām sievietēm nozīmīgu tēmu: kā piemēram, labdarību, biznesu, izaicinājumiem, patieso dzīvi, radošo darbu.

Dalība saietā tikai iepriekš reģistrētām dalībniecēm, ko var izdarīt te: www.hubdot.com

Dalības maksa 10 eiro apmērā paredzēta, lai segtu saieta rīkošanas izdevumus.

Ar Hub Dot Rīgas grupu iespējams sazināties šajā pašā interneta vietnē, vai rakstot uz julia@thehubdot.com  

Hub Dot priekšvēsture

Koncepts ir veidojies un izkristalizējies dažu aizvadīto gadu laikā no reāliem, dzīvē notikušiem pasākumiem vairākās vietās Londonā un Itālijā.  

Spožā dzirkstele īsā laikā uzliesmojusi par veselu nevaldāmu uguns stihiju – 2014. gadā pasākumi notika jau visā Eiropā, ASV un pat Āfrikas kontinentā.

 

2012. g. maijs

Dibinātāja Simona Barbieri Bantinga (Simona Barbieri Bunting) ielūdz draudzenes un kolēģes uz rīta kafiju pie sevis mājās Londonā. Iedibināta krāsaino punktiņu sistēma. Atnāk 98 sievietes. Dzimst Hub Dot concepts.

2013. g. februāris

Svinīgais Hub Dot dibināšanas saiets Londonā, Anthropologie. Piedalījās 480 sievietes.  

2013. g. aprīlis

Palaista Hub Dot interneta mājaslapa, kas ļauj sievietēm iepriekš reģistrēties.  

2013. g. maijs

Hub Dot atklāšanas saiets Neapolē, Itālijā.  460 dalībnieces.

2013. g. jūnijs

Hub Dot Centrālais saiets Londonā – pirmoreiz notiek arī Hub Dot tirdziņš, kur sievietes piedāvā pašas savas preces.   480 dalībnieču.

2013. g. oktobris

Hub Dot saiets “Mūs vieno kaislība uz ēdienu” (“Connecting Through Our Passion for Food”) – pirmais mazāka apjoma pasākums, īpaši veltīts ēdienu tēmai un kulinārajai mākslai. Īpašais pasākuma formāts ļāva viegli atrast daudz domubiedru.

2013. g. novembris

Hub Dot “Mūs vieno bērni” (“Connecting Through Children”) – pirmais nelielākais, reģionālais Hub Dot pasākums notika Gildfordā, Londonas apkaimē (Anglijā). 90 dalībnieku.

2013. g. decembris

– “Mūs vieno uzņēmējdarbības skaistums” (Connecting Through the Beauty of Entrepreneurship) – otrs mazāka formāta, konkrētai tēmai veltītais Hub Dot pasākums Londonā.  Ppilnībā izpārdots – piedalās 85 sievietes.

   

2014. g. janvāris

Hub Dot Neapolē – otrais lielformāta saiets Itālijā, kur pirmoreiz notiek arī tirdziņš “Napoli Bazaar”. 530 dalībnieču.  

2014. g. februāris

Hub Dot 1. dzimšanas dienas svinības Londonā – 400 viesu! Sievietes ierodas ar avioreisiem no visas Eiropas, ASV un Āzijas.

 

2014. g. 19. marts

Hub Dot dibināšanas saiets Milānā, Itālijā (Open More than Books), 300 dalībnieču.

2014. g. 30. aprīlis

Hub Dot pasākums “Mūs vieno MODE” (Connecting Through FASHION). Neliela formāta tematisks pasākums Londonā.

2014. g. 1. maijs

Hub Dot saiets “Mūs vieno FILOSOFIJA” (Connecting Through PHILOSOPHY). Vēl viens tematisks pasākums Londonā.

 2014. g. 15. maijs

Hub Dot dibināšanas saiets Portlandē, ASV.  Pirmais Hub Dot notikums Amerikas Savienotajās valstīs.  250 dalībnieku.

2014. g. 14. jūnijs

Hub Dot dibināšanas pasākums Luksemburgā, Šveicē. Pulcē 300 sieviešu.

2014. g. 18. jūnijs

Hub Dot “Mūs vieno MĀKSLA” – liels pasākums Londnas centrā.

2014. g. jūnijs

Hub Dot Gambijā

2014. g. septembris – decembris

Hub Dot dibināšanas saieti Stambulā, Barselonā, Māstrihtā, Teksasā, Edinburgā.

2014. g. decembris

Reģistrēto dalībnieku skaits Hub Dot interneta vietnē sasniedz 5,000.

2015

Hub Dot dibināšanas saieti Rīgā, Ņujorkā, Vašingtonā,. Berlīnē, Singapūrā, Šanhajā, Sidnejā, Dubajā un citviet.