Ērču izraisītu slimību apdrošināšana – papildus drošības spilvens

Ērču izraisītu slimību apdrošināšana – papildus drošības spilvens

30. Jun 2016, 00:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

„Apdrošināšana nepasargās no iespējas saslimt ar kādu no ērču izraisītajām slimībām, tomēr tā var nodrošināt finansiālu atbalstu, ja šāda situācija rastos,” – ir pārliecināta apdrošināšanas sabiedrība BALTA (PZU grupa), kas kopš maija piedāvā iespēju ikvienam par fiksētu vienreizēju maksājumu 5 eiro apmērā apdrošināties pret ērču izraisītām saslimšanām.

Saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) datiem pērn reģistrēti 495 Laima slimības gadījumi un 169 ērču encefalīta gadījumi, savukārt šogad līdz 10.jūnijam ir konstatēti jau 74 saslimšanas gadījumi ar Laima slimību vai ērču encefalītu. Lai gan pēdējo trīs gadu laikā saslimšanas gadījumi ar ērču encefalītu samazinājies par 27%, ar Laima slimību saslimšanas gadījumu skaits ir palielinājies par 4%.

Apdrošināšanu pret ērču izraisītajām saslimšanām BALTA piedāvā ikvienam neatkarīgi no vecuma, kā arī personām, kuras nav vakcinējušās pret ērču encefalītu. Tas nozīmē, ka vecākiem ir iespēja apdrošināt ne tikai sevi, bet arī savas atvases. Lai šis pakalpojums būtu pēc iespējas pieejamāks ikvienam interesentam, polises cena gadā ir vien 5 eiro, savukārt saslimšanas gadījumā BALTA nodrošinās vienreizēju garantēto kompensāciju 400 eiro apmērā. “Protams, nauda nevar atsvērt tās raizes, kas jāpiedzīvo, uzzinot par saslimšanu, tomēr tas būs papildus atbalsts atveseļošanās procesā,” norāda Jaroslava Tomaševiča, apdrošināšanas sabiedrības BALTA Produktu vadītāja. Jāņem vērā, ka polisei noteikts nogaidīšanas periods 20 dienas, kopš apdrošināšanas līgums stājies spēkā.

„Ērču problēma Latvijā patlaban ir patiešām aktuāla – ērces ir jebkur. Tieši tādēļ būtiski jau savlaicīgi veikt dažādus profilaktiskus pasākumus, it īpaši, ja jums ir mājdzīvnieki, kas var mājās ienest ērces. Tāpat ieteicams ir arī vakcinēties, lai maksimāli izvairītos no saslimšanas riska. Protams, runājot par bērnu vakcinēšanu, vēlos teikt, ka par to vecākiem ir jāizlemj kopā ar savu ģimenes ārstu, kurš vislabāk pārzina bērna veselības stāvokli. Tieši ārsts pateiks visprecīzāk, kurš ir īstais brīdis bērnu vakcinēt,” norāda ārste Irēna Putniņa.

Apdrošinātājs BALTA un I.Putniņa norāda, ka piesardzība, dodoties brīvā dabā un veicot profilaktiskos pasākumus – atbilstošs apģērbs, izsmidzināmie aerosoli un rūpīga ķermeņa un apģērba pārbaude pēc tam –  ir galvenie priekšnoteikumi, lai ērču aktīvās sezonas laikā pasargātu sevi un līdzcilvēkus no iespējas saslimt ar kādu no ērču izraisītajām slimībām. Tomēr jāatceras, ka ērču izraisītas saslimšanas var iegūt arī bez tieša kontakta ar ērci, piemēram, dzerot termiski neapstrādātu govs vai kazas pienu. 

20160627081434-52996.jpg