Gandrīz Ulbroka: Piemājas zoo "Brieži"

Gandrīz Ulbroka: Piemājas zoo "Brieži"

17. Aug 2021, 11:06 Somniorum Somniorum

Jūsu bērns vēlas uz zoodārzu, bet jūs nevēlaties ceļot tālu ārpus Rīgas? Rīgas zooloģiskais dārzs jau ir izstaigāts. Gribās ne tikai vērot, bet arī barot dzīvniekus, kā arī mazliet atslābt ļaujot bērniem pašiem izklaidēties? Tad iesaku atbraukt ciemos uz Briežiem!Šis mazais zoodārzs tika atvērts 2013. gadā un atrodas aiz Ulbrakas. Šobrīd jūs varat redzēt (un arī pabarot) gan mājdzīvniekus, gan putnus, gan savvaļā dzīvojošos dzīvniekus. Te dzīvo: ziemeļbrieži, lamas, jenots, vistas un fazāni, pāvi, vistas-modeles (ar garam kājām) =), ēzeļi, kazas, aitas un strausi, truši un jūrascūciņas. ak, un ķengurs =)Šis nav kontaktu zooloģiskais dārzs, visi dzīvnieki un putni, izņemot brīvi domājošos pāvus, atrodas aiz žoga. Tomēr, gandrīz visus var barot un tie ir tik pieraduši pie cilvēkiem, ka ļaujas arī glaustīšanai.   Ir iespēja vizināties ar poniju vai ēzeli (2 eiro par apli).  Biļešu cenas ir līdzīgas citām mini zoo: 2-4 EUR/cilv. Zooloģiskā dārza teritorija iepriecina ar izkārtojumu: lielākā daļa žogu veido iekšējo apli, it kā norobežojot vietu. Iekšā ir vairākas piknika vietas ar nojumēm un bez, mangāļi (ko var iznomāt un rezervēt), vairāki mazi rotaļu laukumi ar šūpolēm un slidkalniņiem, rotaļmājas ar smilšu kastēm. Teritorija ir pietīkami plaša un pārskatama, ne pārāk daudz apmeklētāju. Manās bildēs var izskatīties, ka neviena nav, patiesībā ir pietiekami daudz dzīvnieku un cilvēku (es tik meklēju brīžus, lai nenofotografētu svešus). Tomēr, sestdien pirms pusdienlaika varēja brīvi atrast soliņu, kur apmesties vai šūpoles.

Neskatoties uz to, ka apmeklētājiem ir pieejama tikai viena aploku puse, jūs nepalaidīsit garām dzīvniekus, jo viņi paši nāks, lai palutinātu sevi ar kārumiem (tos var iegādāties kasē). 

No mīnusiem, iespējams, ir sausā tualete, kas patiesībā ir tikai viena, atrodas pat pirms izrakstīšanās pie izejas, un, ja nepieciešams nomainīt mazuļa autiņus, tas būs jādara kaut kur praktiski uz ceļgala. Bet ir kafijas automāts =) Saldējums tika pārdots arī uz vietas, bet kopumā labāk parūpēties par uzkodām iepriekš un ņemt līdzi.Galvenais pluss ir iespēja sēdēt uz soliņa un vērot bērnus, kas steidzas starp rotaļu laukumiem un iežogojumiem ar dzīvniekiem. Ja bērns seko tādam instrukcijām, ka "nebāzt pirkstus zirgam mutē", tad mierīga atpūta vecākiem ir garantēta.