Gardo kūku cepšanas konkurss turpinās arī JŪLIJĀ! Piedalies!

Gardo kūku cepšanas konkurss turpinās arī JŪLIJĀ! Piedalies!

28. Jul 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Signe Meirāne, recepšu žurnāls "Četras Sezonas", "Rimi Latvija" un Māmiņu Klubs ir sagatavojuši brīnišķīgu balvu Latvijai 100 gadu jubilejai,kas būs jau 2018.gadā! Tika nolemts šo vasaru veltīt kūku cepšanai. Vienkāršas, modernas, tradicionālas, sarežģītas, viegli pagatavojamas, mājas kūkas, un vasarā taču kūkas var greznot tā, kā nevienā citā sezonā, jo vasara ir ogu un augļu, zaļumu un ziedu, dārzeņu un īpaša - vasarai piemītoša gaisa sezona!

Labākās receptes tiks apvienotas grāmatā "100 kūkas un 1 svecīte". Pirmā recepte jau ir: no Latvijas eks-prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas. Gribi pievienot arī savu recepti? Uz priekšu!

Ja arī TU vēlies,lai Tavas receptes tiktu iekļautas grāmatā, piesakies! 

20160609165007-37318.jpg

BALVU FONDS

JŪLIJS

Signes Meirānes recepšu grāmatu „Sezonas virtuvē”

20141110143505-58538.jpg

Grāmatā ir ietvertas vairāk nekā 100 unikālas Signes Meirānes receptes, kas tapušas gada garumā. Tā kā ēdiens ir Signes kaislība, tad šī grāmata arī tevi rosinās izbaudīt nebeidzamo prieku, kopā gatavojot, runājoties, ar lielu cieņu baudot pat visvienkāršākos ēdienus un ļaujot vaļu fantāzijām. Uzzināsi ne tikai jaunas receptes, bet arī to, kur un pie kā Signe iepērkas, kas vienmēr ir viņas virtuves plauktos, un iegūsi noderīgus padomus svētku organizēšanā, lai bērnu ballīti, Ziemassvētkus vai pikniku ar draugiem padarītu par krāsainu un atmiņā paliekošu notikumu.

Noteikti noderēs arī pazīstamā vīnziņa Jāņa Gaiļa komentāri un ieteikumi attiecībā uz dzērienu izvēli, jo gandrīz katram ēdienam ir piemeklēts atbilstošs dzēriens.

Grāmatā ir daudzu dažādu produktu apraksti un padomi:

- apskatīti 30 sieri, sniegti padomi, kā salikt siera plati un ar kādu vīnu sierus pasniegt;

- desmitiem zivju un jūras velšu apraksti ar visiem attēliem un ieteikumiem, kā tās labāk pagatavot;

 - vairāki atvērumi veltīti tam, kā sadalīt un gatavot dažāda veida gaļas, sākot no putnu gaļas līdz liellopa gaļai;

- populārāko garšvielu apraksti un ieteikumi, kā un cik daudz tās lietot;

- recepšu lapās ir iedvesmojoši un izzinoši stāsti par daudziem jo daudziem receptēs izmantotajiem produktiem, no griķu miltiem līdz pat čorizo desai.

Grāmata ir lielisks iedvesmas avots, lai improvizējot radītu savus virtuves šedevrus. Katra lappuse sniedz īstu vizuālo baudījumu, jo receptes ilustrē krāsainas un apetīti rosinošas Armanda Meirāna fotogrāfijas.

Grāmata nopērkama grāmatnīcās «Globuss», «Jānis Roze» un «Jumava», veikalos «Maxima» un «Stockmann». Visos «Vīna studija» un «Gourmet studio» veikalos

AUGUSTS

Signes Meirānes grāmata "Laiks gatavot"

20160301084502-51275.jpg

Grāmata ir bagāta ar Signes Meirānes brīnišķīgajām receptēm un izzinošajiem pieredzes stāstiem, Armanda Meirāna fantastiskajām bildēm un divu profesionālu ekspertu viedokļiem – izcilie vīnziņi Raimonds Tomsons un Andreass Larsons dalījās pieredzē, piemeklējot receptēm atbilstošākos dzērienus.

Signe Meirāne par ēdienu un visu, kas ar to saistīts, varētu runāt nepārtraukti. Vai tas būtu ceļojums, tikšanās ar draugiem vai pastaiga pa pilsētu, ēdiena tēma ir vienmēr aktuāla, interesanta un aizraujoša. Piecu pavārgrāmatu, tajā skaitā divu vēsturisku recepšu grāmatu «Mūsu Mantojums» autore, portāla un žurnāla «Četras Sezonas» galvenā redaktore un idejas autore kopā ar vīru Armandu, kustības «Jaunieši virtuvē» aizsācēja. Signe neuzskata ekoloģiskus produktus par ko ekskluzīvu, bet gan par pamatlietu, viņasprāt, vīna darīšana ir liela māksla, un viņa tic, ka mums ir jādzīvo ar ilgtspējīgu domāšanu.

Armands Meirāns ir ne tikai šīs grāmatas, bet arī daudzu citu fantastisku ēdienu fotogrāfiju autors, kurš ēdiena fotogrāfiju Latvijā pacēla jaunā līmenī, iedvesmojot ne vienu vien sekot viņa pēdās. Viņš ne tikai fotografē, bet burtiski izgaršo un izjūt katru bildi, saprotot, kas ēdienā ir svarīgs. Viens no «Četru Sezonu» dibinātājiem un māksliniekiem, kā arī piecu pavārgrāmatu bilžu autors. Un lielisks sourdough maizes cepējs.

Raimonds Tomsons. Ja tev nakts laikā būtu ārkārtas gadījums un kāds ar vīna tēmu saistīts jautājums, tad Raimonds būtu viens no tiem cilvēkiem, kam var droši zvanīt, zinot, ka viņš atradīs atbildi. Trīskārtējs Latvijas vīnziņu konkursa uzvarētājs, trīskārtējs Baltijas vīnziņu konkursa Vana Tallinn Grand Prix uzvarētājs un Champagne Sommeliér Trophée de Grand Jour de Champagne 2011 uzvarētājs. Vīnzinis, kurš iedvesmo un ar kuru kopā strādāt bija ne tikai liels gods, bet arī prieks un laime. Lielisks cilvēks un tētis.

Andreas Larsson runā septiņās valodās, gatavo lieliskas maltītes (kā nekā viņš ir bijis šefpavārs), spēlē ģitāru, var uzvarēt šaha spēlē, raksta lieliskus stāstus un ir paveicis to, kas izdevies tikai vēl 14 cilvēkiem, – ieguvis titulu Labākais vīnzinis pasaulē (2007. gadā). Hedoniska dzīvesstila piekritējs, dzīvi mīloša personība, kas izbauda katru mirkli. Šobrīd Andreass strādā pie savas pirmās pavārgrāmatas.

Grāmatu «Laiks gatavot» meklē grāmatnīcās «Latvijas grāmata» («Globuss»), «Jānis Roze», «Zvaigzne ABC», «Valters un Rapa», kā arī veikalos «Maxima XXX» un «Maxima XX».

 

Kā iesūtīt receptes?

- Spied podziņu pie sava profila "PIEVIENOT RAKSTU"

- Izvēlies rubriku Sieviešu klubs un tagu -"Konkursi", "Gardas-receptes"

- Pievieno recepti kopā ar foto!

- Kad viss izdarīts, spied SAGLABĀT, un stāsts pēc dažām minūtēm nokļūs portālā

Gaidām tavas receptes portālā visu VASARU!

Māmiņu Klubs

Konkurss notiek sadarbībā ar

 

20160609173056-75593.jpg