Dzelzs preperāti enerģijas atjaunošanai

Dzelzs preperāti enerģijas atjaunošanai

30. Mar 2017, 11:32 Ievas_mamma Ievas_mamma

Kādā “Māmiņu Kluba” raidījumā tika skarta tēma par dzelzs preparātu lietošanu – to, kurš veids ir labāks, efektīgāks. Tāpat “Superbēbīša” Edvarda mamma pieminēja, ka dzelzi lieto, kad sajūt nogurumu.


Pēc dzemdībām jutu lielu vājumu, tādēļ vecmāte ieteica, atgriežoties mājās, mēnesi uzņemt papildus dzelzi. 30 iegādāto kapsulu vietā “izdzērās” 20. Pašsajūta bija laba, tādēļ pārējās 10 atstāju neskartas. Apmēram 2 mēnešus pēc dzemdībām jutu milzīgu nogurumu – cēlos ar alkām pēc vakara un atgriešanās gultā. Tajā laikā meitiņa nogulēja pilnas naktis, bezmiegu nepazinu. Ikdienas darbi sagādāja grūtības, jo nemitīgi pavadīja bezspēks.


Tad noskatījos konkrēto raidījumu un nolēmu izdzert atlikušās kapsulas. Nezinu, vai tā bija sakritība vai reāls efekts, taču es atkal jutos enerģijas pilna.


Tagad, kad atgriezušās “vecās labās” un spēcīgās mēnešreizes, meitiņa kļuvusi smagāka, kā arī nakts miegs ir daudz saraustītāks, atkal jūtos palikusi bez jebkādām spēka rezervēm. Atzīšos, ka uzturā dzelzs varētu būt nepietiekošā daudzumā, taču ticu, ka ar uzturu vien dzelzs iztrūkumu, ja tāds ir, kompensēt varētu būt pagrūti. Tad nu vēlos uzdot jautājumu tām, kuras ikdienā lieto dzelzs preparātus.

Vai lietojat papildus dzelzi "uz savu galvu" vai tomēr konsultējaties ar ārstu? Kāda veida un ražotāja produktu izvēlaties? Cik bieži nolemjat, ka tas vispār ir vajadzīgs? 

Un, galu galā, vai tiešām papildus dzelzs iekļaušana mūsu uzturā, jūsuprāt, ļauj atgūt zudušās enerģijas rezerves?

Ievas_mamma Ievas_mamma 30. Mar 2017, 16:47 avs

Paldies par komentāru! 😀
Uz savu galvu neko galīgi negribu darīt, tādēļ arī šis raksts. Mana meitiņa nav pārlieku jutīga, taču, barojot ar krūti, tāpat tiek pievērsta papildus uzmanība visam, ko uzņemu.
Varbūt sajūtas tādas, jo bez slikti gulētām naktīm, stiprām mēnešreizēm un citām lietām klāt nāk arī pavasaris. 😀 Viens no lielākajiem nogurdinātājiem. 😀

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 30. Mar 2017, 12:30

Es konsultējos ar farmaceitu aptiekā. Es uz maiņām lietoju Silvanola dzelzs preparātus un Floradix dzelzs preparātus. Patīk, ka arī šķidrajiem nav nepatīkamas piegaršas.