Dzīves mērķis, kā to atrast un pie tā nonākt?

Dzīves mērķis, kā to atrast un pie tā nonākt?

31. Mar 2022, 15:55 Mamma ceļotāja Mamma ceļotāja

Pēdējā laikā daudz domāju par ļoti svarīgu un vienu no galvenajiem jautājumiem – savu mērķi un dzīves darbu. Man šķiet, ka daudzas sievietes par to domā tieši pēcdzemdību atvaļinājumā, it īpaši, ja tas ieilgst, manējais jau ir izstiepjies uz sešiem gadiem un man vēl viens gads ir priekšā.

Es skaidri saprotu, ka ir stulbi atgriezties darbā, kas bija pirms bērnu piedzimšanas, tas ir purvs, no kura es izkāpu un atkal tajā iekļūt ir superstulbums. Es tur iestrēgšu, mani iesūks un es nomiršu mokās.

Kā saprast, kurā virzienā virzīties? No kā sākt?

Vispirms vajag padomāt par to, kas jūs dara laimīgu, kas jums patīk un kā, darot to, kas jums patīk, jūs varat gūt labumu citiem?

Kad atbildes uz jautājumu ir atrastas, uzdodiet sev vēl dažus:

Vai jūsu pakalpojums/produkts būs pieprasīts? Vai jūs iegādātos savu produktu/pakalpojumu? Vai jūs varat apvienot māternitāti, ģimeni ar šo biznesu?

Ja atbildējāt “nē”, tad jāmeklē citas iespējas, un, ja “jā”, tad varat sākt īstenot, šeit palīdzēs 10 veiksmes noteikumi.

10 veiksmes noteikumi:

1. Izveidojiet plānu mērķa sasniegšanai (skaidri, kodolīgi, pārliecinoši un konsekventi) un rīkojieties bez kavēšanās, neļaujiet bailēm, slinkumam un šaubām sagriezt savu sapni.

Atcerieties, ka jūsu īstermiņa mērķiem ir jābūt sasniedzamiem. Un ilgtermiņa lieliem, lai pamanītu visas iespējas un sasniegtu vairāk.

2. Varat ņemt piemēru no cilvēkiem, kuri gūst panākumus tajā, kas jums patīk, padomājiet, kas noveda pie viņu panākumiem, bet nekopējiet, pielāgojiet sev. Un atcerieties, ka jums ir savs ceļš.

3. Izmantojiet savas stiprās puses.

Izvērtējiet savas rīcības efektivitāti, tā sapratīsiet, vai ir jāapgūst kaut kas jauns, vai pietiek ar esošam zināšanām. Ja ar zināšanām un prasmēm nepietiek, tad mācies un pielietojiet iegūtās zināšanas attīstībai.

4. Piepildiet sevi no iekšpuses – esiet resursā, lai būtu ko atdot.

5. Nepadodies un nebaidies no kļūdām un neveiksmēm, tā ir tikai daļa no procesa, pieredze, no kuras jāmācās. Un neuztraucieties par to, ko citi par jums domā.

6. Cīnies ar savām negatīvajām zemapziņas bailēm, stereotipiem, ierobežojošiem uzskatiem, tas viss ir tikai galvā.

7. Iemācieties komunicēt ar cilvēkiem, izteikt savas domas, nodibināt kontaktu, būt laipnam un pozitīvam.

8. Izanalizējiet un atbrīvojieties no visa, kas atņem spēkus - negatīvās emocijas, datorspēles, TV, komunikācija ar toksiskiem cilvēkiem utt.

9. Neaizmirstiet par veselību - uzturs, sports, pastaigas, kvalitatīva atpūta utt.

10. Uzņemieties atbildību par savu dzīvi, atcerieties, ka "Dzīve ir mūsu lēmumu summa."

Lai jūsu sapņi piepildās.