Ģitāristu duets Tierra Negra uzstāsies ar flameko mūzikas koncertu Lielajā ģildē 17.februārī plkst. 19.00

15. Feb 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Jaunā flamenko mūzikas pasaulē tikai daži mūziķi ir sasnieguši Tierra Negra virsotnes. Tierra Negra bieži tiek saukti par Flamenco Nuevo galvenajiem tēliem. Viņi piepilda savus darbus ar folkloras, džeza un popmūzikas elementiem, tomēr tēmas pamatā vienmēr paliek aizraujošs ritms un rumbas-flamenko melodija. Kopā viņi izstrādājuši savu melodijas un ritma ģitārspēles tehniku un miksē to ar spāņu flamenko tradīcijām. Katrs Tierra Negra koncerts ir virtuoza muzikāla uguņošana ar ģitāristu valdzinošu mijiedarbību, hipnotizējošām melodijām un spēcīgu flamenko.

Tierra Negra strādājusi ar daudziem jo daudziem starptautiski atzītiem mūziķiem, kā: Muriel Anderson, Victor Wooten, Mark Egan, Stu Hamm, Stanley Jordan, James Burton, Reeves Gabrels, Bob Brozman, Phil X, Danny Gottlieb, Paul Wertico, Jack Pearson, Beth Nielson Chapman, Ram Borcar, Peppino D`Agostino, Bernie Dressel, Klaus Hoffman, Luna Lee un citiem.

2000.gadā Tierra Negra radīja "Tierra Negra ģitāru" un atrādīja to publiski 2001.gada "Frankfurter Musikmesse" izstādē. The Gipsy Kings iegādājās no Tierra Negra 10 ģitāras un kopš tā laika izmanto tās, izpildot skaņdarbus koncertos un studiju ierakstu laikā. 

1997.gadā Tierra Negra nodibināja vācu ģitāristi un komponisti Raughi Ebert un Leo Henrichs. Viņi ierakstījuši 13 dažādus albumus.

Biļetes var iegādāties Biļešu servisa kasēs, kā arī internetā.