Grāmata Nr.1 šajā gadā - Mana svētku diena

Grāmata Nr.1 šajā gadā - Mana svētku diena

17. Jan 2018, 23:21 Co_ora Co_ora

Nr.1 nebūt nenozīmē, ka šī grāmata manā topā būtu pašā augšgalā, tas nozīmē to, ka šajā gadā esmu pievarējusi un atradusi laiku pirmajai grāmatai!

Un tā ir Kārļa Anitena un Olgas Rajeckas kopdarbs "Mana svētku diena". Sāku to lasīt jau pērnā gadā un no neizlasītajām grāmatām plauktā izvēlējos tieši šo, jo man ļoti, ļoti patīk biogrāfijas, man ir sajūta, ka vairāk iepazīstu šo cilvēku un turpmāk gan uz viņu, gan viņa daiļradi skatīšos citām acīm. Un tā tas arī ir! Grāmata pie manis nonāca no cit oktobrēna mammas un paldies viņai par to!
Par ko tā ir !? Par Olgu Rajecku, viņas biogrāfija, bet, atšķirībā no daudzām citām šāda tipa grāmatām, tā nesastāv no sausiem faktiem, bet gan ir ietērpta aizraujošā un intriģējošā stāstā!

Savos grāmatu apskatos negribu stāstīt par saturu, jo liekas, ka tādā veidā varu pastāstīt par daudz un kādam kādā brīdī laupīt lasīšanas un intrigas prieku! Bet labprāt nocitēšu pašu autoru izvēlēto tekstu, kas atrodams grāmatas aizmugurē - iespējams, ka tas spēs aizraut un motivēt izlasīt no vāka līdz vākam!

"Negribu klasisku biogrāfiju, kurā līdz sīkumam izpētīta mana radošā darbība. Mans devums mūzikā ir dziesmas, un katram tās nozīmē kaut ko savu. Man daudz vērtīgāk šķiet dalīties savā sajūtu pasaulē, pastāstīt par bailēm, kas mani vajā visu mūžu, par mīlestību, bez kuras nevaru dzīvot, un par to, ko man devis un ko laupījis dziedātājas mūžs. Es savu dzīves stāstu uzticēju rakstniekam un labam draugam Kārlim Anitenam, jo zināju, ka viņš atradīs īsto veidu, kā manu iekšējo pasauli izteikt rakstītos vārdos. Tā tapa šis biogrāfiskais romāns ar kriminālo elementu piedalīšanos, kas ļaus lasītājam daudz labāk izprast mani kā cilvēku, sievieti, mammu un, protams, dziedātāju".

Vienubrīd biju nolēmusi, ka likšu savu vērtējumu katrai grāmatai, bet jau pie pirmās es saprotu, ka tas ir diezgan neiespējami - ja ielikšu 9 un nākamā būs labāka? Likt 10? Bet ja nu vēl nākamā būs pati pilnība? Tāpēc no šī tomēr atturēšos, bet visiem, kam patīk lasīt biogrāfijas, Olgas Rajeckas atmiņas būs ļoti tīkams materiāls ziemas vakariem! 

Grāmatu var iegādāties šeit. Par labāku cenu - šeit. Bet vislabākā cena ir manā iemīļotajā vietnē ibook.lv jeb šeit. Vai arī var aizņemties no manis!