№16 Ilze: Es zinu, ka savam mīļotajam esmu pati labākā sieva jau šobrīd!

№16 Ilze: Es zinu, ka savam mīļotajam esmu pati labākā sieva jau šobrīd!

08. Jan 2013, 08:39 gucci123 gucci123

Mani sauc Ilze. Esmu jauna un aktīva 31-gadniece. Pēdējā laikā nesanāk daudz fotografēties, jo fotogrāfa lomā esmu iejutusies es pati.

Kopā ar savu mīļoto vīrieti esmu kopā 6-to gadu. Manuprāt, var nodzīvot blakus daudzus gadus un justies tā, it kā nepazītu otru cilvēku. Kāpēc tā? Tāpēc, ka patiesībā gan mēs, gan mūsu mīļotie cilvēki (vīrs, māte, tēvs, bērns u.c.) visu laiku mainās. Tām nav uzreiz jābūt kardinālām pārmaiņām, un personības progress vai regress ir atkarīgs no katra izaugsmes potenciāla. Taču ir situācijas, kurās saproti, ka kaut kas tajā cilvēkā ir mainījies un, iespējams, tādu reakciju nemaz neesi gaidījis. Sākumā ir iemīlēšanās periods, tad pierīvēšanās periods un tad – vai nu cilvēki veiksmīgi ir izgājuši cauri šiem abiem posmiem un ir gatavi turpināt būt kopā vai pilnīgi pretēji – cilvēki saprot, ka ir tik atšķirīgi, ka kopdzīve nav iespējama. Kas ir mīlestība? Tās ir spēcīgākās pozitīvās jūtas pasaulē. Taču nevajag to jaukt ar atkarību, kas mēdz būt graujoša vai aizraušanos. Mīlestības pamatā ir ABPUSĒJA cieņa, uzticība, līdzdarbošanās (eksistence) un otra cilvēka akcepts (gan plusi, gan mīnusi). Uzskatu, ka to var saprast ar gadiem. Protams, ir izņēmumi, kad cilvēki ir tik tuvi gan garīgi, gan fiziski, ka viņu savienība pārtop par mīlestību arī gada laikā. Taču aktuālie pētījumi pierāda, ka vidēji pāris ir kopā 2-2,5 gadus, lai saprastu, vai viņi vēl grib un var būt kopā, vai nē.   

Pirms mēs uzsākām attiecības, mēs bijām darba kolēģi, un mums bija lieliska iespēja iepazīt vienam otru šajās sfērā. Mīlestībā atzinās pirmais viņš, un tad notika aptuveni ½ gadu pēc draudzības sākuma. Tā bija krīzes situācija (mēs sastrīdējāmies) un man likās, ka būs labāk, ja attiecības pārtrauksim. Sēdējām mašīnā, ārā bija aptuveni -15 grādu sals. To viņam arī pateicu, taču viņš man teica, ka ir manī iemīlējies un gribētu būt kopā. Tas man lika ļoti nopietni aizdomāties, jo būtībā arī es biju viņā iemīlējusies, taču likās, ka daudz kas apkārt ir pret mums – dažādi apstākļi, un ka varbūt ir jāizvēlas vieglākais risinājums. Pēc šās sarunas gan viņš, gan es biju tik aizkustināta, ka knapi valdījām asaras. Norunājām, ka saņemsimies un mēģināsim turpināt… Uzskatu, ka atzīties mīlestībā var gan sieviete, gan vīrietis – tam, kurš to dara pirmais, nav nozīmes. Nozīme ir situācijai, izteiksmes veidam un jūtu kopumam. Nav jākliedz pasaulei: „Es tevi mīlu!” (lai gan citreiz tieši to arī vajag!), pietiek ar klusu vārdu, bet no sirdsJ

Ticu mīlestībai vai, pareizāk sakot, iemīlēšanās procesam no pirmā acu skatiena. Mīlestība no pirmā acu skatiena ir pārāk nopietni teikts, tāpēc es to saucu par „magnētismu”, kad tu ieraugi cilvēku un saproti, ka viss apkārt esošais nestāv tam blakus. Jā, mans stāsts ir tieši tāds. Kad ieraudzīju savu tagadējo mīļoto vīrieti, es vēl biju iepriekšējās attiecībās (kuras nemaz nebija tik peļamas). Bet šis skatiens, šķelmīgais smaids mani vienkārši apbūraJ Visu dienu ik pa brīdim slepus saskatījāmies un pirmo reizi pārmijām vārdus pie kafijas automāta darba virtuvē. Pēc tam mūsu daļas apvienoja un mēs sastrādājāmies ne tikai darba, bet arī privātajā frontē… Un iepriekšējām attiecībām uzreiz pieliku treknu punktu, lai gan tas nebija viegli manam iepriekšējam puisim.

Man mīlestība (kā jau iepriekš teicu) ir ABPUSĒJA cieņa, uzticība, līdzdarbošanās (eksistence) un otra cilvēka akcepts (gan plusi, gan mīnusi). Mīlestības pamatā ir paritāte – abi ir vienlīdzīgi, nevis kāds cenšas vairāk, otrs – mazāk. Mīlestība nav sekss, tas ir mīlestības blakusprodukts, kas dzīvē ieņem svarīgu lomu. Mīlestībā arī cilvēki aug, attīstās – un ļauj to darīt viens otram, nenokaujot iniciatīvu.

Mana mīļākā filma par mīlestību ir pasaka: „Zvaigžņu putekļi” („Star dust”), kur no pārprastas mīlestības izkristalizēja jauna, dziļa mīlestība. Motīvs: puisim patīk meitene un viņš grib iekarot viņas sirdi, atnesot viņai zvaigzni no debesīm. Tā viņš nonāk līdz mūrim, kas šķir reālo pasauli no pasaku pasaules. Viņš nonāk pasaku pasaulē un atrod zvaigzni skaistas meitenes izskatā. Ceļā uz mājām viņus sagaida daudz piedzīvojumu un atklājumu, kā arī mīlestība, jo zvaigzne taču jāglābj no ļaunajām burvēm, kas grib to nogalināt un iegūt mūžīgo jaunību…

Man nav mīļākās dziesmas, taču viena no labākajām pēdējā laikā klausītajām ir: Conjure One - Center Of The Sun – arī par mīlestību!

Vārdi:

Young girl in the market
Music to the men
When the men leave
Her eyes are red
When her eyes are closed again she sees the dark market of above

And she sings
'They say the most horrible things
But I hear violins, when I close my eyes
I am at the center of the sun
And I cannot be hurt
By anything this wicked world has done'

Young boy in the market
Follows all the men
When the men leave
He's out of his head
When his eyes are closed again he sees the dark market of above

And he sings
'They break the most beautiful things
But I hear violins, when I close my eyes
I am at the center of the sun
And I cannot be hurt
By anything this wicked world has done
I look into your eyes
And I am at the center of the sun
And I cannot be hurt
By anything this wicked world has done'

Center of the sun

Young boy in the market
Sees the girl alone
And asks her
'Have you lost your way home?'
She sings
'You say the most beautiful things, just like my violins'

I look into your eyes
I am at the center of the sun
And I cannot be hurt
By anything this wicked world has done

When I close my eyes
I am at the center of the sun
And I cannot be hurt
By anything this wicked world has done

'Cause
I hear violins
I hear violins

I hear violins
I hear violins

Center of the sun

Grāmata par mīlestību, kur tā vijas cauri kā vienīgā tēma, pagaidām nenāk prātā, jo katrā grāmatā šī tēma ir savādāk apspēlēta… Pasaulē ir daudz brīnišķīgu mīlas stāstu un katrs no tiem ir unikāls savā izpildījumā (tāpat kā grāmatu varoņi).

 

Mīlēt un nesaņemt pretmīlu, tas nozīmē nolemt sevi ciešanām. Būt mīlētai un nedot pretī to pašu – galējs egoisms. Man nebūtu piemērots neviens no šiem variantiem… Līdz šim esmu bijusi attiecībās, kur ir bijusi abpusēja mīlestība. Nesaku, ka nekad nenonākšu šādas izvēles priekšā, taču labprātīgi izvairītos no šādas situācijas. Mīlestībā viss ir abpusējs vai arī tā nav mīlestība…

 

Mums ir maģiska tikšanās vieta – Rīgas augstākajā celtnē, kur tiekamies svētkos vai mums nozīmīgos brīžos. Tradicionāli izdzeram šampanieša glāzi ar ķirsīti un baudam skatu, kur paveras visa pilsēta… Ir arī vairākas piemiņas lietiņas, taču tās ir tik personiskas, ka negribētu tās atklāt…J

 

Mēs cenšamies svinēt mūsu draudzības dienu, kas ir 14.augusts. Tas cenšamies kaut kur izrauties divatā. Kopš mums ir mazais dēliņš, šo dienu plānojam īpaši, lai daļēji to pavadītu kopā, daļēji divatā. Parasti tās ir kopīgas pusdienas vai kāds pasākums un tad SPA divatā. Cenšamies arī vai nu uzdāvināt viens otram kādu piemiņas lietiņu, vai nopirkt lielāku dāvanu, piemēram, ceļojumu trijatā, lai būtu tā īpašā sajūta!

 

Pēdējā laikā mēs mēdzam plānot piektdienas vakarus (pāris stundas) kā divvientulības laiku, ko labprāt pavadām restorānā, SPA vai kādā citā izklaidē. Tā kā esam ģimene, tad uzskatām, ka mūsu dēliņš nav no mums atraujama sastāvdaļa, tāpēc to NEKAD neesam pa nakti atstājuši pie vecvecākiem vai radiem. Ģimenei vienmēr ir jābūt kopā, un tas ir mūsu moto! Taču šos piektdienas vakarus padarām viens otram īpašus, lai nedēļas sākumā jau ilgotos pēc jauniem randiņiem. Mūsuprāt, pāris kopā pavadītas stundas tikai izskaistina dzīvi un uztur attiecības labā kvalitātē.

Mēs svinam Sv.Valentīna dienu, jo uzskatām, ka tie ir skaisti un mīļi svētki. Jā, varbūt tie nav latviešu svētki, taču tā atkal ir viena lieliska iespēja pabūt kopā divatā. Dāvanas šai dienā gan nedāvinām, bet veltam laiku viens otram kādā kopīgā pasākumā – kino, teātris, SPA, pastaiga pa pilsētu, restorāns u.tml. Vakari, protams, mums ir trijatāJ

Būtībā, man liekas, ka šis ir nedaudz izaicinošs projekts, un katra sieva savam vīram ir vislabākā. Man motivācija nav uzvarēt, bet interesē piedalītiesJ Protams, ja mani atzītu par pašu labāko sievu, justos lieliski, taču es zinu, ka savam mīļotajam esmu tāda jau šobrīd!

Gucci123

Kļūsti par projekta "Labākā sieva 2013" dalībnieci! Iesūti anketu!

20130107190254-34189.jpg