Mūsmājās viens no bērnu mīļākajiem ēdieniem ir suši. Tā kā esam četri braši ēdāji, tad pasūtīt tos atļaujos reti. Gatavojam paši. Kādreiz šo visu procesu izveicu es pati, bet tagad jau vairākus gadus rullēšanas procesā iesaistu bērnus. Jā, mazākajam joprojām nesanāk perfekti suši, bet toties tiek prieks tos gatavot un jāsaka, ka liela daļa uzreiz tiek arī notiesāta.
Lai pagatavotu suši būs nepieciešams:
1 iepakojums (10 gab.) Nori (suši) lapas
500 g suši rīsi (terorētiski var izmantot parakstos rīsus vai apaļgraudu rīsus, bet uz akciju suši rīsi ir gandrīz parastu rīsu cenā)
750 ml ūdens
Suši etiķis - šo var pagatavot pats - sanāks lētāk - 8 ēdamkarotes rīsu etiķa (liela pudele maksā ap eiro), 4 ēdamkarotes bez kaudzes cukura un 2 tējkarotes bez kaudzes sāls - visu rūpīgi samaisa.
Pildījums:
Pildījums ir gaumes jautājums, mūsmājās parasti liekam svaigu lasi, krabju nūjiņas, avokado, svaigu gurķi, svaigo sieru (filadelfija vai Rasa).
Pasniegšanai - sojas mērce, vasabi pasta (šo var pagatavot arī no pulvera, pulveris nopērkams garšvielu bodēs), marinēts ingvers (šo mūsmājās ēdu tikai es).
Visu procesu sākam ar rīsu vārīšanu - suši rīsus noskalo zem tekoša ūdens, ber katlā un pievieno 750 ml ūdens. Liek vārīties un uzņem laiku 20 minūtes, sagaida, kad uzmet burbuli un vāra uz lēnas uguns. Nemaisa! Nogriež uguni pēc 20 minūtēm un atstāj uz 10 minūtēm zem vāka. Pēc tam iemaisa sagatavoto suši etiķi. Šo procesu parasti izveicu es pati.
Liek rīsus dzesēties un sagatavo pildījumu un darba virsmu.
Suši rullēšanai izmanto bambusa paklājiņu, ko var nopirkt arī lielveikalā. Noteikti vajag trauciņu ar ūdeni, kur saslapināt rokas, lai rīsi nelīp pie rokām strādājot.
Tad liek pie darba mazās roķeles.
Un gaida, kamēr darbiņš paveikts:
Tad ņemu asu nazi un sagriežu sagatavoto suši gabaliņos servēšanai. Vismaz tos, kas nav apēsti procesā.
Un servējam - labu apetīti!
Ar katru reizi virtuve ir tīrāka pēc šīm aktivitātēm!
Izpalika bilde ar laimīgo suši rullētāju.