Diētiskā vistas pastēte ar burkāniem

Māmiņu klubs
Māmiņu klubs 21. oktobris 2016 13:00
930

Pastētes var būt ļoti daudzveidīgas, pagatavot tās var no dažādiem pārtikas produktiem, bet nereti priekšroku dodam tieši gaļai. Un tomēr - gaļa ir visai sātīga. Kā gardi un veselīgi paēst?

Diētiskā vistas pastēte ar burkāniem

Sastāvdaļas

1 vesels cālis Ķekava
2 burkāni
3 sīpoli
ābolu etiķis
3-4 lauru lapas
5-6 smaržīgo piparu graudiņi
sāls, pipari

Pagatavošana

  • 2 sīpolus nomizo, sagriež pēc iespējas smalkāk un pārlej ar ābolu etiķi. Atstāj marinēties, kamēr vārās gaļa. Tad etiķi notecina.
  • Vistai nogriež liekos taukus, uzreiz novelk ādu un sadala mazākos gabalos. Katlā liek vistu, pārlej ar ūdeni un uzvāra. Noņem putas, samazina uguni un pievieno burkānus, atlikušo sīpolu un sāli pēc garšas. Pēc minūtēm 30 pievieno lauru lapas un smaržīgos piparus. Vāra vēl minūtes 15. Uguni izslēdz. No buljona izņem vistas gaļu un burkānus. Atdzesē. Gaļu atdala no kauliem.
  • Burkānus sarīvē uz smalkās rīves. Vistas gaļu sablendē - labāk blenderī likt nelielas porcijas un samalt minimāli, lai ir jūtama gaļas struktūra. Tad vistas gaļai pievieno burkānus, sīpolus, pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.

Lai labi garšo!

Māmiņu Klubs

Recepti piedāvā www.bonappetit.lv

20160729223108-85673.jpg

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies