Gaisīgā ābolu debesmana

Gaisīgā ābolu debesmana

30. Oct 2014, 11:29 lauruxs87 lauruxs87

Debesmanna man ir garšojusi jau no bērnības. Mana omīte to regulāri gatavoja un viņai tas iznāca tik gaisīgs un gards, ka man likās ka citi tā nemāk pagatavot. Esmu pati mēģinājusi gatavot līdz atradu savu variantu kā pagatavot un arī palīdzēja omas ieteikumi, tad nu padalīšos arī ar jums. 

Tātad lai pagatavotu vajadzes: 

ābolus apmēram 1kg 
ūdeni
mannā ( 1ēdamkarote uz 200 ml šķidruma)
cukurs pēc garšas

20141030111739-86215.jpg

Ābolus nomizojam , sagriežam gabaliņos un liekam katlā aplej ar ūdeni tik daudz lai āboli pārklātos ar ūdeni.  Vāra līdz āboli sāk šķīst ārā. Nokāš ābolus un caur sietu izberž. 20141030111925-74051.jpg

Iegūto šķidrumu nomēra , lai zinātu cik daudz vajadzēs mannā. Man sanāca 1 l, tātad vajadzēs 5 ēdamkarotes mannā. Šķidrumu uzkarsē un pievieno cukuru pēc garšas. Kad sāk burbuļot maisot pieber mannā. Nedaudz pavāra. 

20141030112158-82733.jpg 

Iegūto masu atdzesē , bet lai nav pavisam auksta. Un tad puto līdz iegūst gaišu un apjopīgu masu. 

20141030112851-78840.jpg

Var pasniegt ar pienu , vai var ēst tāpat. Lai jums garšo.

20141030112933-15486.jpg