Debesmanna man ir garšojusi jau no bērnības. Mana omīte to regulāri gatavoja un viņai tas iznāca tik gaisīgs un gards, ka man likās ka citi tā nemāk pagatavot. Esmu pati mēģinājusi gatavot līdz atradu savu variantu kā pagatavot un arī palīdzēja omas ieteikumi, tad nu padalīšos arī ar jums.
Tātad lai pagatavotu vajadzes:
ābolus apmēram 1kg
ūdeni
mannā ( 1ēdamkarote uz 200 ml šķidruma)
cukurs pēc garšas
Ābolus nomizojam , sagriežam gabaliņos un liekam katlā aplej ar ūdeni tik daudz lai āboli pārklātos ar ūdeni. Vāra līdz āboli sāk šķīst ārā. Nokāš ābolus un caur sietu izberž.
Iegūto šķidrumu nomēra , lai zinātu cik daudz vajadzēs mannā. Man sanāca 1 l, tātad vajadzēs 5 ēdamkarotes mannā. Šķidrumu uzkarsē un pievieno cukuru pēc garšas. Kad sāk burbuļot maisot pieber mannā. Nedaudz pavāra.
Iegūto masu atdzesē , bet lai nav pavisam auksta. Un tad puto līdz iegūst gaišu un apjopīgu masu.
Var pasniegt ar pienu , vai var ēst tāpat. Lai jums garšo.