DISKUSIJA: Vai esi domājusi par sava biznesa uzsākšanu?

DISKUSIJA: Vai esi domājusi par sava biznesa uzsākšanu?

10. Mar 2014, 14:59 Banija Banija

No sievietes tiek prasīts daudz. Bērniem jābūt sadzirdētiem un aprūpētiem, dzīvoklim tīram, vakariņās vienmēr jābūt kūpošām kotletēm, vīram laimīgam, pašai sapucētai un vēl, un vēl, un vē... Pa vidu tam visam jāpagūst arī paveikt savus pienākumus darbā, jo, ja nebūsi labs darbinieks, tad drīz vien varēsi sēdēt mājās bez darba. Skrienot kā vāvere ritenī, bieži vien sieviete pie sevis nodomā, ka nu gan beidzot pietiek. Jāievieš savā dzīvē kārtībā un – varbūt jāsāk ar sava biznesa izveidi? Jo cik gan ilgi strādāsi cita labā?

Domājams, šādas domas pa galvu maisījušās ne vienai vien MK portāla apmeklētājai, t.sk. arī man, jo, atzīsiet taču, ka nereti valda uzskats, ka tad, ja esi pats sev darba devējs, ir pavisam savādāka sajūta. Nav citiem jāatskaitās par paveikto, jo sava darba rezultātus vislabāk sajutīsi Tu pati.

Ņemot vērā, ka marts ir mēnesis, kad daudz vairāk tiek runāts pat sievietēm, viņu darbu, panākumiem, ir veikts pētījums par Latvijas sievietēm biznesā un to, kurās uzņēmējdarbības sfērās viņas visbiežāk izvēlas darboties.

Apkopotie dati rāda, ka patlaban Latvijā 84 606 daiļā dzimuma pārstāvēm pieder kopumā 69 526 uzņēmumi, no tiem 30 884 reģistrēti galvaspilsētā.

Visbiežāk sievietes izvēlas uzņēmējdarbību uzsākt ar pakalpojumu sniegšanu saistītās jomās, kā, piemēram, grāmatvedības, frizieru un skaistumkopšanas pakalpojumi.

Lai arī sieviešu vadīto uzņēmumu apgrozījums nevar spēkoties ar vīriešu vadīto uzņēmumu rādītāju, jāatzīst, ka dāmām piederošie uzņēmumi daudz biežāk gūst peļņu.

Dalies pieredzē- Vai kādreiz esi domājusi par sava uzņēmuma izveidi? Ja biznesu tomēr neesi uzsākusi, kas Tevi ir no tā atturējis?

Banija Banija 10. Mar 2014, 21:24 inta_2012

Esi kādā no šīm programmām izmēģinājusi spēkus?

Banija Banija 10. Mar 2014, 19:33 Laumuce21

Vai esi prātojusi par dalību kādā no konkursiem, kas domāti topošajiem uzņēmējiem, lai piesaisītu finansējumu? Piemēram, Ideju kauss?

Banija Banija 10. Mar 2014, 18:48 Althea

Piekrītu, pašnodarbinātais arī ir populāra forma, jo sevišķi tad, ja nodarbojies, piemēram, ar dažādu rokdarbu izgatavošanu un tirgošanu vai arī pakalpojumu sniegšanu. Pati kādu laiku esmu bijusi pašnodarbinātais, tiesa gan, tādā formātā kā iepriekš, vairāk negribētu.

Banija Banija 10. Mar 2014, 16:16 princesemince

Piekrītu, bieži vien būšana bez darba liek domāt par sava biznesa uzsākšanu. To apliecina arī reāli dati, jo laikā, kad valstī bija lielā krīze, biznesā iesaistījās ievērojami vairāk jauniešu un pirmspensijas gadagājuma ļaudis, jo tieši šīm grupām ir vissarežģītāk atrast darbiņu.

princesemince princesemince 10. Mar 2014, 15:38

Esmu domājusi, ko es varētu ar savām zināšanām iesākt, kad nevarēju atrast darbu. Sapratu, ka man nav tādu unikālu prasmju, ar kurām varēšu nopelnīt. Ar to, kāda esmu es un kādas man ir prasmes un iemaņas, varu būt tikai labs darba ņēmējs.