Dzintara spēks manā kosmētikas plauktiņā

Dzintara spēks manā kosmētikas plauktiņā

29. Apr 2018, 21:17 Banija Banija

Dzintars mani ir saistījis jau sen, tiesa, apzinos, ka vismaz rotaslietās dzintaru nevar izvēlēties kurš katrs. Tas piestāv tikai cilvēkiem ar pašapziņu, raksturu un spēku. Laikam ejot, ik pa brīdim esmu dzirdējusi, ka dzintara spēks tiek piedēvēts arī dažādiem ķermeņa kopšanas līdzekļiem, tiesa, iepazīstoties ar tiem tuvāk, vienmēr šķitis, ka dzintara vārdu šie ražotāji ir nepelnīti noplacinājuši, bet šoreiz gan ir savādāk.

Man bija tā iespēja izmēģināt Amber Dew ražotos produktus, kuros ražotājs noķēris dzintara spēku. Un šajā reizē tie nav tikai uz papīra uzrakstīti skaisti vārdi, bet gan pilnīgs wow! Manās rokās nonāca dzintara eļļa un dzintara ziede. Vaicāsiet, kāpēc wow?! Tajā mazajā eļļas pudelītē patiesi ir īsti dzintara gabaliņi! Īsts Baltijas dzintars!

20180429211045-95449.jpg

Eļļām es parasti cenšos iet ar līkumu, jo biedē taukainā sajūta, kas rodas pēc to lietošanas, tāpēc šoreiz pie izmēģināšanas ķēros piesardzīgi. Iepilināju dažus eļļas pilieniņus sev saujā, sasildīju un iemasēju sausajā ādā. Ja vien es prastu aprakstīt to patīkamo aromātu, kas uzvirmoja! Dabīga dabas smarža! Smarža, kas liek sajusties solīti tuvāk dabai un patīkami sasilda. Āda kļūst patiesi maiga, mīksta un aprūpēta. Un kā nu ne, ja tajās satilpinātas daudzas augstvērtīgas un veselībai noderīgas eļļas, tādas kā neroli, jasmīna, lavandas, dzērveņu, dzintara un vēl daudzas citas. Iespējams, šī eļļa izpelnījusies manas simpātijas tieši tās sastāva dēļ, jo jasmīns, lavanda un aprikozes man simpatizējušas vienmēr. Manuprāt, lieliska dāvana, kuru uzdāvināt mammai Māmiņdienā, lai arī viņai vienmēr pie rokas būtu augstvērtīga eļļa, ar kuru palutināt savu sastrādāto roku ādu, arī nogurušo seju.

20180429211001-98738.jpg

Bet nu par dzintara ziedi... atcerot tās trauciņu, atmiņās uzreiz aizklīdu bērnībā, kur opīša pārziņā bija vairākas bišu saimes. Ziede tik ļoti atsauca atmiņā medus mešanas laiku. Pēc tam, kad biju izlasījusi ziedes sastāvu, tapa skaidrs, kāpēc tas tā. Proti, dzintara ziedes sastāvā starp daudzām vērtīgajām sastāvdaļām ir arī propoliss, bišu vasks. Nu, īsta bērnības smarža. Ražotājs sola, ka ziede palīdzēs mīkstināt, barot, atsvaidzināt ādu, kā arī veicinās brūču un ādas mikroplaisu dzīšanu. Tāpēc labprāt dzintara ziedi notestēju, izmantojot to kā lūpu balzāmu, jo pirmie viltīgie saules stari lūpu maigo ādu bija padarījuši sausu.

20180429210930-37718.jpg

Amber Dew radītā dzintara ziede nav smagnēja, taukaina – uz lūpām tā uzklājas patīkami vieglā kārtiņā, neradot taukainuma un smaguma sajūtu. Vēl viens ziedes pielietojums – sāpīšu dziedēšana bērniem. Kā jau puišiem un vispār bērniem tas mēdz gadīties, arī Roberts, dauzoties pa laukumiņu, bija nobrāzis ceļus. Sāpīte liela, nu, tik liela, ka gandrīz vai uz slimnīcu jāved, tāpēc nobrāzumu apsmērēju ar dzintara ziedi, lai tā mīkstinātu rakara ādu. Ja vien jums ir iespēja, iesaku mazo dzintara ziedes kārbiņu ņemt līdzi, dodoties ārpus mājas. Noderēs gan kā lūpu balzāms, gan lai mīkstinātu raupjo elkoņu ādu. Starp citu, ideāli mīkstina arī sausu roku ādu. Gluži kā uzticams palīgs SOS situācijās.