Gardās rudens ābolmaizītes

Gardās rudens ābolmaizītes

13. Nov 2020, 00:00 eatbetterGatavo eatbetterGatavo

Pēc šodienas pastaigas, rudens krāsainās lapas salasījuši, kastaņu pilnām kabatām, ejot mājās, dēlam saku.. 

Uztaisām šodien omas ābolu bulciņas?! ?

Saņēmu apstiprinošu sajūsmas - JĀ ?

Ja arī tavās mājās ir aizķēries kāds ābols, noteikti izmēģini kopā ar bērnu pagatavot šīs vienkāršās un gardās ābolmaizītes! 

Tad nu ķērāmies kopīgi pie darba! ?‍?

Šīs bulciņas ir manu džeku viens no mīļākajiem saldajiem, ar ko ome vienmēr sagaida dodoties ciemos, pati gan cepu pirmo reizi, un dēls atzina par labām esam ???

NEPIECIEŠAMS:

? kārtainā mīkla 

? cukurs

? vaniļas cukurs

? kanēlis

? 1 ola 

? 4 vidēja izmēra āboli

PAGATAVOŠANA:

Atlaidini kārtainās mīklas plāksnes un nedaudz izrullē! Katru plāksni sadali divās daļās un iesmērē ar olu. (Šajā darbiņā es vienmēr ņemu talkā savu četrgadnieks, viņš man ir īstens palīgs virtuves darbos, bet, ņem vērā, ka ar bērnu gatavojot, jāpriecājas, ja vispār trāpa kur vajag ???)

iegriez malā 3/4 iegriezumus, kurus pēc tam aizlocīt. Pa vidu liec tējk cukura, vaniļas cukura, uzber iepriekš sagrieztus mazos gabaliņos ābolus un kā pēdējo pārber kanēli. Aizloci maliņas lai veidojas pīnīte! 

Kad visas bulciņas esi izkārtojis uz pannas, atstāj nelielas atstarpes, lai bulciņām ir kur pacelties. Apsmērē ar olu un liec uz 180grādiem cepties 20min.

 

Pirms pasniegšanas apbēru ar pūdercukuru un gardās ābolu maizītes ir gatavas! Apsolu,  visa virtuve arī smaržos fantastiski ??