Geštaltterapeite Solvita Vektere iesaka 3 Valentīndienas svinēšanas scenārijus

Geštaltterapeite Solvita Vektere iesaka 3 Valentīndienas svinēšanas scenārijus

12. Feb 2016, 00:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kā labāk sagatavoties Valentīndienai, lai diena ir īpaša, nevis iemesls sirds sāpēm? Iesaka geštaltterapeite Solvita Vektere.

1.scenārijs. Ja esi tikko iemīlējusies

„Iemīlēšanās periodu Valentīndienā var padarīt vēl skaistāku. Nevajag baidīties pārspīlēt. Ja gribas mīļotajai sievietei nopirkt 100 rozes vai vislielāko šokolādes kasti, vai visskaistākos rozā balonus, tad dari tā. Lai arī tas šķiet banāli, iepriecini savu sievieti. Zinu, citreiz cilvēki baidās, vai mani tas otrs sapratīs, tādēļ savas radošās idejas piebremzē. Savā praksē vēl ne reizi neesmu satikusi sievieti, kura sūdzētos, ka viņas mīļotais ir uzdāvinājis par daudz rožu,“ Sieviesuklubs.lv stāsta Solvita Vektere.

Viņas pieredzē parasti bijis pretējais – sievietes sūdzās, ka viņām ir par maz uzmanības. Ja sieviete ļoti mīl vīrieti, tad lai arī ko viņš viņai uzdāvinās, tas sagādās prieku. Vajag ņemt un priecāties par to! Vienīgais ieteikums – baudīt, priecāties un nebremzēt.

2.scenārijs. Ja attiecības ir ilgstošas un iespējams jau rutinētas

„Ja attiecībās ir garlaicība un skumjas, tad sievietes parasti šajā dienā kaut ko gaida, bet vīrieši bieži vien nemaz nezina, ka no viņiem kaut ko gaida. Ja sieviete savas gaidas atklās un pieprasīs, lai tiek tās piepildītas, var būt pretējs efekts – neko nesaņemsi, jo vīriešiem nepatīk, ja viņiem kaut ko uzspiež,“ skaidro Solvita Vektere.

Šāda vīrieša mīļotajai sievietei nevajadzētu ņemt ļaunā, ja mīļotais ir iespītējies un 14. februāri svinēt negrib. Jo lielāku slodzi izdarīsi, jo mazāk saņemsi. Tāpat jāsaprot, ka šajās dienās bieži vīrieši jūtas apjukuši, jo viņi zina, ka no viņiem tiek gaidītas dāvanas. „Viņiem šķiet, ja reiz nevaru nopirkt jaunu mersedesu vai briljanta gredzenu, tad labāk nedāvināt neko. Ja šo izlasa arī vīrieši, tad mans ieteikums būtu – saprast, ka sievietes ļoti novērtē mazus un jaukus nieciņus. Visskaistākās un aizkustinošākās dāvanas parasti arī maksā mazu naudiņu. Un būtu jāatslābst no domas – ja reiz nevaru atļauties mersedesu, tad būšu pazemots. Tā nav! Mēs sievietes gaidām uzmanības apliecinājumus un mīlestību,“ tā Solvita Vektere.

3.scenārijs. Ja šobrīd esi bez attiecībām

Nevajag pārdzīvot un sevi šaustīt par to, ka esi šobrīd viena. Uz šo savas dzīves posmu skaties kā uz starpposmu. Attiecības bija un būs. Labi, tagad tās nav, bet, lai paceltu garastāvokli, atbildi uz jautājumu – ko es mīlu? Labi, nav man mīļotā vīrieša, kas apbērtu ar rozēm un šokolādēm. Bet varbūt tev ir kāda tuva draudzene, kaķis, papagailis, mamma, kuru ļoti mīli? Skaties uz Valentīndienu plašāk!

Atver savā sirdī balto staru un sūti to pasaulē. Gluži kā visiem zināmajā dziesmā teikts – ja tevi nemīl neviens, tev taču ir ko mīlēt.

„Tas, ka esi viena nekādi nevēsta par tavu kvalitāti. Mēs nedzīvojam visu laiku viļņa augšpusē. Vilnis noplok un tad atkal ceļas,“ salīdzinājumā stāsta geštaltterapeite.

Viņa iesaka pievērsties pozitīvā domāšanai. Mēs dzīvojam tā, kā mēs domājam. Ja sieviete spēj domāt tikai par to, cik slikti, ka viņa ir viena un viņu neviens nemīl un nenovērtē, tad tā arī būs jādzīvo. Tā vietā sāc mīlēt sevi un dot savu mīlestību citiem.

Tiesa gan, ja esi pavisam nesen izšķīrusies, tad visi šie padomi tev šķitīs pavisam nederīgi. Un var tam piekrist, jo šķiroties ir jāizsāp šķiršanās sāpes un tikai tad var dzīvot tālāk un ļauties jaunai mīlestībai.

Kādas sajūtas tevī raisās pirms Valentīndienas?