Piparkūku mīklas recepšu ir daudz un dažādas, un neviens taču nešaubās, ka pašu gatavotas piparkūkas ir visgardākās, ne? Gribu padalīties ar vienu ātru gaišo piparkūku recepti! Tā kā mums dārziņā būs piparkūku nedēļa un būs piparkūku izstāde, tad nolēmu, ka jātaisa piparkūku mīkla, tikai es izdarīju vienu kļūdu, uztaisīju to jau tagad, un izskatās, ka nākamnedēļ tomēr atkal būs jātaisa, jo šī jau būs izcepta un noēsta, un līdz dārziņam nemaz netiksim.
Gaišās piparkūkas
Vajag:
- 400gr sviests
- 400gr pūdercukurs
- 200ml cukura sīrups
- nedaudz ūdens
- 1,2 - 1,3 kg milti
- nažagals cepamā pulvera
garšvielu maisījums: smaržīgie pipari, krustnagliņas, ingvers, muskatrieksts, kardamons, koriandrs, kanēlis.
Pagatavošana:
Sviestu liekam traukā, lai tas atlaižas.
Tikmēr samaļam pūdercukuru.
Kad sviests kļuvis mīksts, beram klāt pūdercukuru.
Sajaucam kopā.
Pielejam cukura sīrupu.
Iemaisam to.
Pielejam arī nedaudz ūdens.
Tālāk pagatavojam garšvielu maisījumu. VAR, PROTAMS, IZMANTOT GATAVO PIPARKŪKU MAISĪJUMU. Krustnagliņas, koriandru, smaržīgos piparus.
Tos kafijas dzirnaviņās samaļam.
Pierīvējam klāt muskatriekstu, pieberam ingveru, kardamonu un kanēli.
Beram klāt mīklai.
Pievienojam arī pāri ēdamkarotes medus.
Sajaucam un beram klāt miltus, un naža galu cepamā pulvera.
Ilgi mīcīt nevajag, iemīca miltus un rullējam mīklu.
Cepam piparkūkas kādas 5-7 minūtes.
Gatavs izskatās šādi.
Lai Jums skaists un gards šis Ziemassvētku gaidīšanas laiks.
Šīs piparkūkas māmiņa Ilze Lipska izmantoja, lai pagatavotu piparkūku tiramisu.