Esi pati sev ūdensaerobikas trenere: Iesildīšanās

Esi pati sev ūdensaerobikas trenere: Iesildīšanās

29. Aug 2015, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pirms sāc aktīvi ūdenī vingrot, piefiksē savu vecumu un sagatavotību!

Katram vecumposmam ir sava specifika. Sievietēm līdz apmēram 50 gadu vecumam nodarbības temps sporta klubā ir no 130 līdz 140 sitieniem minūtē, bet senjoru grupām (no 50 +) mūzikas temps kļūst lēnāks – no 120 līdz 130 sitieniem minūtē.

Šajā vecumā apmēram 30 % no nodarbības laika tiek veltīts vingrojumiem vertikālā stāvoklī un tikai tad sāk izpildīt vingrojumus uz tā sauktās nūdeles (mīkstās, lokanās nūjas). Tādēļ pirms sāc pati veidot savu pludmales treniņprogrammu, vingrošanas tempu pielāgo ne tikai savam fiziskās sagatavotības līmenim, bet arī vecumam.Nepārforsē!

Otrais solis: iesildīšanās

Neatkarīgi no vecuma un fiziskās sagatavotības līmeņa, jāiesildās ir pilnīgi visām! To var darīt arī pludmales smiltiņās. Vispirms turi kājas plecu platumā, uz ieelpu pacelies ar augumu uz augšu, uz izelpu – noliecies. Tad uz ieelpu sakļauj kopā savas rokas, muguru noapaļo (ieņem kaķa staipīšanās pozu!), bet kājas turi ceļos ieliektas. Šādi pavadi dažas sekundes un atkal iztaisnojies. Izapļo plecus, elkoņa locītavas un plaukstas. Tad tieši tāpat izapļo visas kāju locītavas. Noslēgumā pastiepies pirkstgalos un atslābinies.

Beidzot vari doties ūdenī! Pirms pašas veidotās ūdens aerobikas vari arī nedaudz papeldēt.

Kā ir ar Tevi - vai peldot arī vingro?

Esi pati sev ūdensaerobikas trenere: sagatavojies peldēšanai