Foršās un neforšās dāvanas Ziemassvētkos

Foršās un neforšās dāvanas Ziemassvētkos

18. Dec 2017, 08:10 ViKrEm mamma ViKrEm mamma

Pirms kāda laika sanāca aprunāties ar paziņām, ko kurš vēlētos un, kurš dāvinās svētkos un nācās secināt sekojošo - foršās dāvanas ir ceļojumi, dārgas rotas, bērniem greznas rotaļlietas, dārga apakšveļa, jo ir taču skaisti un seksīgi. Arī ar saviem bērniem aprunājos un viņiem līdzīgi - viens vēlas dāmīšu čemodānu ar kosmētiku, otrs "hoverbodu", trešais riteni, lai arī ziemā ar riteniem parasti nebrauc. Un šādi domā tik daudzi, ne tikai bērni...

Izdevās par šo temu aprunaties arī ar mammu, omīti. Tur gan bija nedaudz cits stāsts - ne dārgi ceļojumi, nedz SPA. Viņas ļoti vēlējās, lai svētkos esam kopā, cepam pīrāgus un cepumus kā bērnībā. Bet kā tad ar dāvanām? "Paklau, mammu, vai Tu būtu priecīga, ja Salvecis Tev uzdāvinātu balansa eļļas abonomentu?" "Tas taču ir dārgs, netērējies, es sakrāšu sev pati, jo jaunāka jau es nepalieku" man teica mamma. 

"Omīt, ko Tu grībētu, lai Tev uzdāvina?" "Meitiņ, man neko daudz nevajag, Tev taču ir trīs bērni, pašiem nopērc kaut ko, ja sānāk, es gribētu labu eļļu matiem, jo vecums dara savu un mati man ir ļoti plāni..."

Ko es vēlētos Ziemassvētkos? Vēlētos, lai visa kuplā ģimene esam kopā pie svētku galda kopīgi, kopīgi pa dienu gatavojot maltīti, nevis tikai viena es pati. Ļoti, ļoti vēlētos, lai mani mīļie neslimotu. Tiešām, jo zinu, cik mūsdienās daudzi cilvēki sirgst ar nopietnām kaitēm. Ja man kāds spētu uzdāvināt zāles pret slimībām un zāles, kuras padarītu mūs jaunāku, veselāku, gudrāku.... Cik tā būtu forša svētku dāvana. 

Īstenībā, mūsu ģimenei ir ļoti paveicies un mums ir dota milzīga dāvana - visiem redzēt, dzirdēt, just, staigāt. Mana lielā meita jautāja:"Kas tas ir, daudz? Vai tad tas ir daudz? Kas tā par dāvanu?" 

"Tas, mīļā, ir ļoti daudz. Ir taču bērniņi, kuri nestaigā un viņu lielākā vēlme svētku dāvanām būtu iespēja staigāt. Ir taču ģimenes, kuras zaudējušas bērniņu un viņu lielākā vēlēšanās būtu, lai viņu bērniņš būtu dzīvs. Kā Tev šķiet, ko tagad mūziķis Valters Frīdenbergs varētu vēlēties Ziemassvētkos? Manuprāt, zāles, kuras izārstētu vēzi. Tici man, ne SPA, ne dārgu ceļojumu, nedz arī jaunu auto.... Bet, ko viņš velējās pirms pieciem gadiem? Iespējams, ko ļoti līdzīgu un tobrīd tik ļoti kārotu, ne jau zāles pret vēzi, jo to viņš vēl nebija piedzīvojis."

Un nu manam bērnam asaras acīs un viela pārdomām par to, ka mums ir dota šī milzīgā dāvana dzīvot un dzīvot pilnvērtīgi.

Iespējams, galīgi neforši kādam šķiet dāvanās saņemt pašu vārītus ievārījumus, pašu gatavotas klepuszāles, vitamīnus, vai ļoti labus uztura bagātinātājus, kuri samazina riskus saslimt ar nopietnām kaitēm. Man šādas dāvanas šķiet ļoti, ļoti foršas un nākotnei tik ļoti vajadzīgas... Tādēļ mums šogad uzsvars būs uz šādām lietām, taču mazie, noteikti, neizpaliks arī bez rotaļlietām, jo viņiem krietns laiks nepieciešams, lai mainītu dāvanu nozīmīguma kritērijus un nepieciešams dzīvē iziet cauri tik daudziem pārbaudījumiem un tik milzīgai pieredzei, lai domātu citādāk.

Priecīgus svētkus, Mīļie!