Diāna Zande: PALDIES par uzticēšanos mēneša garumā!

Diāna Zande: PALDIES par uzticēšanos mēneša garumā!

13. Feb 2017, 15:38 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Piedalīšanās projektā ir uzdrošināšanās, kad nezinām, kurp tas aizvedīs. Tas ir drosmīgs solis vēl jo vairāk tāpēc, ka zinām, ka nāksies sevī parakāties dziļāk. Psiholoģe, psihoterapeite Diāna Zande saka  lielāko PALDIES visām dalībniecēm par dalību šajā projektā un uzsver: "Cilvēks saņem tik daudz, cik iegulda. Manuprāt, lielākā daļa sieviešu šajā projektā patiesi ieguldījušas un līdz ar to arī ieguvušas mācību stundas."

Lasot šos blogus, daudzas izvēlējās runāt tēlos, kamēr daudzas izvēlējās atklāties pārsteidzoši tieši. Mazie brīži, ko atpazīstam, konkrētas situācijas, neveiksmes, cilvēki, ko sastopam, konkrēti sprunguļi ikdienā, arī vispārīga laimes sajūta- tas bija lasāms jūsu blogos. Laimes sajūta ir spēja piefiksēt šo sajūtu un uzstādīt to kā vienu no dzīves notikumiem- būt te, redzēt, dzirdēt, apzināties, sajust. Dzīvot apzināti. 

Kopumā pildot trīs nedēļu uzdevumus, nākas secināt, ka esat sevi pamatīgi analizējušas, kas ir vislabākais,ko šajā projektā varējāt sev paņemt. Daudzas sievietes runāja par ģimeni, no kuras ir nākušas, par sāpīgo pieredzi, kas piedzīvota, par vecākiem. Tajā pat laikā atzina, ka šobrīd laimi smeļas ģimenē. Jāatzīst, ka ja bērnībā bijuši šie sliktie brīži, mijoties ar sauli, arī šajā ģimenē tādi noteikti ir, nemēģinot ignorēt šīs sajūtas. 

20170213153653-21999.jpg

Lūk, pāris citāti, kas uzrunājuši:

- es varu vienkārši būt, man nekas nav jādara

- mamma, mana mīļā mamma

- vecmamma man iemācīja dziedāt un likt kubiku rubiku

- ome iemācīja, ka sievietes laime ir svarīga

- tētis bija klāt svarīgākajos brīžos

- tētis uzticējās un paļāvās

- tētis vienmēr uzsvēra, ka esmu ļoti gudra

- ar mammu daudz strīdējos,bet viņa bija blakus

- brālis uzsita zilu aci, bet nu viens otru aizstāvam

Šie un daudzi krikumi jūsu blogos ir tie, kas veido mūsu personību, ko varam iedot tālāk arī saviem bērniem. Bija lasāmi arī stāsti, kur kā cilvēka atbalsts ir Dievs un garīgās vērtības,kā arī citas autoritātes ārpus ģimenes.

Mazās ikdienišķās lietiņas, cilvēki, kas bija blakus un iedrošināja, veltīja savu laiku, sniedza stabilitātes sajūtu, protams, arī pieņēma dusmas un piedzīvoja strīdus. Lasot blogus, gan šķiet, ka bija mammas, kurām bija grūti atgriezties šajā sāpīgajā pieredzē, tomēr to analizējot, mūsu sāpīgā pieredze kļūst par vietu, kur pasmelties resursus.

Otrais uzdevums bija saisīts ar ikdienas jaukajiem, mazajiem mirkļiem, kas paceļ mūsu garastāvokli un uzlabo pašsajūtu. Lai gan vairākas dalībnieces kopumā aprakstīja laimes sajūtu,  prieks bija lasīt šīs atzīšanās un konkrētus prieka brīžus:

- Piespiedu brīvības mirkļi

-  būt pateicīgai par to,kas ir, nevis uzskaitīt, kā nav

- izcepta kūka

- kafija

- izcepu maizi pirmo reizi dzīvē

- divus vakarus atradu laiku savam hobijam- zīmēšanai

- bērns guļ

- sarunas ar draugiem

- vīra gatavotās vakariņas

- žurnālā izlasīta intervija no sākuma līdz beigām 

- vīrs pataupīja sviesmaizīit

- konsultācija pie ārsta

20170213153706-23314.jpg

Diāna Zande novēroja, ka ļoti daudzas rakstīja, ka priecājas, ka bērni ir laimīgi. Protams, tas ir jauki, bet ar laiku vajadzētu samazināt to sajūtu, kad citi ir laimīgi, bet veltīt vairāk laika savai laimei- "Es varu būt laimīga arī tad, ja bērni ir dusmīgi vai vīrs nav apmierināts."

Interesanti, ka neviena nemināja seksu kā patīkamu brīdi. Tad ir jautājums- vai mēs to neievērojam, ir neērti rakstīt, varbūt seksa nav pietiekami? 

Trešā nedēļa, kas bija saistīta ar sprunguļu meklēšanu sevī, atklāja perfekcionisma iezīmes sieviešu dzīvē dažādos veidos. Sievietes uzsver to, ka dzīvē traucē perfekcionisms,vēme visu izdarīt labi, būt pareizai, nekļūdīties. Esot perfektiem kādam, mēs citā dzīves jomā kļūst nolaidīgākas. Jo vairāk uzņemamies atbildību par to, par ko nav jāuztraucas, jo mazāk uzņemos atbildību par sevi. Vai tiešām viss ir jāpaspēj noteiktos standartos? Jūsu stāstos izlasījām:

- šaubas par sevi

- vai rīcība bija pareiza

- nespēja pateikt nē

- rūpes par citiem, sev atsakot 

- vēlme būt labai citiem

- neļaut bērniem darīt pašiem

- raizes

- salīdzināšana ar citiem

- pārāk liela atbildība

- liegt laimi un prieku sev

- pārmetu sev

- kategorisms

- vēlme visu paspēt un nespēja baudīt

- pārmetu, ka atpūšos, skatos TV un neko nedaru 

20170213153814-66835.jpg

Lūk, no šejienes rodas neapmierinātība ar sevi. Ja būsim neapmierināti ar sevi pusi dzīves, tad nebūt nepienāks tas brīdis, kad kļūsim atkal laimīgas un priecīgas. Diāna Zande novēl sievietēm kļūt apmierinātākām ar sevi un priecāties par to,kas izdodas un tik ļoti sevi nešaustīt.

Protams, nevar nepieminēt kaitinošo apkārtējo izsaucienus necepies, atslābsti, nomierinies! Tā saka cilvēki, kuri nevēlas iedziļināties situācijā un nevēlas palīdzēt iesaistīties. Drīzāk to vajadzētu aizstāt ar Kā Tev iet! Kā Tu jūties? 

Projekts nu ir noslēdzies un saliekot punktus uz I gribas domāt, ka tas būs bijis kā pagrieziena punkts jūsu dzīvēs. Lielāks vai mazāks,bet pagrieziens.

- Neliksim drasistiskus mērķus, bet mazus izpildāmus ikdienas mērķus, piemēram, veltīt sev laiku 10 minūtes dienā, nevis apsolīt sev reizi mēnesī doties ārpus pilsētas. 

- Ieejot veikalā skatīsimies vispirms uz lietām, kas patīk SEV, nevis citiem ģimenes locekļiem.

- Biežāk uzdosim jautājumus, kas patīk sev, nevis vīram vai bērniem. 

Un tad, kad ikdienas steigā lielāks būs prieks par sevi, par satikšanos ar draudzeni, par dārza izravēšanu un tā baudīšanu, par mazajiem sīkumiņiem, nejūtoties vainīgas, arī mēs piepildīsim sevi kā trauku, dodot vairāk arī citiem atpakaļ!

Māmiņu Klubs un psiholoģe, psihoterapeite Diāna Zande

UZ TIKŠANOS NĀKAMAJĀ GADĀ! Lai izdodas sevi mīlēt un lutināt!

20170213153832-88860.jpg

Šo dāvanu no V.O.V.A. saņem DIVAS no "Vislabākā SEV" projekta dalībniecēm

PIECAS "Vislabākā SEV" projekta dalībnieces dosies uz restorānu "Lighthouse"

DIVĀM VISLABĀKAJĀM sev - īpaša grāmata dāvanā!

Balva no Semarah SPA Hotel - 5 VISLABĀKAJĀM!

Ievas_mamma Ievas_mamma 13. Feb 2017, 21:31 vjatere76

Hei, paldies par komentāru! 😀 Tikko tiešām uzlaboji manu garastāvokli. 😃 😀 Prieks, ka ir kāds, kuram interesē tas, ko rakstu! 😀 Nākamais rakstiņš jau ir tapšanas procesā, mazajai nāk zobiņi, tad pārsvarā nodarbojos ar viņas nēsāšanu apkārt pa istabu. 😃
Lai tev un visām pārējām mammītēm jauks vakara noslēgums un visa šī nedēļa! 😀

Ievas_mamma Ievas_mamma 13. Feb 2017, 21:28 elionoreli

Piekrītu katram tavam vārdam!👍

Elionore Elionore 13. Feb 2017, 20:56 Ievas_mamma

Hehe. Es jūtos tieši tā, kā Tu aprakstīji, katru reizi, kad ieraugu, ka manu jaunāko bloga ierakstu jau kārtējo reizi neviens nekomentē, kamēr pie citu ierakstiem diskusijas iet uz urrā.. Vēl trakāk saskumu, kad nebiju pieminēta janvāra blogeru apkopojumā 😃 Biju nenormāli pārlaimīga, kad pamanīju, ka esmu šajā projektā pamanīta! Protams, balva ir patīkama piedeva, bet reizēm lielāka balva ir nevis materiāla lieta, bet gan atzinība... 😀

Ievas_mamma Ievas_mamma 13. Feb 2017, 20:43 Kaķpēdiņa

Paldies, nevajadzēs. 😉 Es tāpat netiktu, dzīvoju krietni tālu no Jūrmalas. Bet paldies par piedāvājumu! Tiešām! 😀 Prieks, ka ir tik jauki cilvēki. 😀 Man vienkārši šodien visu dienu slikts garastāvoklis, nopirku sev skaistus zābakus, citas lietiņas, bet nepamet sajūta, ka neko no tā neesmu pelnījusi. Nezinu kāpēc. Vienkārši ieraugot, ka mani rakstiņi ir otrajā plānā, likās, ka vispār nekam nederu un tiešām neko neesmu pelnījusi...
Nav runa par dāvanām, bet par novērtējumu. Tas, ka kādu īpaši izceļ.
BET - varbūt tiešām var darīt tā, ka tās, kuras savu dāvanu nevar/negrib izmantot, varbūt var tās piedāvāt pārējām? 😀 Lai ir taisnīgāk un neiet zudumā. 😀

FejuFeja FejuFeja 13. Feb 2017, 20:14

Sirsnīgs paldies jums par šīm nedēļām, iespēju apstāties un ielūkoties sevī! 😀

Ilvija82 Ilvija82 13. Feb 2017, 20:08

Līderi ir un būs topā, piekrītu!

lauruxs87 lauruxs87 13. Feb 2017, 20:06 Ievas_mamma

Es jau domāju ka es vienīgā tā domāju. 😉
Negribas jau nevienu aizvainot bet paskatoties iepriekšējo gadu projektus var redzēt ka parasti līderos figurē vienas un tās pašas personas kuras saņem labākās balvas. Es piedalos ne dēļ balvām ,bet sevis dēļ un tieši tāpēc pēc iepriekšējā gada jūtos aizvainota un pēc balvas kafijas neaizbraucu pat pakaļ.
Paldies par projektu. Un visām kas vēlas piedalieties,bet par dāvanām piekrītu varētu būt nedaudz citādāks sadalījums.

Ievas_mamma Ievas_mamma 13. Feb 2017, 19:31

Varbūt esmu egoistiska, bet neuzskatu, ka šī daļējā apdāvināšana ir godīga... Pēdējās dienās tieši tāda mazvērtības sajūta, ieraugot šo apraudājos. Bet - paldies par projektu! Noslēgumā sapratu, ka rakstīju ne sev, bet citiem - vienkārši lai socializētos, justos vajadzīga un ievērojama. Gribēju just, ka dzīve nav apstājusies. Interesants atklājums. Paldies! 😀

Ilvija82 Ilvija82 13. Feb 2017, 17:19 Māmiņu klubs

Paldies par biļetēm, tām arī ir ļoti liela vērtība!

Māmiņu klubs Māmiņu klubs 13. Feb 2017, 17:16

Visām tiek kafij un biļetes uz skaistumkopšanas izstādi! Šie NAV labākie stāsti! Kā uzsvēra Diāna Zande, šajā brīdī šķita, ka šie ir tie stāsti,kas jāuzsver. BET ne jau tas ir galvenais ieguvums😀

Ilvija82 Ilvija82 13. Feb 2017, 17:12 Sameold

Visas tak nevar tā apdāvināt! Visām tiek kafija! Un mēs ar vīru tāpat baudīsim atpūtu viesnīcā! Apsveicu laimētājas!🌷🌷🌷

Elionore Elionore 13. Feb 2017, 17:01

Paldies, ka devāt motivāciju kaut uz brīdi piesēst un paanalizēt savas sajūtas! Reizēm ir tik grūti atzīt sev - es nejūtos labi... Bet brīdī, kad ir apzināti iemesli, kas izjauc labo pašsajūtu un veidi, kas to uzlabo - esam jau soli pretim laimei! Paldies par šo soli!