Grūbu salāti ar biezpiena "cepurīti"

Grūbu salāti ar biezpiena "cepurīti"

30. Jan 2016, 13:44 IlvaV IlvaV

Reiz pēc vakariņām bija palikušas pāri mazliet pērļu grūbas. Paskatījos, kas man vēl ledusskapī un plauktos atrodams, un tapa šis pilnvērtīgais brokastu ēdiens.

Nepieciešams:

Grūbas (labāk jau ir pērļu grūbas, jo tās ir smalkākas, glītākas) - pusglāze

Biezpiens (der arī rikotas siers)-1 paciņa jeb 200 g

Bezpiedevu jogurts (ja lieto biezpienu, nevis rikotu)- kādas 2-3 ēdamkarotes

Medus- 1/3 ēdamkarotes

Sasmalcināti pekanrieksti vai valrieksti - 1 ēdamkarote

Kanēlis-pustējkarote

Apelsīns-1 gb.

Apelsīna miziņa- no puses apelsīna

Rozīnes vai citas kaltētas ogas-puse ēdamkarotes

20160130133245-86763.jpg

Pagatavošana ir pavisam vienkārša, kas no rīta patiesi ir mega svarīgi. Jau iepriekšējā vakarā izvārītās grūbas (var, protams, pērļu grūbiņas vārīt arī tajā pašā rītā) liek traukā, klāt ber riekstus, pierīvē apelsīna miziņu, sagrieztus apelsīna gabaliņus un žāvētos augļus. Principā var ēst arī šādus salātus bez pārējām sastāvdaļām.20160130133709-99025.jpg

Bet ar biezpienu tie ir vēl gardāki! Un tā-lai pagatavotu biezpiena "cepurīti", kombainā liek biezpienu un bezpiedevu jogurtu, maisa līdz viendabīgai, krēmīgai masai, piejauc klāt kanēli un medu.

Trauciņā liek salātus, kam pārliek biezpiena masu. Dekorē ar riekstiem, kanēli. Veselīgas brokastis spēkam un enerģijai!