Šis viegli pagatavojamais Jāņu siers ar citronskābi ātri pazūd no svētku galda. Šo recepti jau vairākus gadus izmantojam un gatavojam arī ikdienā, tikai bez ķimenēm. Un ja vēl šo sieru plāni sagriež un apcep un pannas, sanāk ļoti interesanta un garšīga siera uzkoda!
Sastāvdaļās: 5 litri īsta lauku piena
1 ēdk.citrinskābes
1 ola
2ēdk. sviesta
2 ēdk. ķimeņu (ja nepatīk, var nelikt vai piemēram ķimeņu vietā ielikt sauju smalki sagrieztu diļļu)
Pienu uzkarsē, bet neuzvāra. Tad ieber citronskābi. Piens savilksies, tad pievieno olu, sviestu un sāli. (Ja izmanto ķimenes, tad ieber jau pašā sākumā, lai samirkst un ievelkās.
Tad to visu iesien marlītē un liek zem sloga. Izņem no marles, liek uz liela šķīvja un pārkaisa no abām pusēm ar sāli.