Evijas gardo cūku pupas recepte

25. Aug 2014, 09:31 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mana šīs vasaras garša ir cūku pupas. Šogad tās esmu sev atklājusi. Gatavoju dažādus salātus, kas baudāmi vieni paši vai kā piedeva pie grilētas gaļas. Lūk viena versija!

Vajag:

  • jēra gaļas karbonāde
  • Dižonas sinepes
  • brīno cukuru

Brīnisķīga kombinācija iznāca grilējot jēru (konkrēti karbonādes šķēles ar ribiņu).

Pirms grilēšanas jēra gaļas karbonādes šķēles apziež ar Dižonas sinepēm un iemērc brūnajā cukurā, liek uz grila.

Piedevai vajag:

  • cūku pupas
  • udeni
  • gurķus
  • mīksto sieru
  • piparmētru lapiņas
  • kādu citronu
  • piparus
  • olīveļļu

Kā piedevu gatavo salātus - izloba cūku pupas no pākstīm, novāra 2min., noskalo aukstā ūdenī un noloba miziņas. Tad pupām pievieno ripiņās sagrieztus īsos gurķus, mīksto sieru (es izmantoju fetu, bet noteikti der arī kāds cits), un pievieno dažas smalki sagrieztas piparmētru lapiņas. Sajauc ar citronu sulu, sāli, svaigi maltiem pipariem un labu olīveļļu (noteikti varu ieteikt Torres ražotās). Servē kopā ar grilēto jēru.


20140716142146-40613.jpg