Hematogens - laba alternatīva parastajām šokolādēm

Hematogens - laba alternatīva parastajām šokolādēm

11. Apr 2017, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Atceros, ka bērnībā es vienmēr atteicos pagaršot Hematogenu, jo biju dzirdējusi, ka tas ir taisīts no buļļa asinīm un diez vai buļļa asinis varētu būt kautkas garšīgs. Līdz kādu reizi oma pierunāja mani to nogaršot, un tad es sapratu, ko esmu palaidusi garām.

Šobrīd Hematogenu nopērku reizēs, kad ar bērniem iegriežos aptiekā. Meitas pašas paķer pa batoniņam. Nu kā tad es viņām atteikšu. Bet Hematogena sastāvu padziļināti neesmu pētījusi, tādēļ priecājos par iespēju nogaršot dažādus Hematogēna veidus un nedaudz papētīt, „kas tam lācītim vēderā”.

Man tika dota iespēja testēt 5 veidu Hematogenus. Visu šo Hematogenu pamatsastāvs ir praktiski vienāds – cukurs, saldināts iebiezināts piens, glikozes sīrups, augu tauki (palmu), liellopu pārikas albumīns (dzelzs) -  iegūst no liellopu un cūku asinīm un formelementiem jeb asins šūnām, aromatizetājs, ciānkobalamīns par ko Vikipēdija saka, ka tas ir vitamīns B12 un tas stimulē aknu un nervu sistēmas darbību. Par laimi liellopu asinis tīrā veidā Hematogēnā nav :)

Testēšanas produkti

Hematogenas vita+, brūnā iepakojumā,  (50g) ir ar dzelzi un C vitamīnu.

Hematogenas vita+, dzeltenā iepakojumā, (50g) ir ar dzelzi, linsēklām, vitamīniem B12, C un folijskābi.

Hematogenas vita+, oranžā iepakojumā, (40g) ir ar šokolādes glazūru, dzelzi un C vitamīnu.

Hema2gen extra vitamins – baltā iepakojumā (45g) ir ar dzelzi, vitamīniem B12, C un folijskābi.

Hema2gen, baltā iepakojumā, (45g) ir ar dzelzi un C vitamīnu.

Es ar meitām nogaršojām visus 5 Hematogena veidus. Meitas bija stāvā sajūsmā par šo iespēju. Pēc garšas lielu atšķirību nejutām. Nedaudz savādāk garšoja Hematogēni ar linsēklām un ar šokolādes glazūru. Par dzelzs un vitamīnu ietekmi uz organismu spriest ir grūti, jo tad vajadzētu šo produktu testēt vismaz mēnesi katru dienu. Jā, starp citu, rekomendējamais daudzums ir 1 batoniņš dienā.

Secinājums: Hematogens ir garšīgs, turklāt bagāts ar organismam viegli asimilējamu dzelzi un vitamīniem. Tātad laba alternatīva parastajām šokolādēm un citiem saldumiem. Tieši šobrīd, pēc garās ziemas, kad organisma vitamīnu rezerves ir teju izsmeltas, Hematogēns būs kārums Nr1 mūsu ģimenē! Paldies par šo iespēju!

20170409193744-76234.jpg20170409193750-44607.jpg

Laura