Detox kūre tavam organismam. Esi tai gatava šopavasar?

Detox kūre tavam organismam. Esi tai gatava šopavasar?

15. Mar 2013, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vēlies jau šopavasar attīrīt savu organismu no ziemā uzkrātajiem toksīniem, bet nezini, ar ko sākt? Kā palīdzēt sev izturēt visu kūri? Un beigu beigās – kādēļ vispār tā organismam ir vajadzīga? Jautājam Andai Radziņai un Lailai Zariņai, Ķermeņa Prāta skolas dibinātājām, veselīga dzīvesveida un personības attīstības kouča speciālistēm.

Kādēļ tieši pavasarī visieteicamāk veikt organisma attīrīšanas kūres? Izrādās organismu var (un noteikti arī vajag!) attīrīt jebkurā gadalaikā. Bet mums pierasts, ka to visbiežāk darām pavasarī, jo līdz ar dabas atmošanos, arī pašas organismu gribas atmodināt un vairot tajā enerģiju, prieku un veselību.

Ilgtsoša noguruma sajūta, drūms noskaņojums, prieka trūkums, slikts miegs un enerģijas trūkums - tipiskākās pazīmes, kas liecina - tavam organismam steidzami vajadzīga attīrīšanās! 

Ja esi no sievietēm, kurām vajadzīgs īpašs pamudinājums un stimuls, lai sāktu organisma attīrīšanas kūri – tad šis pavasaris un tieši šis brīdis ir visīstākais un pareizākais! Sāc jau ar šodienu!

Pusdienās kādā no ēdienreizēm iekļauj diedzētos graudus. Tos var uzskatīt par tādām kā vitamīnu atombumbām, kas ļoti pozitīvi iedarbojas uz tavu organismu. Kad dīgst graudi un dīgsti, augs visu savu enerģiju un vitamīnus ir sakoncentrējis mazajā zelmenītī. Ja to apēd, organismu bagātīgi piepildi ar ziemā izsīkušajiem vitamīniem.

Nākamais tavs šodienas uzdevums – apņemies, ka izdzersi krietni vairāk šķidruma (vēlams tīra ūdens veidā!), kā vakar, aizvakar un visu iepriekšējo nedēļu. Droši vien būsi dzirdējusi – organismam ir vajadzīgi vismaz divi litri ūdens. Taisnība! Bet, ja ikdienā nodarbojies ar aktīvām sporta nodarbībām, tev jāizdzer papildus litrs, lai nepakļautu sevi dehidratācijai, kas var notikt, jo nodarbības laikā taču aktīvi liesi sviedrus.

Pie dienā izdzertā ūdens daudzuma sevi jāpieradina pakāpeniski! Ja parasti izdzer četras vai piecas krūzes tējas un ūdens (kafijas krūzes skaitā neiekļaujam!), tad šodien skaitu palielini par divām krūzītēm. Līdzās savam darba galdam vienmēr turi krūzi ar ūdeni vai siltu tēju un ik pa laiciņam padzeries. Šādi pavisam nemanot, bet pieradināsi sevi, ka šķidrums tev ir nepieciešams.

Atceries, jo vairāk organismā ūdens, jo vieglāk tam izvadīt toksīnus.

Un trešais šodienas uzdevums – apņemies, ka jau šodien pēc plkst. 17 vairs neko neēdīsi.Izsalkumu, ja tāds veidosies, mazini ar siltu tēju! Kādēļ šāds noteikums? Tev savam organismam ir jāļauj pārstrādāt pa dienu uzņemtais ēdiens, lai ejot gulēt, tas varētu nodarboties ar organisma atjaunošanas darbiem, nevis uzņemtās pārtikas apstrādi.

Tāpat noteikti apsver, kuras šī pavasara dienas tev būtu vislabākās, lai ieplānotu nedēļu (piecas līdz septiņas dienas ilgu) ilgu detoxa kūri. Organisma attīrīšanu veido trīs būtiski komponenti – tas, ko tu ēd un cik daudz ēd, kā tu elpo un kā emocionāli jūties.

Par to, kā veidot detox nedēļu! Kādus pamatprincipus tajā ievērot un ar kādām sajūtām rēķināties, lasi jau rītdien!

Sieviešu klubs

Kā par sava organisma attīrīšanu tu šobrīd rūpējies?

Kā uzlabot savu ēdienkarti jau šajā pavasarī? Lai pieteiktos, spied šeit>>

Eksperts

Laila Zariņa

Personības izaugsmes un pārmaiņu trenere (life coach), RigaCoach.lv dibinātāja
Laila Zariņa Vecāku skolā