Grima pamati: izvēlamies ēnas

Grima pamati: izvēlamies ēnas

30. Mar 2015, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vizāžisti apgalvo, ka ar plakstiņu ēnu palīdzību var ne tikai radīt jaunu tēlu, bet pat izmainīt sievietes veidolu līdz nepazīšanai. Ēnas izceļ acu krāsu, koriģē to formu un izmēru, atklāj acis, piešķirot tām īpašu dziļumu un padara tās noslēpumainas.. Tātad - ēnām ir ļoti daudz priekšrocību, vien pareizi tās izmantot ne katrai sievietei izdodas. Kā pareizi izvēlēties ēnas?

Mūsdienīgu ēnu sastāvā ir parafīns, titāna un cinka sastāvdaļas, talks, parfimētais sviests, dažādas krāsvietas, un vispār - ēnu izvēle mūsdienās ir ļoti plaša. Neskaitot sausās ēnas, ir pieejamas arī šķidrās ēnas, krēmveida ēnas un zīmuļveida ēnas.

Šķidrās ēnas gan ir jāprot uzklāt, krēmveida ēnas nebirst un nekairina acis, tāpēc tās ir ideāls variants tām, kam ir kontaktlēcas. Pašas praktiskākās tomēr ir sausās ēnas, ko ir viegli uzklāt uz plakstiņa, un tās tur arī ilgi turas.

Matētas vai perlamutra?

Visas plakstiņu ēnas tiek iedalītas perlamutra un matētajās ēnās. Katrai ēnu kategorijai ir sava nozīme, savas priekšrocības un trūkumi.

Matētas ēnas izteiksmīgākas acis padara, un tās ir neaizvietojamas dabīgam dienas un dūmakainajam vakara grimam. Tās ir vienkāršas lietošanā, labi klājas uz plakstiņu ādas, tāpēc tās var izmantot pat sievietes, kam nav speciālu iemaņu grima uzklāšanā. Tādas ēnas var uzklāt arī uz visa plakstiņa. Matētas ēnas var izmantot arī acīm kā pamatu pirms profesionāla grima uzklāšanas, tam nepieciešams aplikators.

Ar perlamutra ēnu palīdzību var piešķirt skatienam mirdzimu. Tādas ēnas ir ideālas vakara grimam. Uzklāt gan nevajadzētu pa visu plakstiņu, bet gan noteiktā laukumā uz augšējā plakstiņa, attiecīgi sadalot plakstiņu. Svarīgi: perlamutra ēnas izceļ sīkās krunciņas un ādas nelīdzenumus, tāpēc nevajadzētu tās lietot pārāk daudz, biezās kārtās. Ja kāda no jums vēlas izskatīties vecāka, labāk tādas vispār nelietot.

Kā darbojas ēnas?

Vizāžisti ļoti labi prot ēnas jaukt, un var tās izmantot dažādos toņos vienlaikus. Sievietēm, kam nav īpašu ēnu lietošanas iemaņu, būtu jālieto vairāku toņu ēnas, nebaidoties. Bet pietiek pilnībā, piemēram, ar: gaiši brūns, zeltaini brūns, tumšāk brūns. Tāpat arī ar citu krāsu toņiem. Seju ar ēnu palīdzību var padarīt izteiksmīgāku, jāatceras vien:

  • gaišo toņu ēnas ir paredzētas, lai skatiens būtu mirdzošāks, atvērtāks
  • tumšās ēnas palīdzēs izcelt, padarīt izteiksmīgākas acis, un vizuāli mainīt to formu

Atbilstošā toņa izvēle

Izvēloties ēnu toni, jāņem vērā vairāki faktori: ādas tonis, acu un matu krāsa, vecums, un arī apģērba krāsa.

Vispirms ēnu tonim jābūt saskaņā ar ādas toni. Tumsnējām sievietēm neiesaka pavisam gaišus ēnu toņus, kas neizskatās dabīgi. Ja sievietei ir "siltā" sejas krāsa, viņai nevajadzētu izmantot vēso toņu paletes ēnas.

Sievietēm, kam ir zilas acis, piestāvēs dažādu toņu pelēkās ēnas, sudrabotās, zilās, rozā, ziloņkaula ēnas, baltās, tāpat arī violetās un akmeņu toņu ēnas. Sievietēm ar zaļām acīm ir ļauti eksperimenti ar zaļām ēnām, ziloņkaula toņu ēnām, brūnajām, oranžajām, medus toņu, koraļļu toņu ēnām. Izteikti brūnu acu īpašniecēm brūnās acis izdosies izcelt ar dažādu toņu ēnām: medus, bēšīgās, zeltītās, oranžās, tumši zaļās, violetās.

Toņa izvēlē jāņem vērā arī acu forma. Piemēram, ja acis ir pārāk mazas vai iegrimušas, ja ap acīm ir zili riņķi, tas var ietekmēt arī ēnu izskatu. Tādos gadījumos jāatsakās no tumšām ēnām - violetām, tumši pelēkām, tumši brūnām. Priekšroka jādod gaišākiem, dabīgākiem toņiem, gaiši brūnajiem, bēšīgajiem. Nevajadzētu aizmirst arī, ka pārāk gaišas ēnas acīm nepiešķir izteiksmi.

Dabīgas, neitrālu toņu ēnas piestāvēs ikvienai sievietei. Lai gan mūsdienās ļoti populāri leitot ir tieši košās krāsas - jūras zils, tumši zaļš, smaragda utml. Jāatceras, ka sievietēm, kas vecākas par 40, nevajadzētu aizrauties ar pārāk spilgtu ēnu lietošanu. Vēsā ēnu gamma un arī perlamutra ēnas vienmēr izceļ sievietes vecumu. Labāk izmantot matētās, neitrālu toņu ēnas.

Lieliski izskatās arī persika toņu ēnas, šampaniešu toņa ēnas, kas saplūst ar ādu un lieliski maskē ādas defektus. Plakstiņu vidū vai ārējos stūrīšos var uzklāt tumšākas ēnas, lai izskatītos vēl dabīgāk, un skatiens būtu izteiktāks, dziļāks.

Un pēdējais ieteikums: izvēlieties tikai kvalitatīvas ēnas no zināmiem ražotājiem. Pateicoties speciālām piedevām, ēnas vienmērīgi klāsies, nekrāsies plakstiņu locītavās, nebirs, un arī vairāku stundu garumā izskatīsies nevainojami.

Māmiņu Klubs

Māmiņu Klubs izvēlas:

Nude Purism no CATRICE – miesas toņu acu krāsas Quattro: Neitrāli. Divas pārliecinošas versijas ar četriem trendīgiem miesas toņiem katrā: smilšu, rosē un kafijas papildina stilīgais gaiši zilais; pelēkbrūno, bāli rozā un maigi rozā papildina tumšais baklažāna tonis. Abi komplekti satur kā matētu, tā arī zīdaini mirdzošus toņus, kurus var kombinēt, lai radītu ekspresīvu acu “make-up” ar brīnišķīgu ēnojumu. Gludās struktūras ir ilgnoturīgas, piedāvā pilnīgu pārklājumu un vieglu uzklāšanu. Pieejams C01 Naked Brown un C02 Taupe-less. Apmēram 4,69 €*.

20150130144226-56054.jpg20150130144233-65917.jpg

essence I love nude acu ēnas: Tik dabīgi iemīlējusies! Miesas krāsa ir gaiša, maiga un pieejama sešās dažādās acu ēnu niansēs, variējot no viegli bēša līdz rozīgam un gaiši brūnam tonim. Jauno acu ēnu  klāsta struktūra piedāvā pārklājumu no zīdaina līdz matētam, lai sasniegtu individuālu, dabīgu izskatu. Iepakojums saskan ar struktūras formu un parāda miesas krāsas toņus no labākās puses. Pieejama 01 vanilla sugar, 02 cake pop un 05 my favorite tauping. Apmēram 2,79 €*.

20150130145604-92152.jpg20150130145611-23968.jpg20150130145618-27035.jpg20150130145626-80149.jpg20150130145633-26419.jpg20150130145639-88962.jpg

essence Like an unforgettable kiss – acu ēnas: Atmiņās paliekoši mirkļi… trīs augsta pigmentācijas līmeņa acu ēnas ar maigu faktūru rada apburošu acu “make-up” stilus piparmētru, zilā un violetā tonī ar modīgu pērļu efektu. Mīlīgs sīkums uzmanības pievēršanai: katra krāsa ir papildināta ar kādu simbolu – slēdzenes, sirdis un lūpu nospiedumi dekorēti dažādās krāsas. Pieejama 01 always on my mint, 02 love is in the air un 03 cloud number nine toņos. Apmēram 1,99 €*.

20150130150107-42578.jpg20150130150050-24783.jpg20150130150057-87865.jpg