Šajā kārtā nevarēju izlemt kuru ēdienu lai pagatavoju,bet ja laiks atļaus un mazais būs vēl puncī padalīšos ar mūsu vasaras ēdienkarti-vairākiem ēdieniem,jo gatavojam taču mēs katru dienu,vai ne? :)
Tad nu kā pirmo pamatēdienu uz paplātes es jums pasniegšu gardās un neatvairāmās cūkgaļas strēmelītes ar ceptiem un sulīgiem kabačiem,kā arī vasarīgiem un neatvairāmi gardajiem salātiņiem.
4 persomām mums būs nepieciešams:
*puse no neliela kabacīša
*0,5kg cūkgaļa
*1 saišķītis rukola
*1 saišķiītis salātu lapas
*1 gurķis
*1 tomāts
*1 saišķītis dilles
*1 saišķītis lociņi
*5-6 olas
*milti
*eļļa cepšanai un olīveļļa salātiem
* Krievijas siers (Cesvaines)
*Sāls pipari
Pagatavošana:
Vispirms kārtīgi nomazgājam kabaci un sagriežam 0,5 cm platās šķēlēs un apkaisam ar sāli,lai ievelkas
Tālāk cūkgaļu sagriežam 1,5-2 cm platās strēmelītēs,izdauzam un sakaisam ar sāli un pipariem
Rukolu nomazgājam un nosusinam
Arī salātus kārtīgi noskalojam no zemēm un nosusinam
Gurķi un tomātu nomazgājam,sagriežam palielos gabaliņos.
Dilles un lociņus nomazgājam un nosusinam
Sieru sagriežam smalkās smalkās sloksnītēs
Tālāk kabačus apvārtam miltos un mērcējam olā,kas sakulta ar nedaudz majonēzi,liekam cepties uz sakarsētas pannas līdz tie ir gatavi un zeltaini brūni.
Tālāk saklopēto gaļu apvārtam miltos un olā,cepam zeltaini brūnus no abām pusēm uz sakarsētas pannas,līdz gaļa ir gatava.
uz izceptās gaļas strēmelītēm kārtojam smalki sagrieztas tomātu pusšķēlītes,zaļumus un sieru
Bet pa to laiku kamēr cep kabačus un gaļiņu sagatavojam vasarīgos salātus,bez kā neiztiekam ik dienas.Bļodiņā liekam salātus,klāt pievienojam sagrieztus gurķus,tomātus,rukolu,dilles,lokus,sāli,eļļu un neaudz citrona sulu,visu kārtīgi apcilājam-samaisam un ļaujam nedaudz garšām saplūst un ievilkties :)
Un visbeidzot visu kārtojam un šķīvjiem un pasniedzam savai-vislabākajaiģimenei,Labu apetīti un lai labi garšo :)
Šis ir mūsu vasaras ēdiens un to var saukt par vasaras ēdienu,jo šeit ir iekļauti vasaras sezonas produkti,kā kabači,tomāti,gurķi un dažādi zaļumi.
Mana meitiņa šādu ēdienu jau pēc pusotra gada vecuma sāka nogaršot un ēst.
Baiba.