Ģimenes veselība. Ko liksim aptieciņā, dodoties ceļojumā

Ģimenes veselība. Ko liksim aptieciņā, dodoties ceļojumā

29. Apr 2019, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ceļojumi un izbraucieni ar bērniem, vienmēr ir liels pārbaudījums gan mazuļiem, gan vecākiem, tajā pat laikā ļoti daudzi vecāki uzsver, ka jo mazāks bērniņš, jo vieglāk ceļot, tam par iemeslu minot to, ka – mazulītis, kurš ēd mammas pienu, lai kur arī dotos, vismaz paēdis būs vienmēr.

Bet ir vēl kāda lieta, bez ēšanas, par kuru noteikti ir jāpadomā. Tāpat kā mājās, mums katram ir pirmās nepieciešamības medikamenti un aprūpes lietas, arī ceļojumā dodoties ir lietas, ko noteikti jāpaņem līdz.

Ielūkojies ceļojumu aptieciņas sarakstā, ko somā ielikt iesaka Bērnu slimnīcas dermatoloģe Sanita Žīgure.

  • Aizsargkrēmi pret sauli – bērniem, ar faktoru 50. Lai āda neapdegtu un to pasargātu no saules nelabvēlīgās ietekmes. Lai gan šķiet, ka saules mums ir tik maz un ļoti vēlamies baudīt tās starus, ar bērna ādas veselību riskēt nevajadzētu noteikti, tāpēc, pirms uzturēšanās saulē, ādai noteikti uzklājam aizsargkrēmu.
20180430235826-32646.jpg
  • Pēc sauļošanās nepieciešams mitrinošs krēms, jo uzturoties saulē, tā pazaudē daudz mitruma, kuru gan pieaugušajiem, gan bērniem ir iespēja atgūt tikai ar speciāliem, mitrinošiem līdzekļiem, pabarojot.  
  • Vēdera problēmam – caurejai, pūšanās – laktobaktēriju sastāvs, kurš palīdz kuņģa zarnu raktam pārstrādāt uzņemto pārtiku un atjaunot rezerves. Palīdzēs gan aizcietējumu, gan caurejas gadījumā, līdzsvarot un stabilzēt zarnu trakta darbību.
20180430235753-42256.jpg
  • Paracetamolu vai ibuprofenu saturošs sīrups –vecākiem, kas satraukušies, ka bērniņš ceļojuma laikā varētu saslimt, šādus sīrupus var lietot nepieciešamības gadījumā, kad bērniņam ir paaugstināta temperatūra.  
  • Antihistamīnu saturoši preperāti – ja vecāki zina, ka bērniņš ir alerģisks, tieši šāds līdzeklis var palīdzēt pārvarēt alerģisku iesnu radītas nepatīkamās sajūtas vai reakcijas – niezi, izdalījumus un šķaudīšanu. Antihistamīna preperātus iesaka lietot pirms saskaršanās ar alergēnu, piemēram – dzīvniekiem, ziedputekšņiem.  

Mazākiem bērniņiem, kas vēl nēsā autiņbiksītes, noteikti ceļojuma somā līdzi jāliek kāds dekspantenolu saturošs krēms vai ziede, jo, lai cik labas autiņbiksītes izvēlamies, mēs nevaram zināt kā mazuļa āda reaģēs uz temperatūras izmaiņām vai ilgiem pārbraucieniem, tāpēc, šāda krēma lietošana izveidos neredzamu aizsargkārtiņu, kura vajadzības gadījumā mazuļa ādu pasargās.

Aptieciņas sagatavošana līdzi ņemšanai, noteikti ir veids kā ar mierīgu sirdi doties baudīt atpūtu, jo vecāki zinās, ka svešā vietā nenāksies meklēt vietu kur iegadāties nepieciešamos medikamentus vai aprūpes lietas un nebūs jāpārdzīvo par to, ka vajadzības gadījumā nav iespējas sniegt bērniņam tūlītēju palīdzību.

Māmiņu klubs