Gribi būt skaista? – Smejies!

Gribi būt skaista? – Smejies!

02. Aug 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vai zināji par skaistuma efektu, ko rada smiešanās? Ja ne, tev noteikti būs interesanti uzzināt, kā smiekli spēj vairot tavu skaistumu! Konsultē bioenerģētikas eksperts un izaugsmes treneris Andžejs Reiters.  

Kā veidojas sejas izteiksme?

Smiešanās laikā darbojas ļoti daudz sejas muskuļu. Turklāt, tie strādā pašā pozitīvākajā ritmā – tādā, kurš atbrīvo vairākas muskuļu grupas.

„Cilvēka sejā ir daudz mazu muskuļu grupu un pamatemocija, kas cilvēkā dzīvo, veido viņa sejas izteiksmi. To, pēc kā mēs atpazīstam, ka viens cilvēks ir, piemēram, ar skumju sejas izteiksmi, bet otrs – ar laimīgu,” skaidro Andžejs Reiters.

Patiesībā, mūsu sejas izteiksme nav nekas vairāk kā noteikts kopums savilktu sejas muskuļu! Sejas izteiksmi veido tie muskuļi, kuri cilvēkam savilkti visbiežāk. Piemēram, tam, kurš ir ar tendenci būt aizdomājies, parasti ir savilktas uzacis. Ja šis cilvēks to dara itin bieži, tā izveidojas par viņa sejas izteiksmi.

„Parasti cilvēkiem, kuri daudz smejas (komiķiem un citiem skatuves māksliniekiem) mute izskatās vizuāli platāka kā citiem cilvēkiem, kaut gan patiesībā visiem tā ir daudz maz vienāda. Tomēr tā kā skatuves mākslinieki ļoti bieži atrodas šajā prieka un līksmības stāvoklī, kad viņi ir atvērti un it kā jautri, viņiem izveidojas šāda sejas izteiksme, jo konkrētie muskuļi tiek nodarbināti vairāk,” uzskata eksperts, piebilstot, ka cilvēki ar šādu sejas izteiksmi izskatās jaunāki – vienmēr jautri un atvērti.

„Smieklu vingrinājums”

Smiešanās ir vērtīga. Tomēr, ja smiekli nerodas dabīgi, vari izmēģināt vingrinājumu, kas ķermenī tos izsauks, neatkarīgi no tā, cik smieklīgs būs konkrētais notikums!

„Tātad, ir jāapguļas uz zemes un jāizpūš pilnīgi visu gaisu tā, lai ķermenī rastos it kā vakuums. Tad jāievelk vēderu, to pilnībā pievelkot pie mugurkaula un jātur tik ilgi, līdz vēlies ar visu ķermeni ieelpot. Tā jāizdara divas reizes. Rezultātā, katrs iekšējais orgāns saspiedīsies kā švamme un brīdī, kad visi orgāni elpas ievilciena laikā tiks „palaisti vaļā”, tie ļoti lielā apjomā tiks bagātināti ar skābekli. Iekšējie orgāni, saņemot šo lielo skābekļa daudzumu, jutīsies fantastiski, un šajā brīdī visam ķermenim gribēsies smieties tā, ka nevarēsi smieklus apvaldīt,” māca Andžejs Reiters.

Kāda ir tava smieklu „recepte”?