Cepumu -pīrādziņu krustojuma recepte nāk no manas bērnības. Tie ir viegli pagatavojami, viegli variējami un gardi.
Sastāvdaļas mīklai:
200 g biezpiena (es ņemu vājpiena, bet vispār ir vienalga)
100 g sviesta (var aizstāt ar margarīnu)
1,5 glāze kviešu miltu
Pildījumam: cukurs, mājas mīļākais ievārojums, kanēlis.
Gatavošana:
Miltus, sviestu, biezpienu samīca viendabīgā mīklā. Ietin mīklu pārtikas plēvē un uz 1/2 stundu liek ledusskapī atpūsies.
Sadala divās daļās, saveļ bubmu un saplacina. Izrullē apli, pārber ar cukuru un sagriež 12 trīstūrīšos. Ja liek pildījumu var nebērt cukuru un pildījumu liek trīstūra platākajā galā, satin rullīšos un liek uz plāts. Var apsmērēt ar sakultu olu, ja patīk īpaši spīdīgi, bet nav obligāti.
Cep 200 grādos apmēram 25 minūtes. Pēc tam sargā, lai bērni neapēd vēl karstus.
Mūsmājās cepu šo daudzumu reizinot ar 3 un tāpat tie izbeidzas vēja ātrumā.
Garšīga ir arī sāļā versija, kad pildījumā liek kaltēta tomāta gabaliņu eļļā vai sieru.
Viegli un gardi!
Ļoti gardi!!!
būs jāizmēģina