Favorīts- cidoniju sīrups.

Favorīts- cidoniju sīrups.

28. Sep 2017, 14:11 nosiguldas nosiguldas

Visi zin, kas kaut reizi ir griezuši cidonijas, cik tas ir riebīgs darbs un cik ātri pirksti paliek jēli. Tad nu padalīšos ar maziem noslēpumiem, kurus es izmantoju gatavojot cidoniju sīrupu.

  • Cidonijas nolasu un uzreiz tajā pašā vakarā griežu ( tās nav cietas, ja paturam pāris dienas cidonijas paliek cietas)
  • Nemizoju un neņemu ārā sēkliņas.
  • Es kārtīgi nomazgāju cidonijas un sagriežu sīki, to daru uz dēlīša.Vēl var izmantot gaļas āmurīti un saskaldīt cidonijas. 
  • pa kārtām uzberu cukuru un nolieku uz 24. stundām nostāvēties.
  •  Pārberu lielā sietā ar maziem caurumiņiem, lai sēkliņas netiek cauri un lieku notecēties sulai ar cukuru.
  • Tad lieku vārīties. tikko uzmet burbuli, slēdzu ārā un leju pudelēs.

SANĀK GARŠĪGS, VESELĪGS SĪRUPS

P.S. mūsu mājā cidoniju cukātes un tēju no atlikumiem neviens nedzer, tākā tas kas paliek pāri dodas uz kompostkaudzi.