Gardās cūkgaļas strēmelītes ar kabaču un svaigo salātu klātbūtni.

Gardās cūkgaļas strēmelītes ar kabaču un svaigo salātu klātbūtni.

05. Jul 2013, 18:47 saulux10 saulux10

Šajā kārtā nevarēju izlemt kuru ēdienu lai pagatavoju,bet ja laiks atļaus un mazais būs vēl puncī padalīšos ar mūsu vasaras ēdienkarti-vairākiem ēdieniem,jo gatavojam taču mēs katru dienu,vai ne? :)

Tad nu kā pirmo pamatēdienu uz paplātes es jums pasniegšu gardās un neatvairāmās cūkgaļas strēmelītes ar ceptiem un sulīgiem kabačiem,kā arī vasarīgiem un neatvairāmi gardajiem salātiņiem.

4 persomām mums būs nepieciešams:

*puse no neliela kabacīša

*0,5kg cūkgaļa

*1 saišķītis rukola

*1 saišķiītis salātu lapas

*1 gurķis

*1 tomāts

*1 saišķītis dilles

*1 saišķītis lociņi

*5-6 olas

*milti

*eļļa cepšanai un olīveļļa salātiem

* Krievijas siers (Cesvaines)

*Sāls pipari

Pagatavošana:

Vispirms kārtīgi nomazgājam kabaci un sagriežam 0,5 cm platās šķēlēs un apkaisam ar sāli,lai ievelkas

20130705182023-80413.jpg

Tālāk cūkgaļu sagriežam 1,5-2 cm platās strēmelītēs,izdauzam un sakaisam ar sāli un pipariem

20130705182206-95382.jpg

Rukolu nomazgājam un nosusinam

20130705182305-67721.jpg

Arī salātus kārtīgi noskalojam no zemēm un nosusinam

20130705182418-39764.jpg

Gurķi un tomātu nomazgājam,sagriežam palielos gabaliņos.

20130705182532-49130.jpg

Dilles un lociņus nomazgājam un nosusinam

20130705182641-56666.jpg

Sieru sagriežam smalkās smalkās sloksnītēs

20130705182749-25928.jpg

Tālāk kabačus apvārtam miltos un mērcējam olā,kas sakulta ar nedaudz majonēzi,liekam cepties uz sakarsētas pannas līdz tie ir gatavi un zeltaini brūni.

20130705183057-88735.jpg

20130705183136-66907.jpg

Tālāk saklopēto gaļu apvārtam miltos un olā,cepam zeltaini brūnus no abām pusēm uz sakarsētas pannas,līdz gaļa ir gatava.

20130705183319-87111.jpg

uz izceptās gaļas strēmelītēm kārtojam smalki sagrieztas tomātu pusšķēlītes,zaļumus un sieru

20130705183440-85620.jpg

20130705183517-29244.jpg

20130705183550-34624.jpg

Bet pa to laiku kamēr cep kabačus un gaļiņu sagatavojam vasarīgos salātus,bez kā neiztiekam ik dienas.Bļodiņā liekam salātus,klāt pievienojam sagrieztus gurķus,tomātus,rukolu,dilles,lokus,sāli,eļļu un neaudz citrona sulu,visu kārtīgi apcilājam-samaisam un ļaujam nedaudz garšām saplūst un ievilkties :)

20130705183852-43331.jpg

20130705183932-86464.jpg

20130705184010-56628.jpg

20130705184101-93227.jpg

20130705184142-92820.jpg

Un visbeidzot visu kārtojam un šķīvjiem un pasniedzam savai-vislabākajaiģimenei,Labu apetīti un lai labi garšo :)

20130705184335-59363.jpg

20130705184413-61052.jpg

Šis ir mūsu vasaras ēdiens un to var saukt par vasaras ēdienu,jo šeit ir iekļauti vasaras sezonas produkti,kā kabači,tomāti,gurķi un dažādi zaļumi.

Mana meitiņa šādu ēdienu jau pēc pusotra gada vecuma sāka nogaršot un ēst.

Baiba.