Jau labu laiku gribēju izmēģināt kā dabūt to gardumu iekšā kēksos. tad nu beidzot bija vajadzība saņemties un izmēģināt. Un izdevās gardi!
Tad nu lai tiktu pie garda kēka ar svaigo krēmsieru pa vidu nepieciešams:
Kēksiem: 5 olas; - 150 g sviesta; - 200 g cukura; - 200 g miltu; - 1 tējkarote vaniļas cukura; - 1 tējkarote cepamā pulvera.
Pildījumam: 2 kārbas ar Rasas krēmsieru ar jogurtu vai arī klasisko, 50 g pūdercukurua, 1 tējkarote vanilijcukura, viena maza ola.
Pirmais gatavojam mīklu kēksiem.
Sakuļam olas ar cukuru un vaniļascukuru.Kult 2-3 minūtes .
Tad pievieno mīkstu sviestu.
Sakuļ viendabīgā masā. Tad liek miltus un cepampulveri.
Mīkla gatava! Pievienojam sagrieztas aprikozes, samaisam.
Pildam formās.
Uzreiz gatavojas pildījumu:
Ņemam Rasas krēmsieru ar jogurtu -divus iepakojumus, 50g pūdercukuru un tējkaroti vaniļas cukuru.
Liekam visu bļodā un kuļam 3 minūtes.
tad liekam klāt olu un turpinam kult vēl kadas 2 minūtes.
Tad pildam kēksos.
Es liku pildāmajā špricē ,iedūru kēksā un spiedu iekšā pildījumu. Pildījums palika iekšā un nedaudz iznāca arī uz āru.
Liekam cepeškrāsī -180 grādi ,20 minūtes cepam.
Kad kēksi gaiši brūni, tad gardums gatavs.
Kad nedaudz atdziest,skatamies ,kas lācītim vēderā.
Izskatās labi. Arī pēc garšas ir mitri un gardi.
Priecājos,jo izdevās! Pirmais mēģinājums un rezultāts kā dārgās kafeinīcās!