Grūtniecības laikā uzzināju, ko nozīmē aizlikts deguns

Grūtniecības laikā uzzināju, ko nozīmē aizlikts deguns

01. Mar 2017, 11:44 FejuFeja FejuFeja

Biju kādreiz no reklāmām un līdzcilvēkiem dzirdējusi tādu terminu kā „aizlikts deguns”, taču man nebija ne jausmas, kas tas ir par zvēru, kamēr nepienāca otrā grūtniecība. Tad no rītiem mani pavadīja sauss deguns, caur kuru nevar paelpot, taču no iesnām nebija ne miņas. Sapratu, ka tas ir tik bieži pieminētais aizliktais deguns. Sajūtas, teiksim godīgi, patīkamas nebija. Deguns ciet, paelpot nevar, bet iesnu nav. Lai tādu nieku dēļ, kas, patiesībā, rada samērā lielu diskomfortu, nesabojātu visu grūtniecības prieku, ņēmu talkā jūras ūdentiņu. Aizgājusi uz aptieku, izklāstīju aptiekārei savu problēmu un viņa piedāvāja vairāku ražotāju jūras ūdentiņus degunam, piebilstot, ka visizdevīgākais man būs Humer – liels iepakojums, līdz ar to, visekonomiskākais pirkums.

Tā nu tiku pie savas Humer pudelītes un draudzējos ar to lielu daļu grūtniecības laika. Pamostoties no rītiem un konstatējot, ka jau atkal caur degunu nevaru normāli ievilkt gaisu – pāris pūtieni degunā un lieta darīta, var atkal brīvi elpot.

Galu galā ar Humer ūdentiņu sadraudzējās arī mans četrgadnieks un vīrs. Vīriešiem nav pieņemami ārstu apmeklējumi, jo viņi taču vienmēr ir veseli, viņiem jābūt stipriem, taču dažkārt vīrusi un slimības no kājām gāž arī viņus. Un ar tādu nieku kā iesnas vīrietis pavisam noteikti neies pie ārsta. Tāpēc aizdevu savu Humer ūdens pudelīti, lai arī viņš varētu paātrināt izveseļošanās procesu. Kas ar četrgadnieku? Pēdējos mēnešos slimošanas – iesnas, klepus. Jāteic, ka izrakstītie degunu pilieni dažkārt ir tik drastiski, ka bērnam deguns kļūst sauss un sāpīgs, tāpēc parasti ņemu talkā jūras ūdentiņu – pirms zāļu pilināšanas mazo snīpīti izskalojot ar Humer un pēc brīža veselības kūri nobeidzot ar ārstes ieteiktajiem deguna pilieniem.

Lai gan tikai trīs mēneši, arī mūsu mazulīte bija paguvusi jau noķert pirmās iesnas, kuru izārstēšanai ārste ieteica izmantot jūras ūdentiņu. Humer priekšrocība, ka tas iepildīts ne tikai flakoniņos, bet arī ērti lietojamās mazās ampuliņās, kuras jo īpaši piemērotas tādiem maziem bēbīšiem, kuru deguntiņu āda jo īpaši jāsaudzē, un nedrīkst vēl izmantot pūšamos flakonus. Pa pilienam katrā nāsī un mazā māsiņa ar pāris šķaudieniem parasti izšķaudīja snīpītī sakrājušos izdalījumus. Un ātri vien tika vesela.

Humer pudeli iegādājos grūtniecības laikā un tagad tā vēl nav pat pusē. Ekonomiski tiem, kas domā pāris solīšus uz priekšu, jo jūras ūdentiņš vienmēr būs pa rokai, un nevajadzēs jozt uz aptieku, sajūtot pirmās iesnu tuvošanās pazīmes.

 

FejuFeja FejuFeja 01. Mar 2017, 12:14 Rasa_LA

Lai arī Tev jauka diena 😀