Gatavojoties Saulgriežiem – joga enerģijai Kalnciema kvartālā

Gatavojoties Saulgriežiem – joga enerģijai Kalnciema kvartālā

13. Jun 2014, 11:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tuvojoties enerģētiski spēcīgākajam vasaras laikam – Vasaras saulgriežiem, jau sestdien, 14. jūnijā ikviens interesents aicināts smelties vasaras pilnbrieda enerģiju atvērtajā jogas nodarbībā Kalnciema kvartālā.

Vasaras saulgrieži ir laiks, kad daba ir pašā pilnbriedā, sniedzot cilvēkam spēku un vitalitāti ar labākajām dabas veltēm, ogām un dārzeņiem, saulgriežu augiem un Jāņu zālēm, un, neiztrūkstoši, arī saules enerģiju. Saulgriežu laiks, kad dabā ir visspēcīgākās enerģijas, ir arī īpaši labvēlīgs jogai un meditācijai.

Lai nomierinātu prātu, atgūtu enerģiju un ar jauniem spēkiem piedzīvotu Jāņu nakts maģiju, ikviens interesents aicināts jau šo sestdien, 14. jūnijā piedalīties jogas nodarbībā pie Kundalini jogas pasniedzējas Jolantas Vasermanes. Nodarbība sāksies plkst. 11.00, kad uzsāksim dienu ar patīkamu enerģijas devu, stiprinot sava prāta pozitīvo aspektu, kas dos spēju katrā lietā redzēt tās gaišo pusi.

Nodarbība, kas norisināsies starptautiskā “Saulgriežu Jogas un Mūzikas festivāla” ieskaņā, būs atvērta ikvienam interesentam un piemērota arī iesācējiem. Interesenti aicināti ierasties ērtā apģērbā, ņemot līdzi savus paklājiņus. Dalība nodarbībā ir bez maksas.

 20140611135904-16513.jpg

Starptautiskais “Saulgriežu Jogas un Mūzikas festivāls” jau otro gadu norisinās Siguldā, vienkopus pulcējot vienkopus pasaulē atzītus jogas skolotājus un izcilus pasaules mūziķus. Festivāls nupat ir ierindots starp 13 pasaulē labākajiem jaunajiem jogas festivāliem, šajā sarakstā kā vienīgais pārstāvot Eiropu . Šogad festivāls norisināsies laikā no 20. līdz 22. jūnijam. Vairāk informācijas meklējiet festivāla oficiālajā mājaslapā! 

Savukārt pēc nodarbības uzkrāt spēkus palīdzēs Kalnciema kvartāla tirdziņa iecienītākie tirgotāji, kas būs sarūpējuši spirdzinošus dzērienus, zemenes, ogas un zaļumus, bet izrotāties Saulgriežu svinībām palīdzēs vietējo amatnieku darinājumi stilizēti tautiskās un mūsdienīgās noskaņās. Tirdziņā šoreiz ciemosies arī Juglas dzīvnieku patversme “Labās mājas” un tās iemītnieki, atgādinot arī par četrkājaino draugu labturību.

Plkst. 12:00 Vīnu veikala verandā sākums ekskursijai pa Pārdaugavu gides Ingas Karlštrēmas vadībā - „Pārdaugavas koka arhitektūras maršruts”, kurš piedāvās iepazīties ar Rīgas priekšpilsētām tik raksturīgo koka apbūvi un tās attīstību sākot ar skraju un savrupu guļbūvju muižiņu būvniecību 17. un 18. gadsimtā, līdz koka dzīvojamo ēku ziedu laikiem 19. gadsimtā un 20. gadsimta sākumā. Ekskursijas garums 1.5 h. Cena 10 EUR personai. Biļetes nopērkamas: www.bilesuparadize.lv.

Dienas programma:

Tirdziņš norisināsies no plkst. 10:00 līdz 16:00.

Atvērtā Kundalini jogas nodarbība norisināsies no plkst. 11:00 līdz ~ 12:30.
No plkst. 13:00 Vīnu veikala kinozālē būs skatāmi iedvesmojoši "Saulgriežu Jogas un Mūzikas festivāla" videostāsti.

Kamēr vecāki uzkrās spēkus jogas nodarbībā, bērni tiks nodarbināti jaunajā Opel bērnu laukumā Kalnciema kvartāla bedrē.