Fusilli meksikāņu gaumē ar maltu liellopa gaļu

Fusilli meksikāņu gaumē ar maltu liellopa gaļu

05. Nov 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pasaules pastas mēnesī, oktobrī, Linda Tellgrena, bloga Lindas Virtuve autore, piedāvā trīs gardas receptes dažādām gaumēm.

Fusilli meksikāņu gaumē ar maltu liellopa gaļu

Sātīga un sildoša maltīte nedaudz eksotisku garšu mīļotājiem. Pievieno dārzeņus pēc savas patikas un variē ar garšvielām pēc gaumes. Ne tik pikantais variants derēs arī mazajiem gardēžiem!

Izejvielas 4 personām

  • 300g “Dobeles dzirnavnieka” fusilli pastas
  • eļļa cepšanai
  • 1 sīpols, nomizots un sagriezts gabaliņos
  • 2 ķiploka daiviņas, nomizotas un sakapātas
  • 1 dzeltenā paprika, sagriezta gareniski
  • 1 sarkanā paprika, sagriezta gareniski
  • 1 ēdamkarote Meksikas ēdienu garšvielu maisījuma (vari pagatavot, vienādās daļās sajaucot maltas kumīna sēkliņas, saldās paprikas pulveri, maltu raudeni (oregano), šķipsnu čili pulvera un šķipsnu ķiploku pulvera)
  • 550g maltas liellopa gaļas
  • šķipsna sāls
  • 1 ēdamk. brūnā cukura
  • 400ml konservētu tomātu
  • 140g rīvēta siera
  • pasniegšanai – svaigas koriandra lapiņas

Gatavošana

  1. Uzkarsētā eļļā pannā vai katlā apcep sīpola gabaliņus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno ķiploku un cep vēl pāris minūtes. Tad pievieno paprikas sloksnītes un cep 3 minūtes. Pannas saturam pievieno gaļu un garšvielu maisījumu, sāli un cukuru. Ik pa laikam apmaisot, cep 5 minūtes.
  2. Gaļai pievieno tomātus, samaisi un liec pannai (katlam) vāku, lai sautējas 7-10 minūtes. Pannas saturam pārkaisi rīvēto sieru, izslēdz uguni un uzliec vāku. Pēc 5 minūtēm, atkal visu samaisi.
  3. Kamēr kūst siers, lielā katlā uzvāri ūdeni ar pievienotu šķipsnu sāls. Ber ūdenī pastu un vāri 7 minūtes, līdz pastai ir al dente. Nolej ūdeni. Samaisi fusilli par gaļas mērci. Pasniedz karstu, pārbērtu ar koriandra lapiņām.

Recepšu autore: Linda Tellgrena, lindasvirtuve.lv

Labu apetīti!

Māmiņu Klubs

www.lindasvirtuve.lv

20161028131600-18955.jpg