Elpojam sāli un piepildām sevi ar veselību

12. Feb 2013, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kā zināms, sāls, īpaši pārmērīgos daudzumos, ir kaitīga gan mums, gan mūsu mazuļiem. Un tomēr tas tā nav vienmēr, jo viss atkarīgs no tās pielietošanas veida. Uzzināsim, kā mūsu organisms reaģē uz sāli, ja to elpo, nevis pievieno ēdienam!

Sāls terapija bija zināma jau pirms vairākiem gadsimtiem un tā tika pielietota dažādu elpceļu saslimšanu ārstēšanā un profilaksē.

Mūsdienās sāls istabas apmeklējumu sauc par galoterapiju. Terapijas pamatā ir mākslīgi radīts mikroklimats, kas pielīdzināts pazemes sāls alu klimatam. Darbības mehānisms izveidots pamatojoties uz sāls ārstnieciskajām īpašībām.

Galoterapija palīdz arī alerģiju gadījumā, aktivizējot cilvēka organisma aizsargmehānismu, kā arī šī terapija ir lieliska profilakse pret gripu.

"Galoterapija ir viena no labākajām atjaunotās medicīnas terapijām", - uzskata galoterapijas speciāliste Svetlana Zeiliša. Kā viņa pastāstīja Māmiņu Klubam,  - ļoti bieži pie viņas vēršas bērni ar bronhiālo astmu, bronhītu, iesnām, polinozēm. Viņasprāt, izvēlēties šo ārstniecības metodi var jau agrā bērnībā:" Manā praksē uz šādu terapiju nākuši pat bērniņi līdz gada vecumam".

UZMANĪBU! Pirms došanās uz sāls istabu, jāapmeklē savs ārstošais ārsts, lai saņemtu atļauju šīs procedūras veikšanai, tāpat jānoskaidro arī par procedūras periodiskumu un kursa ilgumu.

Parasti profilaktiski pietiks, ja sāls istaba tiks apmeklēta reizi nedēļā. Ja tā ir kā ārstēšanās sastāvdaļa, tad nedēļā tās varētu būt 2-3 reizes.

Standarta kurss ir 10 apmeklējuma reizes.

Bērniem sāls istabā atļauts uzturēties līdz 20 minūtēm, pieaugušajiem  - 30 minūtes ir optimālais procedūras ilgums.

Organisma vispārējais stāvoklis uzlabojas jau pēc pirmās procedūras, jo galoterapija nav medikamentoza, to var savienot arī ar citiem ārstēšanās paņēmieniem, un tā ir efektīva gan bērniem, gan pieaugušajiem.

Bez tam, bērni galoterapiju labi panes un tās efektivitāte ir redzama 90% gadījumu.

Esiet veseli!

Māmiņu Klubs

Izdrukā veselības e-grāmatu un lasi dabas receptes


Kleenex®Balsam-
Tavs iekaisušais deguns pelnījis maigu balzama pieskārienu!

Šoziem Kleenex® Balsam kabatlakatiņi palīdzēs aizsargāt gan lielus, gan mazus degunus. Īpaši noderīgas šīs salvetītes ar aizsargājošu balzamu un atsvaidzinošu aromātu  būs gripas un vīrusu sezonā!

Kleenex® Balsam: dermatoloģiski testēti kabatlakatiņi ar kliņģerīšu balzamu! Tās lietojot, deguns tiek pārklāts ar ādu aizsargājošu, mikroskopisku  balzama kārtiņu. Kliņģerīšu balzams saudzē un palīdz pasargāt deguna ādu no apsārtumiem iesnu laikā.